Site Rengi

HABER ÖZETİ
A Milliler önüne gelene yenilmeye devam ediyor!.
BDDK’dan kredi kartı ve taksitli telefon sarışları için yeni düzenleme..
Koronavirüs üçkâğıtçısı karı koca Almanya’da en zenginler listesine girdi!.
Fon mağdurlarına yapılacak ödemelerin detayları belli oldu..
Türk futbolunu alt üst edecek yazışmalar savcılık dosyasında!.
Fon soruşturmasında Bakan Yardımcısının damadı tutuklandı!.
Peş peşe zamlarla LPG’nin fiyatı 40 TL’yi geçti!.
Konu Hayati Yazıcı’nın oğlu olunca konuşan tedbir 1 saatte kaldırıldı!.
MHK Başkanının hakemleri tehdit ettiği ses kayıtları ortaya çıktı!.
MHP Lideri Bahçeli’den Demirtaş’a selamlar..
Savcı beyin ve eşinin hesabından servet çıktı!.
Hayati Yazıcı’dan oğlunun karıştığı fon skandalı ile ilgili açıklama!.
Bakan Şimşek’ten fon ödemesi açıklaması..
Kafayı çekip direksiyona geçen Sözcü TV spikeri polisten kaçarken kaza yaptı!.
AK Parti’de bir genel başkan yardımcısı 2 milyar vurgun yaptı diğer 250 milyon kaptırdı!.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı yolsuzluktan gözaltına alındı!.
ABD Başkanı Trump çekilme kararını “Irak’tan Defolup Gidiyoruz” diyerek duyurdu!.
Kılıçdaroğlu Yeni Parti’ye ispiyonculuk yapan 3 belediye başkanını CHP’den kovdu!.
Bahis oynadığı tespit edilen kulüp yöneticileri PFDK’ye sevk edildi!.
Fon vurguncularının mal varlıkları TMSF’ye devredilmeye devam ediyor..
Fatma Betül Sayan Kaya’nın ismi AK Parti’nin internet sitesindenden silindi!.
Karısı milletin 11,5 milyar dolarını çalan Mustafa Sandal gelecek kaygısı yaşıyormuş!.
ABD 23 yıldır işgâl ettiği Irak’tan tamamen çekiliyor..
Uyuşturucu ve fuhuş soruşturmasında Özgür Özel detayı: Ezan okunurken alem yapmışlar!.
Devlet Denetleme Kurulu yatırım fonu işlemlerini denetleyecek..
Milyarlarca dolar yurt dışına kaçırıldıktan sonra zahmet edip denetimleri sıklaştırma kararları aldık!.
Deniz Yavuzyılmaz’ın eşi hakkında dolandırılıktan soruşturma başlatıldı!.
Fatma Betül Sayan Kaya paçayı kurtarmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ulaşmaya çalışmış!.
Fon vurgunu toplantısı sona erdi!.
Fatma Betül Sayan Kaya tokatladığı 2 milyarı iade etti!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Vekilliği düşürülen Gergerlioğlu serbest bırakıldı!.

Vekilliği düşürülen Gergerlioğlu serbest bırakıldı!.
21.03.2021
A+
A-

Meclis’te sabah saatlerinde gözaltına alınan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Gergerlioğlu’nun hakkında kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle tekrar gözaltına alınarak cezaevine gönderileceği belirtiliyor.

Hakkındaki kesinleşmiş mahkeme kararı Meclis’te okunduktan sonra milletvekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis’i terketmemiş ve ‘Adalet nöbeti’ adıyla eylem başlatmıştı. Meclis’te yer yatağı sererek eylem yapan Gergerlioğlu, “Sonuna kadar direneceğim,  teslim olmayacağım” açıklaması yapmıştı. Polis bu sabah Meclis’e girdi ve Gergerlioğlu’nu gözaltına aldı. Gergerlioğlu gözaltına alınırken “Biz bu görüntüleri 90’larda da gördük” dedi.

Hakkında yeni soruşturma açılmış

Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun gözaltına alınma nedeninin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan yeni bir soruşturma kapsamında olduğu belirtildi. Soruşturmada, Gergerlioğlu’nun Meclisi terk etmediği, hala “milletvekili gibi davrandığı, sosyal medya üzerinden basın açıklamaları yaptığı, canlı yayınlar yaptığı, kamu binasında hakkı olmadan durması” suçlaması yapıldı.

Savcılık ayrıca, Gergerlioğlu’nun grup katına çıkarken yanında olan grup içinden “Biji Serok Apo” sloganı attığını belirtip, “TBMM koridorlarında terör örgütünün propagandasının yapıldığı” suçlaması da yapmıştı.

Başsavcılık: Serbest bırakıldı

Son dakika bilgisine göre, Gergerlioğlu ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Savcılık açıklamasında “Eski Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında ‘17.03.2021 tarihinden itibaren gece gündüz aralıksız TBMM binasını terk etmemesi, düşmüş olmasına rağmen Mecliste milletvekili gibi hereket etmesi ile 17.03.2020 tarihinde Meclis Genel Kurulundan ayrılıp HDP partisi grup katına çıktığı sırada kendisi ile birlikte yürüyüşe geçen gruptan biji serok apo şeklinde sloganlar atılması’ sebepleriyle Türk Ceza Kanunu’nun 262/1, 116/2-4 ve 3713 sayılı Kanunun 7/2. maddeleri kapsamında başlatılan soruşturmada, Cumhuriyet Başsavcılığımızca Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne verilen talimat ile şüpheli Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun ifadesinin alınması sağlanmış, ifadesi ikmal edildikten sora şahıs serbest bırakılmıştır.” denildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.