Site Rengi

HABER ÖZETİ
Senatodan Trump’a tam yetki!.
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan komşu ülkelere mesaj..
Dünya petrol zamları ile çalkalanırken Türkiye’de fiyatlar nasıl sabit tutulacak..
İran’ı savaşarak yenemeyen ABD muhalifleri silahlandırmaya çalışıyor!.
İran Hürmüz Boğazı’nda 10 petrol tankeri vurduğunu açıkladı!.
İran ABD’nin Dubai Başkonsolosluğunu vurdu!.
Savaş açtığı İran Trump’un kâbusu oldu!.
Trump iti geberen askerlerin tabutlarını yayınlamayı yasakladı!.
İran Tel Aviv’i füzelerle vurmaya devam ediyor..
ABD ve İsrail saldırılarında öldürülen 165 öğrenci toprağa veriliyor!.
İspanya Trump’a resti çekti!. İran’ı Vurmak İçin Üssümüzü Kullanamazsın!.
ABD ve İsrail’in İran’a saldırıları ile petrol fiyatları durdurulamıyor..
İran İsrail’in Demir Kubbe’sini deldi, ülke yangın yerine döndü!.
İran Hürmüz Boğazı’nı tamamen trafiğe kapattıklarını duyurdu!.
CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tutuklandı!.
Trump’tan İran’a yeni tehdit: Büyük Dalga Yakında Geliyor..
Amerikan şerefsizliği yine devrede!.
Rusya 3. Dünya Savaşı’nın başlayacağını duyurdu!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsrail, ABD ve İran’a ateşkes çağrısı!.
Katar İsrail ve ABD tarafına geçerek İran’a karşı savaşa dahil oldu..
İran’dan gelebilecek göç dalgasına karşı tedbirler açıklandı..
Avrupa’da gaz fiyatları yüzde 48 fırladı..
Netenyahu Almanya’da saklanıyor, karısı ve oğlu Miami’de!.
İran ABD ile müzakere masasına oturmayı reddedi!.
Kahpe İsrail 100 bin yedek askeri acil göreve çağırdı!.
İngiltere üslerini ABD’ye açma kararı aldı!.
Saldırılara misilleme yapan İran ABD üslerini vuruyor..
Trump İran’ın 9 donanma gemisini batırdıklarını açıkladı..
ABD Başkanı Trump Hamaney operasyonunun ayrıntılarını paylaştı..
Öldürülen Hamaney’in yerine geçen isim belli oldu..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

12 kişiyi öldürdüğü iddia edilen seri katilden ilginç savunma! “Öldürecek olsam borçlularımı öldürürdüm!.”

12 kişiyi öldürdüğü iddia edilen seri katilden ilginç savunma! “Öldürecek olsam borçlularımı öldürürdüm!.”
05.11.2020
A+
A-

Ordu’nun Akkuş ilçesinde şarküteri işleten Mehmet Ali Çayıroğlu, 2018 yılında 2 ayrı gasp olayının ardından yakalanıp, gözaltına alındı. Ordu ve Samsun’da 12 kişinin ölümüyle bağlantısı olduğu ortaya çıkan Çayıroğlu tutuklandı. Genişletilen soruşturmada Mehmet Ali Çayıroğlu’nun 19 Ocak 2018 günü cezaevinden çıktığı, ilk cinayeti 10 Şubat 2018’de işlediği saptandı. Çok sayıda suçtan sabıkalı olan Mehmet Ali Çayıroğlu’nun 12 kişiyi yangın çıkararak, silahla ya da zehirleyerek öldürdüğü belirlendi.

AKKUŞ İLÇESİNDEKİ 8 CİNAYET DOSYASI ÜNYE’YE GÖNDERİLDİ

Ordu’nun Akkuş ve Ünye ilçelerinde işlenen 9 cinayetle ilgili soruşturma Akkuş Cumhuriyet Savcılığı tarafından yapıldı. 8 cinayet ile ilgili soruşturmasını tamamlayan savcılık, dosyayı Ağır Ceza Mahkemesi bulunan Ünye Adliyesi’ne gönderdi. Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı da Mehmet Ali Çayıroğlu hakkında ‘yangın çıkarmak suretiyle eziyet çektirerek tasarlayarak öldürmek’, ‘gasp’ ve ‘yağma’ suçlarından 8 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 60 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. Tamamı 2018 yılında işlenen 8 cinayetle ilgili hazırlanan iddianame, Ünye Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

‘BEN KİMSEYİ ÖLDÜRMEDİM’

8 cinayet arasında yer alan Hasan Güneş, oğlu Sabri Güneş ve gelini Zahide Güneş’in öldürülmeleriyle ilgili Çayıroğlu hakkında ‘gece vakti yağma, yangın, su baskını, batırma, tahrip, nükleer, biyolojik, kimyasal silah kullanarak öldürme’ suçundan 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen dava bugün görüldü. Duruşmaya tutuklu bulunduğu Elazığ T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan SEGBİS ile katılan Mehmet Ali Çayıroğlu, mahkeme başkanının “Söylemek istediğin bir şey var mı?” sorusu üzerine ağlayarak, “Ben kimseyi öldürmedim. Ben böyle bir insan değilim. Birilerini öldürmek istesem borçlu olduğum kişileri öldürürdüm. Benim Samsun’da 365 bin lira borcum var. Bazı tanık ifadelerinde çelişkiler var. Bu tanıkların yeniden dinlenilmesini istiyorum. Maktullere yönelik herhangi bir eylemim olmadı. Bu nedenle beraatimi talep ediyorum” dedi.

Duruşma, katil zanlısı Çayıroğlu’nun yazılı olarak talep ettiği tanıkların dinlenmesine karar verilerek 12 Ocak 2021 tarihine ertelendi.

4 KİŞİNİN ÖLDÜRÜLMESİYLE İLGİLİ SORUŞTURMALAR DEVAM EDİYOR

Mehmet Ali Çayıroğlu hakkında Samsun’un Terme ilçesine bağlı Özyurt köyünde, 10 Şubat 2018’de, Sevim Semiz (80), engelli kızları Emine Semiz (50) ve Havva Gülen’in (60) gece yarısı evlerinde çıkan yangında hayatlarını kaybetmesiyle ilgili yürütülen soruşturma halen Terme Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülüyor.

Ordu’nun Akkuş ilçesine bağlı Doğyolu Mahallesi’nde yaşayan ve kaybolduktan 1 hafta sonra cansız bedeni ormandaki dere yatağında bulunan Şeker Köseoğlu’nun öldürülmesiyle ilgili soruşturma ise cinayette kullanılan suç aletinin kesin tespiti yapılamaması nedeniyle Akkuş Cumhuriyet Savcılığı’nca devam ediyor.

ÇAYIROĞLU’NUN İŞLEDİĞİ İDDİA EDİLEN CİNAYETLER ŞUNLAR;

24 Şubat 2018: Ordu’nun Ünye ilçesine bağlı Yüceler Mahallesi’nde, Nuri- Lütfiye Usluoğlu çifti, gece yarısı evlerine yanarak can verdi. Çayıroğlu ile çiftin daha önceki telefon görüşmeleri ortaya çıktı.

13 Temmuz 2018: Ordu’nun Üçyol mevkisinde Hasan Bayram, evinde gaz zehirlenmesi sonucu hayatını kaybetti. Bayram’ın bazı kişisel eşyaları, Çayıroğlu’nun evinde bulundu.

22 Temmuz 2018: Ordu’nun Akkuş ilçesine bağlı Ortabölme Mahallesi’nde, evde gece çıkan yangında Sabri Güneş, oğlu Hasan Güneş ve gelini Zahide Güneş hayatını kaybetti. Sabri Güneş’le Mehmet Ali Çayıroğlu’nun daha önce alış veriş için görüşme yaptığı ortaya çıktı.

31 Temmuz 2018: Ordu’nun Akkuş ilçesine bağlı Karaçal Mahallesi’nde, Senai- Ümit Türedi çifti, mutfak tüpünden sızan gazdan zehirlendi. Ölen çifte ait cep telefonu ve kurusıkı tabanca, Mehmet Ali Çayıroğlu’nun evinde ele geçirildi.

DEVAM EDEN SORUŞTURMALAR

Samsun’un Terme ilçesine bağlı Özyurt köyünde, 10 Şubat 2018’de, Sevim Semiz (80), engelli kızları Emine Semiz (50) ve Havva Gülen’in (60), gece yarısı evlerinde çıkan yangında hayatlarını kaybetmesiyle ilgili soruşturma Terme Cumhuriyet Savcılığı tarafından yapılıyor.

Ordu’nun Akkuş ilçesine bağlı Doğyolu Mahallesi’nde yaşayan ve kaybolduktan 1 hafta sonra cansız bedeni ormandaki dere yatağında bulunan Şeker Köseoğlu’nun öldürülmesiyle ilgili soruşturma ise cinayette kullanılan suç aletinin kesin tespiti yapılamaması nedeniyle halen Akkuş Cumhuriyet Savcılığı’nca sürdürülüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.