Site Rengi

HABER ÖZETİ
Yurt genelinde çöl tozu etkisi sürüyor!. Meteoroloji’den 35 ile sarı kodlu uyarı!.
ABD’nin İsrail’i protesto eden öğrencilere uyguladığı şiddet dünya basınında!.
Arapça soruya tercüme isteyen Ali Erbaş’ın Fransızca hutbesi de olay oldu!.
SGK’dan annelere 325 euro bakıcı desteği…
Yeni eğitim müfredatı yarın açıklanıyor…
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı…
AK Partili Mücahit Birinci’den Arapça bilmeyen Ali Erbaş’a istifa çağrısı!.
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda vatandaş resmen kazıklanıyor!.
Yeniden Refah Partisi’nden Yeni Anayasa açıklaması…
Dilan ve Engin Polat çiftinin aylık gelirleri sadece 200 bin liracıkmış!.
Paşinyan’dan ezber bozan Ermeni Soykırımı çıkışı!.
Merkez Bankası faizi yüzde 50’de sabit bıraktı…
Atı alan Üsküdar’ı geçti, devlet daha yeni fiyat denetimine başladı!.
Mustafa Varank’tan Deniz Zeyrek’e Hodri Meydan!. 2 GÜN GEÇTİ, HAYSİYETİN VARSA AÇIKLA!.
Muhalefeti şaşırtan anket!.
Mehmet Ali Yılmaz’ın ölüm nedeni belli oldu…
Tavuk eti fiyatları son 5 ayda yüzde 200 zamlandı!.
Afrika’dan gelen çöl tozu tüm ülkeyi etkisi altına aldı!.
Meral Akşener’i evine gönderecek kurultay için zaman yaklaşıyor!.
ABD Başkanı Biden TikTok’u resmen yasaklayan imzayı attı!.
TFF’den çok konuşulacak karar!. Hakemler Özelleştiriliyor!.
Fahiş fiyat vurgununa son!. Ambalajlara fiyat etiketi zorunluluğu geliyor!.
CHP’li Başkan Cumhurbaşkanı danışmanı Oktay Saral’ı rezil rüsva etti!.
Süresiz Nafaka zulmünü bitirecek emsal karar!.
Ukala CEO’nun sattığı küflü çikolatalar gerçek Patiswiss değilmiş!.
WhatsApp’ın Gazze’de İsrail’e muhbirlik yaptığı ortaya çıktı!.
İstanbul Valiliğinden Taksim ile ilgili 1 Mayıs kararı..
İBB’nin işlettiği Samandıra-Üsküdar metro hattı 27 saattir bozuk!.
AK Parti’den milletvekillerine “Görgüsüzlük” uyarısı!.
Sözcü Gazetesi’nden kin ve öfke dolu manşet!.
DOLAR 32,5709
EURO 34,9658
ALTIN 2.445,80
BIST 9.716,77

Yoğun stres erkeklerde erken andropozu tetikliyor!.

01.01.2020
A+
A-

Stres durumunda vücudun salgıladığı kortizol, adrenalin gibi hormonlar birçok rahatsızlığa neden oluyor. Üro-Androloji Uzmanı Prof.Dr. Halim Hattat “Yoğun stres altında olan endişeli ve depresif erkeklerde testesteron daha az üretilip andropozun erken başlamasına neden olabiliyor” dedi.

Stresin insan sağlığına olumsuz etkileri tıp dünyasının en başta gelen araştırma konularından biri. Üro-Androloji Uzmanı Halim Hattat, stres altında vücudun bazı hormonları salgıladığını belirterek, “Son yıllarda testesteron kaybına bağlı cinsel isteksizlik ve sertleşme sorunu yaşayan erkeklerin sayısı gittikçe artıyor. Öyle ki bazen otuzlu yaşlarda bir erkeğin vücudunda seksenli yaşlarındaki bir erkeğin testesteron seviyesini buluyoruz. Bunun en önemli nedenlerinden biri stres” diye konuştu.
Erkenden andropoza sokuyor
Erkenden andropoza sokuyor!
Aşırı stres altında testesteron üretminin azaldığını aktaran Prof Dr. Hattat, “Stres durumunda vücudunuzda kortizol, adrenalin gibi stres hormonları salgılanıyor. Bu hormonlar sürekli üretildiklerinde baş ağrıları, sinirlilik, öfke, konsantrasyon güçlüğü, depresyon, endişe, kas gerginliği, yeme atakları, yüksek tansiyon, mide-bağırsak sorunları, düşük bağışıklık gibi bir dizi problem gelişiyor. Bunlara ek olarak cinsel güç de düşüyor. Stres hormonlarının seks hormonlarını düşürücü etkisi var.
Üstelik beyinden testislere testesteron üretimiyle ilgili mesaj yollayan hipofiz bezi ile stres ve duyguları kontrol eden beyin bölümleri ortaklaşa çalışıyor. Bu nedenle aşırı stres durumunda hipofiz bezinden başlayan sinyaller düşüyor ve testesteron üretimi azalıyor. Yani yoğun stres altında, huzursuz, endişeli, mutsuz, depresif erkeklerde testesteron daha az üretilip andropozun daha erken başlamasına neden olabiliyor” ifadelerini kullandı.
andropoz ile ilgili görsel sonucu
‘Seks stresi’ de yaşatıyor
Bunun da erkeklerde libido kaybıyla beraber sertleşme problemleri yarattığına dikkat çeken Prof.Dr. Hattat, “Boşalma sorunları, haz duyamama olmak üzere pek çok cinsel sorun ortaya çıkıyor. O gün yaşadığınız akut bir stres kısa süreliğine cinsel problem yaratırken kronik streste uzun vadede testesteron seviyeleri azalıyor ve artık organik anlamda tedavi gerektiren bir tablo ortaya çıkıyor. Cinsel isteksizlik yaşayan veya birkaç sefer sertleşme sorunuyla karşılaşan erkeklerde performans endişesini sık görüyoruz. Performans endişesini cinsellikte yeterli performans gösterip göstermeyeceğine dair endişe, korku olarak açıklayabiliriz. Bu endişeyi taşıyan erkekler cinsellikten ve eşlerinde uzaklaşmaya başlıyor. Bu da ilişkide gerginliklere, tartışmalara dönüşüyor. Yani genel hayat stresine bir de seks stresi ekleniyor” dedi.
Psikolojiktir, geçer demeyin
‘Psikolojiktir, geçer’ demeyin!
Prof.Dr. Halim Hattat, bu durumda genelde ‘Psikolojiktir geçer!’ şeklinde düşünüldüğünü, ancak sorun tamamen psikolojik de olsa genelde hemen geçmediğine işaret etti ve şunları söyledi: “Strese bağlı oluşan hormonsal sorunlar bazen ancak hormon tedavileriyle çözülebiliyor. Bu nedenle strese bağlı olarak 2-3 ayı aşkın süredir cinsel fonksiyon problemi yaşıyorsanız bir uzmana başvurmanızı öneriyorum. Cinsel fonksiyonlar, hormon seviyeleri, hayatınızdaki stres kaynakları, endişe veya depresyon sorunlarınızın birlikte inceleneceği görüşmeler yapılıyor. Bunların sonucunda ise hem cinsel gücünüzü artıracak öneriler hem de stresle baş etmeniz için destek veriliyor.
andropoz ile ilgili görsel sonucu
Bu arada uykunuzu düzenlemeniz, düzenli egzersiz yapmanız, sağlıklı beslenmeniz ve aşırı alkol-sigaradan uzak durmanız gerek. Tek seferlik başarısızlıkta hemen panik yapmayın. Eşinizden uzaklaşmayın ve kendinize günlük stresleri atmanıza yardımcı olacak rahat bir uyarılma süreci tanıyın.”
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.