Site Rengi

HABER ÖZETİ
Seçim günü hava nasıl olacak?.
İYİ Parti lideri Akşener’den İmamoğlu ve Yavaş’a hainlik suçlaması!.
Altın fiyatları tüm zamanların rekorunu kırarak 2 bin 300 lirayı geçti..
Fatih Erbakan AK Parti’ye İstanbul adayını geri çekmek için şartlarını açıkladı!.
Seçim öncesi Sinan Oğan’dan AK Parti’ye destek açıklaması..
Seçim öncesi doğalgaz ve elektriğe “Zam Yok” açıklaması…
Emeklilere promosyon ödemelerine özel bankalarda dahil oldu..
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan veda gibi açıklama.. SENEYE BİZ YOKUZ…
Gökhan Zan 3 milyon dolar avanta istedi mi?. Ses kayıtları ile ilgili uzman raporu yayındandı!.
Rusya kanlı saldırının arkasında Amerika, İngiltere ve Ukrayna’nın olduğunu açıkladı!.
Kurum’dan İmamoğlu’na mal beyanı tepkisi: MİLYON DOLARLIK VİLLARINI NEDEN SAKLIYORSUN?.
DOLAR 32,3613
EURO 34,9612
ALTIN 2.325,57
BIST 9.079,97

Türkiye ile Fransa arasında JETCO Protokolü imzalandı!.

Türkiye ile Fransa arasında JETCO Protokolü imzalandı!.
28.09.2021
A+
A-
Türkiye ve Fransa arasında 2014 yılında iki ülke arasındaki ticaret hacminin 20 milyar euroya çıkartılması hedefine, JETCO toplantısının kazandıracağı ivme ile daha sağlıklı ulaşılacağı düşünülüyor.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve Fransa Dış Ticaret ve Yatırım Bakanı Franck Riester arasında, Türkiye-Fransa Ortak Ekonomi ve Ticaret Komisyonu (JETCO) Altıncı Dönem Toplantısı’na ilişkin protokol imzalandı.

JETCO 6. DÖNEM TOPLANTISI VERİMLİ GEÇTİ

İmza törenin ardından konuşan Bakan Muş, Türkiye ve Fransa ilişkilerinin 15. yüzyıla dayandığını belirterek ve JETCO 6. Dönem Toplantısı’nın son derece verimli geçtiğini aktararak, “Türkiye Fransa arasındaki JETCO mekanizması ülkemizin ilk ortak ekonomik ve ticaret kongresi olması hasebiyle bizim için ayrı bir öneme sahiptir. Ülkemiz ve Fransa arasındaki JETCO mekanizmasını özel sektör firmalarımızın da etkin katılımlarıyla tüm ekonomik ilişkilerimizi derinlemesine aldığımız ve ticari ilişkilerimizin önündeki engelleri ve sorunları tartıştığımız son derece faydalı bir mekanizma olarak telakki ediyoruz.” diye konuştu.

Türkiye ile Fransa arasında JETCO Protokolü imzalandı #1

KARŞILIKLI YATIRIMLARA VE MÜTEAHHİTLİK HİZMETLERİNE, ÜÇÜNCÜ ÜLKELERE İŞ BİRLİĞİNDEN SÜRDÜRÜLEBİLİR TEDARİK ZİNCİRLERİNE UZANAN BİR KAPSAMI VAR

Altıncı dönem JETCO protokolünün ikili ticari ilişkilerden, karşılıklı yatırımlara ve müteahhitlik hizmetlerine, üçüncü ülkelere iş birliğinden sürdürülebilir tedarik zincirleri ve AB Yeşil Mutabakatına kapsadığını belirten Muş, protokolün, enerji, tarım, ulaştırma ve çevre ve şehircilik alanında iş birliğine kadar pek çok farklı alanı içine alan konulara ilişkin son derece yapıcı geçen müzakerelerin ve mutabakatın yansıması olduğunu ifade etti.

“SON DERECE ÖNEMLİ BİR BULUŞMA”

Bakan Muş, toplantının salgınla mücadele edilen bu zor günlerde ikili ticari ve ekonomik ilişkilerde iş birliğini geliştirmek adına son derece önemli buluşma olarak tarihe geçeceğini dile getirerek, şöyle konuştu:

“Bugün dünya genelinde siyasi, ekonomik ve sosyal değişimlerin yaşandığı çok önemli bir dönemden geçiyoruz. Tüm dünya koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçirmekte olup iş dünyası ve ticaret de bu gelişmelerden olumsuz etkilenmiştir. Bu dönemde Türkiye ile Fransa arasındaki iş birliğinin salgının olumsuz etkinin azaltılması açısından oldukça önem arz ettiğini vurgulamak isterim.

2020 yılında Fransa’daki ticaret hacmimiz 14 milyar 200 milyon dolar olarak kaydedilmiştir. Aynı yıl Fransa’ya ihracatımız 7 milyar 200 bin dolar, ithalatımız ise 7 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. 2021 yılının ilk sekiz ayındayız ticaret hacmimiz yüzde 38 artışla 11 milyar 200 milyon dolara ulaşmasından memnuniyet duyuyoruz. Bildiğiniz gibi 2014 yılında iki ülke arasındaki ticaret hacminin 20 milyar euroya çıkartılması en üst seviyede ortaya konulmuştu. JETCO toplantımızın kazandıracağı ivme ile bu hedefe yakın gelecekte ulaşacağımızdan eminim.”

Türkiye ile Fransa arasında JETCO Protokolü imzalandı #2

“PARİS İKLİM ANLAŞMASI EKİM AYINDA MECLİS’İN GÜNDEMİNE GETİRİLECEK”

Muş, imza töreni öncesi konuk Bakan ile ikili görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, Paris İklim Anlaşması’nın ekim ayı itibarıyla onaylanmak üzere Meclis’in gündemine getirileceği hususunu paylaştığını söyledi.

Bakan Muş, “AB Komisyonu tarafından 2019 yılı sonunda ilan edilen Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında Fransa ile ilişkilerimiz ve bu konuda Gümrük Birliği üyesi ve aday ülke olarak AB finansal kaynaklarına erişimimizde Fransa’dan destek taleplerimizi de Sayın Bakan’a iletme fırsatımız oldu. Hükümet olarak Gümrük Birliği’nin güncellenmesi müzakerelerinin mümkün olan en kısa süre içerisinde başlanmasına büyük önem atfetmekte olduğumuzu kendilerine bir kez daha paylaştık.” ifadelerini kullandı.

Franck Riester

“İKİ ÜLKE BİRLİKTE YENİ PAZARLARA YÖNELEBİLİR”

Fransa Dış Ticaret ve Yatırım Bakanı Franck Riester de İstanbul’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, imzalanan protokolün Türkiye ve Fransa ekonomik ilişkilerine fayda sağlayacağını söyledi. Son JETCO toplantısının 2018 yılında yapıldığını hatırlatan Riester, imza töreni önce Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile iki ülke arasında iş birliği yapılabilecek alanları değerlendirdiklerini aktardı.

Türkiye ile Fransa arasındaki iş birliği alanlarının artmasının ekonomik ilişkileri güçlendireceğini vurgulayan Riester, “Özellikle teknolojik iş birliğinin artması sürdürebilir kalkınmaya dahildir. Türkiye’nin Paris İklim Anlaşması’nı onaylayacağını açıklaması çok memnuniyet verici. Çünkü, Türk ve Fransız şirketler birlikte somut bir şekilde çalışmayı arzu ediyor. JETCO’lar da bu yönüyle iki ülkenin ekonomik aktörleri arasındaki iş birliğini güçlendiriyor.” diye konuştu.

Riester, 450’den fazla Fransız girişimin Türkiye’de faaliyet gösterdiğini ifade ederek, Türkiye’nin dinamik bir pazar olduğunu söyledi.

Türkiye ile Fransa arasında JETCO Protokolü imzalandı #4

“20 MİLYAR EURO TİCARET HEDEFİNİ YAKALAYACAĞIZ”

Türk ve Fransız ortak girişimlerinin artmasıyla iki ülke arasında daha önce duyurulan 20 milyar euro ticaret hacmi hedefinin yakalanacağını ifade eden Riester, iki ülkenin birlikte yeni pazarlara yönelebileceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.