Site Rengi

HABER ÖZETİ
Öğrencilerin kabusu olan integral konusu müfredattan çıkarıldı!.
Türkiye faiz belasına bulaştıkça gavur övgüler yağdırmaya devam ediyor!.
Kahpe ABD’den demokrasi dersi!. Filistin protestocuları için keskin nişancılar yerleştirdiler!.
İstiklâl Bombacısı kahpeyi asmayıp ömür boyu besleyeceğiz!.
CHP ile Saadet Partisi arasında “Seçimler Bitti, Milletvekilimi Geri Yolla” görüşmesi!.
Kamu da talanın boyutu ortaya çıktı!. 500 makam aracı satışta!.
Yurt genelinde çöl tozu etkisi sürüyor!. Meteoroloji’den 35 ile sarı kodlu uyarı!.
ABD’nin İsrail’i protesto eden öğrencilere uyguladığı şiddet dünya basınında!.
Arapça soruya tercüme isteyen Ali Erbaş’ın Fransızca hutbesi de olay oldu!.
SGK’dan annelere 325 euro bakıcı desteği…
Yeni eğitim müfredatı yarın açıklanıyor…
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı…
AK Partili Mücahit Birinci’den Arapça bilmeyen Ali Erbaş’a istifa çağrısı!.
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda vatandaş resmen kazıklanıyor!.
Yeniden Refah Partisi’nden Yeni Anayasa açıklaması…
Dilan ve Engin Polat çiftinin aylık gelirleri sadece 200 bin liracıkmış!.
Paşinyan’dan ezber bozan Ermeni Soykırımı çıkışı!.
Merkez Bankası faizi yüzde 50’de sabit bıraktı…
Atı alan Üsküdar’ı geçti, devlet daha yeni fiyat denetimine başladı!.
Mustafa Varank’tan Deniz Zeyrek’e Hodri Meydan!. 2 GÜN GEÇTİ, HAYSİYETİN VARSA AÇIKLA!.
Muhalefeti şaşırtan anket!.
Mehmet Ali Yılmaz’ın ölüm nedeni belli oldu…
Tavuk eti fiyatları son 5 ayda yüzde 200 zamlandı!.
Afrika’dan gelen çöl tozu tüm ülkeyi etkisi altına aldı!.
Meral Akşener’i evine gönderecek kurultay için zaman yaklaşıyor!.
ABD Başkanı Biden TikTok’u resmen yasaklayan imzayı attı!.
TFF’den çok konuşulacak karar!. Hakemler Özelleştiriliyor!.
Fahiş fiyat vurgununa son!. Ambalajlara fiyat etiketi zorunluluğu geliyor!.
CHP’li Başkan Cumhurbaşkanı danışmanı Oktay Saral’ı rezil rüsva etti!.
Süresiz Nafaka zulmünü bitirecek emsal karar!.
DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62

Türkiye Tek Yürek Götür Yavrum Kürek Kürek!.

Türkiye Tek Yürek Götür Yavrum Kürek Kürek!.
Zamanınıza çok almadan, lâfı eğip bükmeden Türkiye Tek Yürek kampanyası ile ilgili düşüncelerimi müsadenizle paylaşmak istiyorum dostlar!.
Kampanyanın yapıldığı akşam oturup program bitrne kadar olanı biteni üşenmeden izledim ve program bittiğinde şaşkın şaşkın ne izlediğimi düşündüm sadece!.
Açıkçası günler öncesinden duyuruları yapılan bu programın manevi bir formatta yapılacağını ve sosyal bir dayanışma çerçevesinde mesajlar verileceğini düşündüm ama daha başlar başlamaz para taleplerinin havada uçuştuğu bir program olacağını çok tahmin edemedim açıkçası…
Daha çok siyasi parti liderlerinin dayanışma mesajları vereceği, siyasi dargınlıkların ve rekabetlerin yumuşatılıp birlik beraberlik vurgusuyla seçmenlerinin birbirlerine kenetlenmesi çağrılarında bulunacağını öngörmüştüm…
Hemen fasıla geçildi ve paradan başka hiç bir şey konuşulmadı neredeyse, toplanan yardımların miktarı ise 115 milyar TL civarında, bu rakam da yaklaşık 6,5 milyar dolara tekabül ediyor!.
Toplanan yardımların 29 milyarını vatandaşlar ve milyarlarca lira vergileri sıfırlanan ihaleciler yaparken, kalan 86 milyarını yani yaklaşık 3 katını devlete ait olan Kamu kurum ve kuruluşları yaptı!.
Yani; Tabir-i Caiz ise devlet yardımların büyük bir bölümünü sağ cebinden çıkarıp sol cebine koymuş oldu!.
Devletin himayesinde ve tekelinde olan Kamu kurum ve kuruluşlarının başındaki zatların bu yardımları gövde gösterisi yaparak bağışlaması yerine devletin bu yardımları o zatlara bizzat talimat vererek alması ve muhalefetin ağzına da seçim üzeri sakız gibi şişirip şişirip patlatacağı bu kozu altın tepsi de sunmamış olması daha iyi olmaz mıydı sizce de!.
Ayrıca devletimin başıboş bıraktığı ekonomi politikası yüzünden ciddi bir darboğazdan geçen vatandaşından Pandemi sürecinde de olduğu gibi bu deprem sürecinde de yardım talep etmesi içimizdeki ve dışımızdaki hazımsızlara karşı hoş bir durum değil!.
Öyle ki; toplanan yardımın miktarına bakıyorsunuz toplam da 6,5 milyar dolar civarında sadece oysa aynı devlet Merkez Bankası üzerinden sadece dolar kurunu sabit tutmak için bir gün de 8 milyar doları yakabilecek güce sahip olduğunu defalarca göstermedi mi para babalarına karşı!.
Vatandaş zaten kendisine söylenmeden bile ilgili kurum ve kuruluşlar üzerinden ihtiyacı oalana yardımlarını ziyadesiyle yaparken, “Güçlü Türkiye” sloganını kullanan devletin böyle yardım faaliyetlerin de Veren El olmak yerine Alan El olması Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak benim içime sinmiyor doğrusu!.
Bir yandan gittiğiniz her il de yaptığınız yatırımların milyarlarca dolarlık bütçesinden bahsederek övüneceksiniz diğer yandan başımıza gelen her sıkıntı da çıkıp milletten İBAN veya bağış yolu ile para ve ya da yardım talep edeceksiniz!.
Her şeyi bir kenara bırakın, “Güçlü Türkiye” şiarını önünüze gelen her sıkıntı da bir kenara bırakıp vatandaştan yardım talep etmek yerine sadece milyarlarca dolar ihale verdiğiniz devasa holdinglere verdiğiniz ihalelerin bilançosuna göre 3’er 5’er milyar yardım faturası kesmiş olsanız bile el açıp talep ettiğiniz yardımların en az 5 katını zaten toplamış olursunuz!.
Kampanyaya telefonla bağlanıp aldığı milyarlarca dolarlık ihalelere rağmen çıkıp milyonluk bağış yapan hatta devlete olan borçlarını bile ödememiş olan dürzülerin trajikomik rakamlar telafuz etmesi sanki aklımızla alay edilmesi gibiydi!.
Buna bir de vergilerini sıfırladığınız holdingler ile şirketlere keseceğiniz yardım faturasını da eklediğiniz zaman topladığınız yardımların belki de 10 katını alıp vatandaşında gözünde her fırsatta kullanmış olduğunuz o “Güçlü Türkiye” sloganını itibarsızlaştırmamış olurdunuz!.
Başka bir rezalette; sırf milletvekili olup devletin sunduğu ışıltılı imtiyazlardan faydalanmak, ihale kovalamak, servetine servet katmak, ismini bir marka yapıp bunun üzerinden para veya mevkii makam kazanmak için milyonlarca lira rüşvet vererek Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne giren 600 vekilin bu yardım kampanyası feveranına kulak tıkaması veya içlerinden sadece bir kaçının gösteriş yapa yapa bir maaşını bağışlaması!.
Siyasi hayatlarının arka planında yer alan ve ısrarla gizli tuttukları ticari hayatlarına baktığınız zaman her bir vekilin milyonlarca dolar serveti varken başımıza gelen bu felakette seçime kadar maaşlarını bağışlasalardı ne kaybedeceklerdi mesela!.
Anlayacağınız; asgari ücretlisinden hamallık yapanına, emeklisinden kıt kanaat geçinenine, memurundan işçisine, müdüründen şefine kadar vatandaş her zaman olduğu gibi üzerine düşeni fazlasıyla yaptı ama devlet üzerine düşeni Pandemi sürecinde olduğu gibi bu deprem felâketi sürecinde de yapamadı!.
Yıkılan şehirleri devletin ayağa kaldırmak için milyarlarca lira harcayacak olması meselesine gelince de…
Gözünü dünyaya açan bebekten 90 yaşındaki ihtiyarına kadar 7’den 70’e herkesten vergisini tıkır tıkır alan, zamanında ödenmeyen vergiden çatır çatır faizini alan, İmar Barışı rezaletiyle vatandaşa kendi mezarı olan evleri tekrar satıp kasasını dolduran aynı devlet yıkılan şehirleri de ayağa kaldırıversin bi’ zahmet!!!
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.