Site Rengi

HABER ÖZETİ
İşçiye asgari ücretliye çakma enflasyon ile sadaka, ihaleciye otomatik zam!.
Rüşvetçilikten tutuklanan 5 CHP’li Başkan görevden uzaklaştırıldı!.
İmamoğlu’nun haraca bağladığı iki iş insanı daha itirafçı oldu!.
İnfaz Yasası ile 20 bin mahkûma tahliye yolu açıldı..
Gazeteci Yazar Nihat Genç entübe edildi..
AK Parti’nin yaptığı elektrik zammı T.H.H. tarafından iptal edildi!.
Yolsuzluk operasyonunda CHP’li başkanlar mantar gibi toplanıyor!.
İnfaz Yasası Meclis’ten geçerek yasalaştı…
CHP’li Aykut Erdoğdu’da yolsuzluktan tutuklandı!.
Türkiye yine beşik gibi sallanmaya başladı!.
İzmir’i b*k götürürken Özgür Özel Ekrem’i kurtarmanın derdinde!.
Biontech sahtekârları şimdi de kanser ilacı için milyar dolarları cebe indirdi!.
Beyaz Saray’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teklifine jet yanıt..
“İşçi Dostu” CHP’den grev yapan işçilere “Kovarız” tehdidi!.
CHP’ye bomba kayyum iddiası!. Bay Kemâl geri mi dönüyor!.
Rusya-Ukrayna Barış Masası yeniden kuruluyor!.
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanıyor…
Mazlum Kobani Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek istediğini söyledi..
Ehliyet affına veto!.
Borsa İstanbul soruşturmasında 12 kişi tutuklandı!.
Kılıçdaroğlu’ndan Ekrem İmamoğlu ve ekibine hodri meydan: SİZDEN KORKAN NAMERTTİR!.
Kılıçdaroğlu’nu devirmek için delegeleri pavyonlarda ağırlamışlar!.
İmamoğlu’nun yolsuzluk ve rüşvet sistemi ifşa oldu!.
Emeklilerin bayram ikramiyeleri yatırılmaya başlandı..
1,2 milyon maaş alan Rektör bey villasının kirasınıda devlete ödetiyor!.
ABD’nin baskısı ile İsrail 70 günlük ateşkes önerisini kabul etti!.
İBB’deki yolsuzluk soruşturmasında etkin pişmanlıktan faydalananların sayısı 7’ye yükseldi..
Art arda korkutan depremler!.
Sırrı Süreyya Önder’in koltuğuna oturacak isim belli oldu..
Akaryakıta en okkalısından bir zam daha!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

11 seçim kaybeden Beceriksiz Kemal Erdoğan’ı eleştirirken yine saçmalığın dibine vurdu!.

11 seçim kaybeden Beceriksiz Kemal Erdoğan’ı eleştirirken yine saçmalığın dibine vurdu!.
18.05.2021
A+
A-

Bürokratik ve siyasi hayatı boyunca işbilmezlikleri ve beceriksizlikleri ile gündemden düşmeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gelinen noktanın içinden çıkılamaz bir tabloyla karşı karşıya olduklarını savunarak, “Ben bu tablonun bir anlamda sorumlusuyum ve buradan ayrılmak istiyorum’ demesi lazım. Bunu dediği zaman kendisi büyür.” iddiasında bulundu!.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 140 Journos’un, ”CEHAPE Zihniyeti” adıyla hazırladığı 48 dakikalık belgeselde konuştu. Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın kazanınca da ‘süper yetkilere sahip’ bir kişinin seçileceğini, ancak bu imkânın güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüş için kullanılacağını söyledi. İşte Kılıçdaroğlu’nun tartışılan o sözleri:

“Erdoğan’a insani tavsiyem şu…”

“Erdoğan artık Türkiye için bir yük olmaya başladı, artık Türkiye’yi yönetemiyor. Devlette liyakat sistemini yerle bir ettiği için etrafında kurmay bırakmadı. Kurmay bırakmadığı için de, birisinin gelip Erdoğan’a, aldığı bir kararla ilgili ‘Şu yanlıştır’ diyebilecek bir adama ihtiyaç var. ama öyle bir adam bırakmadı bu. Dolayısıyla etrafındaki bütün insanlar, Erdoğan konuştukça onu sadece onaylayan, ‘Efendim çok güzel söylediniz, öyle olması lazım’ diyen gruplar oluştu. Ve bu insanlar da Türkiye’nin gerçeklerinden kopuk oldukları için bu tabloyu Erdoğan’la beraber yarattılar.  İnsani olarak benim kendisine tavsiyem, bir an önce toplumun, 83 milyonun, daha büyük acılarla karşı karşıya kalmaması için, sandığı getirmesi ve kendisinin o makamdan ‘Ben yoruldum, 19 yıldır bu ülkeyi yönetiyorum artısıyla eksisiyle, dolayısıyla ben köşeme çekilip biraz dinlenmek istiyorum…’ ‘Evet büyük yanlışlar oldu, büyük hatalar oldu. Ama insanoğlu hata yapabilir, yanlışlık da yapabilir, ama bugün geldiğimiz noktada içinden çıkılamaz bir tabloyla karşı karşıyayız ve ben bu tablonun bir anlamda sorumlusuyum ve buradan ayrılmak istiyorum’ demesi lazım. Bunu dediği zaman kendisi büyür.”

“İlk Meclis sürecini yeniden yaşatacağız”

“Doğru, eğer Millet İttifakı kazanırsa seçilecek kişi süper yetkilere sahip olacak. Ama bu yetkileri, güçlendirilmiş parlamenter sistemi yeniden getirmek için kullanacak. Cumhuriyet’in ilk kuruluşundaki nasıl çok farklı görüşler bir araya geldiler, Hacıbayram’da namazlarını kıldılar bir cuma günü ve gelip Meclis’i açtılar. Biz şimdi bu süreci yeniden yaşatacağız. Çok farklı siyasi görüşlerde olan siyasi partilerin liderleriyle bir araya geleceğiz. Ama ahlak üzerine, ama adalet üzerine, oturacağız kararımızı vereceğiz. Diyeceğiz ki, bu ülke bizim ülkemizdir, önce şu kirlilikten bir arındıralım, sonra tertemiz bir Türkiye’de vatandaş kimi tercih ediyorsa o gelip bu ülkeyi yönetsin.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.