Site Rengi

HABER ÖZETİ
Yurt genelinde çöl tozu etkisi sürüyor!. Meteoroloji’den 35 ile sarı kodlu uyarı!.
ABD’nin İsrail’i protesto eden öğrencilere uyguladığı şiddet dünya basınında!.
Arapça soruya tercüme isteyen Ali Erbaş’ın Fransızca hutbesi de olay oldu!.
SGK’dan annelere 325 euro bakıcı desteği…
Yeni eğitim müfredatı yarın açıklanıyor…
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı…
AK Partili Mücahit Birinci’den Arapça bilmeyen Ali Erbaş’a istifa çağrısı!.
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda vatandaş resmen kazıklanıyor!.
Yeniden Refah Partisi’nden Yeni Anayasa açıklaması…
Dilan ve Engin Polat çiftinin aylık gelirleri sadece 200 bin liracıkmış!.
Paşinyan’dan ezber bozan Ermeni Soykırımı çıkışı!.
Merkez Bankası faizi yüzde 50’de sabit bıraktı…
Atı alan Üsküdar’ı geçti, devlet daha yeni fiyat denetimine başladı!.
Mustafa Varank’tan Deniz Zeyrek’e Hodri Meydan!. 2 GÜN GEÇTİ, HAYSİYETİN VARSA AÇIKLA!.
Muhalefeti şaşırtan anket!.
Mehmet Ali Yılmaz’ın ölüm nedeni belli oldu…
Tavuk eti fiyatları son 5 ayda yüzde 200 zamlandı!.
Afrika’dan gelen çöl tozu tüm ülkeyi etkisi altına aldı!.
Meral Akşener’i evine gönderecek kurultay için zaman yaklaşıyor!.
ABD Başkanı Biden TikTok’u resmen yasaklayan imzayı attı!.
TFF’den çok konuşulacak karar!. Hakemler Özelleştiriliyor!.
Fahiş fiyat vurgununa son!. Ambalajlara fiyat etiketi zorunluluğu geliyor!.
CHP’li Başkan Cumhurbaşkanı danışmanı Oktay Saral’ı rezil rüsva etti!.
Süresiz Nafaka zulmünü bitirecek emsal karar!.
Ukala CEO’nun sattığı küflü çikolatalar gerçek Patiswiss değilmiş!.
WhatsApp’ın Gazze’de İsrail’e muhbirlik yaptığı ortaya çıktı!.
İstanbul Valiliğinden Taksim ile ilgili 1 Mayıs kararı..
İBB’nin işlettiği Samandıra-Üsküdar metro hattı 27 saattir bozuk!.
AK Parti’den milletvekillerine “Görgüsüzlük” uyarısı!.
Sözcü Gazetesi’nden kin ve öfke dolu manşet!.
DOLAR 32,5668
EURO 34,9572
ALTIN 2.444,34
BIST 9.716,77

Yunan yazar, Yunan hükümetinin çaresiz çırpınışlarından yakındı! “Türkiye’nin nükleer silahlara sahip olmasını mı bekliyoruz?.”

Yunan yazar, Yunan hükümetinin çaresiz çırpınışlarından yakındı! “Türkiye’nin nükleer silahlara sahip olmasını mı bekliyoruz?.”
02.08.2020
A+
A-

Yunan hükümetlerinin çaresiz çırpınışlarından yakınan Yunan yazar Nikos Igglesis, ‘Türkiye’yi stratejik bir şekilde tamamen mağlup edemezsek yarın bir gün yine güçlenerek tehdit oluşturacaktır. Ölüm kalım mücadelesine hazırlanmalıyız’ sözleriyle yazısında savaş tamtamları çaldı. Fark yaratacak bir ya da iki silah sistemi geliştirebilirsek Türklerden daha iyi bir duruma geleceklerini iddia eden Yunan yazar, ‘Yöneticilerimiz neyi bekliyor; Türkiye’nin daha da güçlenmesini ya da nükleer silahlara sahip olmasını mı?’ dedi.

Yunan gazeteci yazar Nikos Igglesis, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin tarihsel sürecine ve bölgede yaşanan son gelişmelere ilişkin Elliniki Antistasi’de bir makale kaleme aldı. Türkiye’yi “Yunan halkının ezeli düşmanı” olarak nitelendiren Igglesis, savaş tamtamları çaldığı yazısında Yunan hükûmetlerinin çaresiz çırpınışlarından yakındı.

Aksam.com.tr’nin haberine göre, Türkiye’nin “Yunanistan’ın yalnızca geçmişteki ya da günümüzdeki bir düşmanı olmadığını, Yunanistan’ın varlığına yönelik sınırsız bir tehdit oluşturduğunu” kaleme alan Nikos Igglesis, “Ankara’nın jeostratejik hedeflerinin önündeki en büyük engel Yunanistan’dır, çünkü sınırlarındaki en güçlü devlet Yunanistan’dır.” iddiasında bulundu.

“ÖNLERİNDEKİ AĞACA TAKILI KALIP ARKADAKİ KOCA ORMANI GÖREMİYORLAR”

Bugüne kadarki Yunan hükûmetlerini, diplomatları, askerî yetkilileri ve gazetecileri Yunanistan ile Türkiye arasındaki gerçekleri görememekle suçlayan Nikos Igglesis, şu satırları kaleme aldı:

“Hepsi, aradaki problemlere kısa vadeli çözümler bulmaya çalıştılar. Önlerindeki bir ağaca takılı kalıp arkadaki koca ormanı göremediler. (Yöneticilerimiz) bugün Oruç Reis ya da Yavuz gemileri bölgedeki faaliyetlerine ara verse bunu yeterli görüp derin bir oh çekecekler. Halbuki yarın daha güçlü bir şekilde karşılarına dikilebileceğinin farkında değiller.”

“1922’DE GALİP GELEBİLSEYDİK BUGÜN BELKİ DE ANADOLU’DA BİR PONTUS DEVLETİ OLURDU”

Türkiye’nin bugün Yunanistan için oluşturduğu “tehdidin” kaynağını Kurtuluş Savaşı’na bağlayan Nikos Igglesis, hezeyanlarını şöyle ifade etti:

“Batı Anadolu’da verdiğimiz savaşı kazanabilseydik, bugün belki de Ege’nin doğusundaki topraklarda olabilirdik. Boğazlar Türkiye’nin kontrolünde olmazdı. Hatta belki Anadolu’da bağımsız bir Pontus devleti bile olabilirdi. Fakat bu maalesef gerçekleşmedi ve aradan geçen yüz yılın ardından yeniden bir imparatorluğun doğuşuyla karşı karşıyayız.”

“MÜZAKEREYE YER YOK, ÖLÜM KALIM MÜCADELESİNE HAZIRLANALIM”

Türkiye ile Yunanistan arasındaki meselelerin müzakere yoluyla çözülemeyeceğini öne sürerek savaş çığırtkanlığı yapan Yunan yazar, “Yunanistan için geçici bir zafer yeterli olmayacaktır. Türkiye’yi stratejik bir şekilde tamamen mağlup edemezsek yarın bir gün yine güçlenerek tehdit oluşturacaktır. Ölüm kalım mücadelesine hazırlanmalıyız.” sözlerine yer verdi.

“DAHA NEYİ BEKLİYORUZ? TÜRKİYE’NİN DAHA DA GÜÇLENEREK NÜKLEER SİLAHLARA SAHİP OLMASINI MI?”

Kaleme aldığı satırların bazı kesimlerce “milliyetçi-şovenist” sözler olarak yorumlanabileceğini belirten Nikos Igglesis, “Türkiye’nin, Yunanistan’ın nüfusunun 8 katına ve Yunanistan’dan çok daha büyük bir ekonomiye sahip olduğu için ‘doğrudan mücadelenin mümkün olmayacağını’ düşünenler de olabilir. Fakat tüm bunlar, korkakların bahanelerinden başka bir şey değildir.” diye yazdı.

Modern zamanlarda askerî zaferlerin ordunun büyüklüğü ile değil, teknolojik üstünlüklerle elde edildiğini yazan Yunan gazeteci, şunları kaleme aldı:

“Fark yaratacak bir ya da iki silah sistemi geliştirebilirsek Türklerden daha iyi bir duruma gelebiliriz. Savunma sanayisine daha büyük yatırım yapmalıyız. Tüm bunlar için siyasi irade gerekiyor. Yöneticilerimiz neyi bekliyor; Türkiye’nin daha da güçlenmesini ya da nükleer silahlara sahip olmasını mı?”

“YUNAN IRKININ HAYATTA KALMASI İÇİN HAREKETE GEÇMELİYİZ”

Türkiye’nin dününe ve bugününe karşı nefret dolu satırlardan oluşan makalesinde Türkiye’yi defalarca “Yunanistan’ın ve Yunan halkının ezeli düşmanı” olarak nitelendiren Nikos Igglesis, “Eğer Yunan ırkının hayatta kalmasını ve özgürce yaşamasını istiyorsak, Helenizm’in bugün yüzleşmekte olduğu varoluşsal tehdide karşı hazırlanmalıyız.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.