Site Rengi

HABER ÖZETİ
Meteoroloji’den 45 il için Sarı Kodlu uyarı geldi!.
Aşırı kazık fiyatlar sonrası restoran ve kafelerde boykot dönemi başlıyor!.
Diyarbakır’da belediye meclisinde toplantısında Türk Bayrağı krizi!.
Çin’den sosyal medya ahlaksızlığına darbe!
CHP’li Belediyelerde makamlar eşe dosta peşkeş çekiliyor!.
Erdoğan’ı kızdıran “Kent Lokantaları” çıkışı!.
Doğalgaz ve elektriğe Mayıs ayında zam yok!.
Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı..
Amerika yine kahpeliğini yaptı!. Filistin’in BM üyeliğini veto ettiler!.
Tanju Özcan’ın eşi Bolu Belediyesi’ni basıp protesto gösterisi yaptı!.
AK Parti’de Istakoz ve Maldivler skandalından sonra şimdi de Rolex krizi patlak verdi!.
CHP’li başkanın kızı Çankaya Belediyesi’ne başkan yardımcısı oldu!.
Ve beklenen oldu!. Kuduz Köpek İsrail İran’a saldırdı!.
Askeri üniforma ile servis yapan soysuz it tutuklandı!.
Tokat depremi sonrası uzman isimden dikkat çeken açıklama!.
Google İsrail’i eleştiren 28 çalışanını kapı önüne koydu!.
Seçimler bitti, zam yağmuru başladı!. Kırmızı ete yüzde 25 zam!.
Tokat’ta korkutan deprem!.
400 bin vergi kaçakçısına kaymaklı devlet kıyağı!.
Denizbank’ta yeni bir Seçil Erzan skandalı!.
Metin Akpınar-Duygu Nebioğlu skandalında ortalık toz duman oldu!.
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
Vatandaşların linç ettiği Uzman Çavuş cinsel tacizden tutuklandı!.
Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyat açıklaması!.
Erdoğan’ın kıdemli yancısı Gezi Teröristlerine af çağrısı!.
Kahpe ABD’nin ikiyüzlülüğü!. “Gazze’de Soykırım” kelimesi yasaklandı!.
Hastane randevularında yeni döneme giriliyor…
DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46

Yağ fiyatlarını önce yükseltip sonra indirim yapmış gibi vatandaşı kazıklayan Carrefour ve Migros’a ceza yağdı!.

Yağ fiyatlarını önce yükseltip sonra indirim yapmış gibi vatandaşı kazıklayan Carrefour ve Migros’a ceza yağdı!.
09.01.2022
A+
A-

Dolar kurunu bahane ederek fahiş zamlara imza atan bazı marketler yine rahat durmuyor!. Son olarak Carrefour ve Migros’un yağ ve nohut fiyatlarında yapılan oyunu bakanlığın gözünden kaçmadı!.

Marketlerdeki etiket oyunu ve fahiş fiyatlar bitmek bilmiyor. İki büyük market yağ ürünlerinde önce etiketleri şişirdi sonra indirim yapmış gibi gösterip ek zam yaptı. Reklam Kurulu iki markete ceza yağdırdı. İşte detaylar…

Foto - Fahiş fiyatlar ve sahte indirimlerle mücadele tüm hızıyla sürerken, marketlerin fiyatlar üzerindeki oyunları da gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Daha önce farklı ürünleri ayni fiyatla sattıkları tespit edilen marketlerin bu kez indirim yapıyormuş gibi gösterip aslında fiyatları artırdığı ortaya çıktı. Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine yaptığı incelemelerde Carrefoursa ile Migros'ta yeni sorunlar tespit etti.

Fahiş fiyatlar ve sahte indirimlerle mücadele tüm hızıyla sürerken, marketlerin fiyatlar üzerindeki oyunları da gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Daha önce farklı ürünleri ayni fiyatla sattıkları tespit edilen marketlerin bu kez indirim yapıyormuş gibi gösterip aslında fiyatları artırdığı ortaya çıktı. Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine yaptığı incelemelerde Carrefoursa ile Migros’ta yeni sorunlar tespit etti..

Foto - Buna göre Carrefoursa'nın uzun süredir 69.90 liraya sattığı 2 litrelik zeytinyağının fiyatının 104.50 liraya çıkmış gibi bir algı yarattığını ve ardından da indirim yapmış gibi reklam yaparak yine eski fiyattan satışına devam ettiği belirlendi. Bu sebeple markete uyarınca 114 bin 326 lira idari para cezası kesildi. Ticaret Bakanlığı, marketlerdeki fiyatlar ve indirimler noktasındaki çalışmalarını hız kesmeden sürdürürken, bakanlığa bağlı Reklam Kurulu da vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine yaptığı incelemelerde marketlerdeki yeni oyunları gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor. .

Buna göre Carrefoursa’nın uzun süredir 69.90 liraya sattığı 2 litrelik zeytinyağının fiyatının 104.50 liraya çıkmış gibi bir algı yarattığını ve ardından da indirim yapmış gibi reklam yaparak yine eski fiyattan satışına devam ettiği belirlendi. Bu sebeple markete uyarınca 114 bin 326 lira idari para cezası kesildi. Ticaret Bakanlığı, marketlerdeki fiyatlar ve indirimler noktasındaki çalışmalarını hız kesmeden sürdürürken, bakanlığa bağlı Reklam Kurulu da vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine yaptığı incelemelerde marketlerdeki yeni oyunları gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor. .

Foto - Kurul yaptığı incelemelerde

Kurul yaptığı incelemelerde “Naturel Sızma Zeytinyağı 2 litre” adlı ürüne yönelik gerçekleştirilen indirimli satış kampanyası reklamlarında tüketicinin aldatıldığını ortaya çıkardı. Buna göre hiper ve süper Carrefoursa mağazaları ile web sayfasından online siparişte ürünün 104,50 liranın üzeri çizilerek 69,90 lira fiyatla satışa sunulduğunun belirtildiği tespit edildi..

Foto - Ancak, yapılan incelemeler sonucunda, indirimli satış kampanyası reklamlarında, ürünün indirimden önceki satış fiyatı olarak gösterilen ve üzeri çizilen 104,50 lira tutarın indirime konu olmadan bir önceki indirimsiz satış fiyatı olup olmadığı ve mezkur indirimli satış kampanyasında yapılan indirim oranının gerçekte ifade edilen miktarda yapılıp yapılmadığına yönelik market tarafından bakanlığa belge sunulamadı. Kurul kararında şu ifadeleri kullandı:

Ancak, yapılan incelemeler sonucunda, indirimli satış kampanyası reklamlarında, ürünün indirimden önceki satış fiyatı olarak gösterilen ve üzeri çizilen 104,50 lira tutarın indirime konu olmadan bir önceki indirimsiz satış fiyatı olup olmadığı ve mezkur indirimli satış kampanyasında yapılan indirim oranının gerçekte ifade edilen miktarda yapılıp yapılmadığına yönelik market tarafından bakanlığa belge sunulamadı. Kurul kararında şu ifadeleri kullandı: “Söz konusu indirimli satış tanıtımlarının, mevzuat gereği yapılan indirimin miktarı veya oranının hesaplanmasında indirimli fiyattan bir önceki fiyatın esas alınması gerektiğine ilişkin mevzuat hükmüne aykırılık teşkil ettiği ve bu durumun tüketicileri aldatıcı olduğu değerlendirilmiştir. Reklam veren Carrefoursa hakkında 114 bin 326 lira idari para ve reklam durdurma cezası verilmesine karar verilmiştir.”

 

Öte yandan tüketicinin gönderdiği reklam örneklerinden “Migros Koçbaşı Nohut 1 Kilogram” ürününün Facebook Migros Sanal Market hesabında 7,50 lira, Migros Sanal Market uygulamasında ise aynı ürünün 10,75 liradan satışa sunulduğu tespit edildi. Kurul bu durumun tüketicileri yanıltıcı olduğunu değerlendirirken Migros’a anılan reklamları durdurma cezası verilmesine karar verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.