Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in en büyük destekçilerinden haber sunucusu Olga Skabeyeva, Batı ülkelerini adeta tehdit etti. Skabeyeva, İngiltere ve ABD yanlısı Batı ülkelerinin ‘Armageddon’ (Büyük Kıyamet Savaşı) ile karşı karşıya kalacağını söyledi. Skabeyeva, Rusya’ya karşı gelen ülkelerin yıkıma uğrayacağını da iddia etti.

Olga Skabeyeva, dünyada manşetlere taşınan konuşmasının devamında ise Rusya’nın Kiev, Londra ve Washington’ı nükleer silahlar aracılığıyla yok edeceğini söyledi. Nükleer savaşa Batı ülkelerinin neden olacağını da ileri süren sunucu, bu savaşları bir ‘gerçek’ olarak tanımladı. Putin’in ‘demir bebeği’ de denilen Skabeyeva, “Rusya Kiev, Londra ve Washington’u yok edecek. Ne istiyorlar? Rusya’ya karşı bir zafer istiyorlar. Nükleer patlama olmadan Rusya’ya karşı zafer imkansızdır.” dedi.

TRUSS’IN KONUŞMASINDAN SONRA DİLİNİ SERTLEŞTİRDİ

Rusya, Ukrayna’da birçok bölgeyi kaybetmesinin ardından geçtiğimiz günlerde kısmi seferberlik ilan etti. Birleşmiş Milletler toplantısında konuşan İngiltere Başbakanı bu olay üzerine Rusya için ‘feci başarısızlık’ demişti.

Bu arada, Putin ise geçtiğimiz günlerdeki bir açıklamasında nükleer silahları kullanabileceklerini belirterek blöf yapmadığını söylemişti. Olga Skabeyeva’nın Putin’in nükleer silah açıklamasından günler sonra Batı’yı nükleer savaşla tehdit etmesi zamanlama açısından dikkat çekti. Skabeyeva, Putin yanlısı görüşleri ve ani çıkışlarıyla zaman zaman medyanın gündeminde yer alıyor.