Site Rengi

HABER ÖZETİ
Piyasaların gözü kulağı ABD’den gelecek kritik verilerde..
Özgür Özel’den HALK TV’ye kayyum atanmasına sert tepki!.
HALK TV patronunun tüm şirketlerine el konuldu..
HALK TV’ye kayyum atandı..
Aslan ağır yaralı!.
Kılıçdaoğlu’ndan Aliyev’e başörtüsü tepkisi!.
Bakan Yardımcısı fon meselesinden tutuklandı!.
Balıkçılardan “Vatandaş Ucuza Palamut Yemesin” çağrısı!.
QR kod okutmayana sigara satışı yapılmayacak!.
Özgür Özel Türk askerinin Yemen’e gitmesine karşı olduklarını açıkladı..
Savcılık fon vurguncularına paraları iade etmek için davet gönderdi!.
16 il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı!.
PKK Kuzey Irak’taki kampları boşaltmaya başladı..
Başörtüsü yasağı başlayan Azerbaycan’da Eski Türkiye görüntüleri!.
Son anket sonuçları açıklandı!.
16 günde vatandaşın 401 milyarını çalan şerefsizler kim!.
AK Parti’de onca torpil skandalı üzerine bir skandal daha!.
İstanbul’da art arda korkutan depremler!.
Katliam gibi kazada ölü sayısı 11’e yükseldi!.
Yabancı menşeili elektrikli araçları Türk Savunma Sanayii tesislerine girişleri yasaklandı!.
Sağlık Bakanlığının duyurduğu uygulamaya ilk itiraz Cumhurbaşkanı Danışmanından geldi!.
Yahşihan’ın tapusunu üzerine geçiren AK Partili Başkan görevden uzaklaştırıldı..
Kahpe İsrail 3 yıl da tam 22 bin çocuk öldürdü!.
Başörtüsü yasağını onaylayan Aliyev gelen tepkiler üzerine Müslüman Lider rollerine büründü!.
Ataşehir Belediyesi AK Parti’ye geçti..
39 bin nüfuslu AK Partili belediyenin imar müdürenden baldızına 68 milyon liralık Porsche!.
MEB Kasım’da 9 günlük ara tatil olacağını duyurdu..
Saraçhane Bülbülü Şaban Sevinç tutuklandı!.
Azerbaycan’da öğrencilerden sonra öğretmenler içinde başörtüsü yasağı geldi!.
A Milli Takım da Montella dönemi sona erdi..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

15 Temmuz’un yıl dönümünde tüm camilerde sela okunacak!.

15 Temmuz’un yıl dönümünde tüm camilerde sela okunacak!.
13.07.2023
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Türkiye genelindeki cami ile Kur’an kurslarında hatm-i şerif okunacağını, 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece saat 00.13’te eş zamanlı selaların okunacağını açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Türkiye genelinde etkinlikler düzenleyecek.

Diyanet’in açıklamasına göre, Türkiye geneli 81 il ve 922 ilçedeki cami ile Kur’an kurslarında hatm-i şerifler okunarak, duaları 15 Temmuz’da icra edilecek programlarda yapılacak. 15 Temmuz günü öğle namazı öncesi tüm camilerde, şehitlerin ruhlarına ithafen Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılıp, mevlid-i şerifler okunacak.

Tüm camilerde 14 Temmuz’da cuma namazından önce “Din İstismarıyla Mücadele ve 15 Temmuz Ruhu” temalı hutbe verilecek.

Ülke genelindeki Diyanet gençlik hizmet merkezlerinde, gençlerin bilinçlendirilmesine yönelik “Din İstismarıyla Mücadelede Sahih Dini Bilginin Önemi” konulu sohbet, çevrim içi ve yüz yüze söyleşi, Kur’an tilaveti, dua ve benzeri 1615 faaliyet düzenlenecek.

MİNARELERDEN SALALAR OKUNUP, IŞIKLAR YAKILACAK

Türkiye genelindeki tüm camilerde, 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece saat 00.13’te eş zamanlı selalar okunacak, camilerin minarelerinin ışıkları yakılacak. Ayrıca merkez camiler ve programların icra edileceği yerlere yakın camiler, sabah namazına kadar açık tutulacak.

Tüm il ve ilçe müftülerinin başkanlığındaki heyetlerce şehitlikler, şehit yakınları ve gaziler ziyaret edilecek.

KUR’AN KURSLARINDA ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK

Yaklaşık 90 bin cami ve yaz Kur’an kurslarında eğitim gören 2 milyondan fazla çocuk ve gencin bilinçlendirilmesine yönelik sohbet, Kur’an tilaveti, dua, şiir okuma, resim yarışması gibi etkinlikler düzenlenecek.

Ayrıca “Din İstismarıyla Mücadele ve Sahih Dini Bilginin Önemi” konulu kitap, slayt ve benzeri materyallerle tüm cami ve Kur’an kurslarında vatandaşlar ve gençler bilgilendirilecek.

Diyanet TV, din istismarı ve 15 Temmuz konularında fragmanlar, haber bültenleri, canlı bağlantılar, ortak yayınlar, dinleyici görüşlerini de ihtiva eden yayınlar yapacak.

Diyanet Radyo’da ise kısa ve etkili sunumlar, edebi metin seslendirmeleri yapılacak, hazırlanan bu çalışmalar ulusal radyo organlarıyla da paylaşılacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.