Site Rengi

HABER ÖZETİ
Yurt genelinde çöl tozu etkisi sürüyor!. Meteoroloji’den 35 ile sarı kodlu uyarı!.
ABD’nin İsrail’i protesto eden öğrencilere uyguladığı şiddet dünya basınında!.
Arapça soruya tercüme isteyen Ali Erbaş’ın Fransızca hutbesi de olay oldu!.
SGK’dan annelere 325 euro bakıcı desteği…
Yeni eğitim müfredatı yarın açıklanıyor…
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı…
AK Partili Mücahit Birinci’den Arapça bilmeyen Ali Erbaş’a istifa çağrısı!.
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda vatandaş resmen kazıklanıyor!.
Yeniden Refah Partisi’nden Yeni Anayasa açıklaması…
Dilan ve Engin Polat çiftinin aylık gelirleri sadece 200 bin liracıkmış!.
Paşinyan’dan ezber bozan Ermeni Soykırımı çıkışı!.
Merkez Bankası faizi yüzde 50’de sabit bıraktı…
Atı alan Üsküdar’ı geçti, devlet daha yeni fiyat denetimine başladı!.
Mustafa Varank’tan Deniz Zeyrek’e Hodri Meydan!. 2 GÜN GEÇTİ, HAYSİYETİN VARSA AÇIKLA!.
Muhalefeti şaşırtan anket!.
Mehmet Ali Yılmaz’ın ölüm nedeni belli oldu…
Tavuk eti fiyatları son 5 ayda yüzde 200 zamlandı!.
Afrika’dan gelen çöl tozu tüm ülkeyi etkisi altına aldı!.
Meral Akşener’i evine gönderecek kurultay için zaman yaklaşıyor!.
ABD Başkanı Biden TikTok’u resmen yasaklayan imzayı attı!.
TFF’den çok konuşulacak karar!. Hakemler Özelleştiriliyor!.
Fahiş fiyat vurgununa son!. Ambalajlara fiyat etiketi zorunluluğu geliyor!.
CHP’li Başkan Cumhurbaşkanı danışmanı Oktay Saral’ı rezil rüsva etti!.
Süresiz Nafaka zulmünü bitirecek emsal karar!.
Ukala CEO’nun sattığı küflü çikolatalar gerçek Patiswiss değilmiş!.
WhatsApp’ın Gazze’de İsrail’e muhbirlik yaptığı ortaya çıktı!.
İstanbul Valiliğinden Taksim ile ilgili 1 Mayıs kararı..
İBB’nin işlettiği Samandıra-Üsküdar metro hattı 27 saattir bozuk!.
AK Parti’den milletvekillerine “Görgüsüzlük” uyarısı!.
Sözcü Gazetesi’nden kin ve öfke dolu manşet!.
DOLAR 32,5540
EURO 34,9597
ALTIN 2.449,32
BIST 9.716,77

Terör örgütünün siyasi koluyla ittifakın bedeli! HDP, CHP ve İYİ Partiye şantaj yapmaya başladı!.

Terör örgütünün siyasi koluyla ittifakın bedeli! HDP, CHP ve İYİ Partiye şantaj yapmaya başladı!.
21.05.2020
A+
A-

CHP ve İYİ Parti’nin 31 Mart’ta büyükşehirleri kazanmak için HDP’yle yaptığı ittifakta kriz yaşanıyor. CHP’den kayyum atamalarına karşı çıkmasını isteyen HDP’liler “aksi halde önümüzdeki seçimlerde destek olmayız” diyor.

Koronavirüs gündeminin ağırlığı nedeniyle pek dikkat çekmese de siyaset kulisleri içten içe kaynıyor. 31 Mart seçimlerinde ‘ilke’ değil ‘rant’ ortaklığı yapan CHP-HDP ve İYİ Parti arasında derin çatlaklar oluşmaya başladı. Çatışmanın kaynağını HDP oluşturuyor. Yeni Şafak’ın haberine göre, İstanbul, Ankara, Hatay, Adana, Antalya, Mersin gibi büyükşehirlerde CHP-İYİ Parti’nin gizli ortağı olan HDP, nimet paylaşımı için artık ittifakın alenileşmesini ve bir adım ileri taşınmasını istiyor. Terörle bağlantılı belediyelere yapılan kayyum atamaları HDP’yi bu isteğinde daha da ısrarcı yapıyor. Yerel seçimlerde kazandığı 3’ü büyükşehir, 5’i il 45’i ilçe 12’si de belde olmak üzere 65 belediye kazanan HDP, kayyum atanan 51 belediye için CHP’den destek bekliyor.

KANDİL’DEN ÇAĞRI VAR

Hem PKK hem de HDP bu isteğini medya önünde sesli bir şekilde dillendiriyor. Geçtiğimiz hafta Iğdır ve Siirt’in de aralarında olduğu 5 belediyeye kayyum atanmasının ardından terör örgütü PKK’nın çatı yapılanması olan KCK’dan CHP’ye çağrı geldi. KCK’dan yapılan yazılı açıklamada, içinde CHP, İYİ Parti ve marjinal sol grupların da yer aldığı sözde ‘demokrasi güçleri’nden yardım istendi: “Demokrasi güçleri bir bütün olarak bir araya gelmeden bu iktidara karşı etkin bir mücadele verilemez. O zaman bu iktidara karşı her an mücadele içinde olmak, tek ve en doğru yoldur.”

‘DAYANIŞMA GÜÇLENSİN’

PKK’nın diğer bir yan örgütü HDK da (Halkların Demokratik Kongresi) aynı tonda bir açıklamada bulundu. Cumhur İttifakı’na karşı örgütlü bir mücadele gerektiği iddia edilerek, yine CHP ve İYİ Parti’ye mesaj gönderildi: “Bu mücadeleyi inşa etmek için muhalefet güçlerinin zihninde tam bir berraklık olmalıdır. Demokrasi güçlerinin ittifakını kurmak ve dayanışma ağlarını güçlendirmek sorumluluğumuza bu anlayışla yaklaşıyoruz.” Kandil’in satır arası mesajları HDP’den önceki gün yapılan bir açıklamayla daha da netleşti. HDP’nin İstanbul Eşbaşkanları Elif Bulut ve Erdal Avcı, Ekrem İmamoğlu’na ‘kayyumlara sessiz kalırsan bir sonraki seçimde destek vermeyiz’ şeklinde okunabilecek açıklamalar yaptı.

‘SES ÇIKARMALARI ŞART’

PKK’nın bir yayın organına konuşan eşbaşkanlar İmamoğlu’nu böyle uyardı: “Demokrasi alanında mücadele eden her kurumun, partinin mutlaka bir söz söylemesi ve birlikte karşı çıkması lazım. Partimiz yerel seçimlerde AKP’nin kaybetmesi için stratejik oy kullandı. CHP, bizim oy ve katkılarımızla birçok büyükşehir belediyesini kazandı. Bu anlamda kayyumlara karşı susulması, bir söz söylememesi halk nezdinde bir rahatsızlık yaratıyor. İstanbul İl Örgütü olarak Ekrem İmamoğlu’ndan kayyumlara karşı bir açıklama bekliyoruz. İmamoğlu ve demokrasi güçleri bugün kalkıp yapılanların haksızlık olduğunu, kayyumların bir darbe olduğunu net bir şekilde söylemek zorundalar. İmamoğlu başta olmak üzere demokrasi güçlerinin ses çıkarmaları şarttır. Çünkü demokrasiyi güçlendirmenin tek yolu ilkeli ve tutarlı siyasettir.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘ekonomik öneri paketi’ açıklarken araya apar topar sokuşturarak “Seçimle gelen belediye başkanlarının seçimle gitmesi güvence altına alınmalı” çıkışı, CHP’nin üzerindeki baskının göstergesi oldu. Şimdi gözler İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na çevrildi. Yenilenen 23 Haziran seçimlerinde HDP’nin desteği ile kazanan İBB Başkanı’nın, Kandil ve siyasi uzantılarının baskılarına boyun eğip eğmeyeceği merak konusu oldu.

KONUŞUN SUSMAYIN!

HDP’nin ağır toplarından Sırrı Sakık, CHP’li tüm belediye başkanlarını tehdit etti. Sakık sosyal medya hesabında, “CHP’li belediye başkanlarına sesleniyorum; Kürtlerden oy isteyip zafer çıkartmaya varsanız, Kürtlerin iradesine kayyum atandığında susamazsınız!” diye yazdı. Siyaset kulislerinde de benzer iddialar seslendiriliyor. HDP taşra teşkilatlarının, bulundukları illerdeki CHP il başkanları ile görüşmeler yaptığı ve ana muhalefetin genel merkezini baskı altına aldıkları belirtiliyor. İddialara göre görüşmelerde, Kars başta olmak üzere HDP’nin elindeki son 14 belediyeye kayyum atanmasının önüne geçilmesi istendi, aksi durumda ise gelecek seçimlerde özellikle büyükşehirlerde CHP’ye destek verilmeyeceği belirtildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.