Site Rengi

HABER ÖZETİ
İtsever dernekler ile mama lobilerinin karşılıklı rüşvet ağları deşifre oldu!.
İstanbul’da bu akşam trafik çilesi yaşanacak!.
Trump İran’a yakın zamada saldırı olmayacağını açıkladı..
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral Aliyev’in talimatı ile görevden alındı!.
Tepkiler sonrası serbest bırakılan AK Partili eski vekil hakkında yakalama kararı!.
Amerika Türkiye’nin TOKİ’deki başarısını manşetlere taşıdı..
Mustafa Sandal’ın kaynanasının 3 milyon dolarına el konuldu!.
Mehmet Şimşek’ten vatandaşa saç baş yolduran açıklama!.
Altınbaş Holding’in sahibi Nusret Altınbaş gözaltına alındı..
Fon üzerinden çaldıkları 3 milyarı iade etmek için başvuru yaptılar!.
Medeniyetin beşiği Paris’te son durum!.
Sergen Yalçın’ın A Milli Takımdan alacağı maaş yıllık 125 milyon!.
Brent petrol fiyatları son 6 ayın zirvesinde!.
Genel Sağlık Sigortası borçlarına af geliyor..
Kılıçdaroğlu CHP’nin kasasından çalınan 5 milyonu geri istedi!.
Zonguldak’taki maden faciasında 3 işçi hayatını kaybetti!.
Meteoroloji’den sağanak yağış uyarısı!.
Volkswagen batarya sorunu nedeniyle 72 binden fazla aracı geri çağırdı!.
Çukurova Belediye Başkanı yolsuzluktan tutuklandı!.
Fon teklifi Meclis’ten geçti..
Bankaların faiz kararlarınsan sonra altın be gümüş çakıldı!.
Havalimanlarındaki fahiş fiyatlar vatandaşı isyan noktasına gerirdi!.
55 bin 755 fon mağdurlarına 49,7 milyar ödeme yapıldı..
Merkez Bankası politika faizini yüzde 36’ya indirdi..
Mustafa Sarıgül’ün korumasıyla çıkan seks kaseti skandalı yeniden gündemde!.
Gözler Merkez Bankası’nın bugün açıklayacağı faiz kararında..
14 tane memuru 7 tane müdür yönetiyor!.
Emir Sarıgül kara para aklama soruşturması kapsamında tutuklandı!.
Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde Lille’yi 4 golle geçti..
Paris’teki olaylarda tutuklu sayısı 174’e yükseldi!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

20 dakikalık yol 5 dakikaya iniyor! Salarha Tüneli’nde ışık göründü!.

20 dakikalık yol 5 dakikaya iniyor! Salarha Tüneli’nde ışık göründü!.
08.08.2020
A+
A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, ‘Bu kadar ekonomik sorunların yaşandığı bir dönemde, coronavirüsle mücadele devam ederken Türkiye gerçekten yatırımlarını imkanlarını zorlamak suretiyle finanse ediyor ve büyümesine devam ediyor.’ dedi. Rize’nin, bölgenin çehresini değiştirecek ve bundan sonraki yatırımları etkileyecek bir proje olduğunu ifade eden Vali Kemal Çeber, ‘Sadece bir tünel ve yol değil, aynı zamanda ilin kaderiyle aslında direkt ilgili bir proje. 20 dakikalık yol 5 dakikaya iniyor. Çok da hızlı ulaşıyoruz. Yatırımları oraya kaydırma noktasındaki ileriye dönük projelerimizi direkt etkileyecek.’ dedi.

Yazıcı, Rize Güney Çevre Yolu ile Küçükçayır-Andon yolunu birbirine bağlayacak Salarha Tüneli için düzenlenen “Işık Göründü” töreninde, Rize’de önemli projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

Ovit Tüneli’ni tamamladıklarını anımsatan Yazıcı, “Bugün burada iki tüplü olan Salarha Tünelinin, sağ taraftaki ışık göründü törenini yaptık. ‘Işık göründü’ önemli bir söylem. Bu tüneller çok yapıldığı için bunu biliyoruz.” ifadesini kullandı.

Yazıcı, Salarha Tüneli’nin önemli bir proje olduğuna dikkati çekerek şöyle devam etti:

“Soluk borusu diye de niteleyebiliriz. Geri kalan kısmı da 2021 yılının ilk çeyreğinde tamamlanıp hizmete girecek. Rize’de Türkiye’nin en önemli Rize-Artvin Havalimanı bitmek üzere. Dünyada sayılı bir havalimanı olacak. Ovit Tüneli’nin devamındaki yol yapımları planlamada. Çalışmalar devam ediyor. Bu kadar ekonomik sorunların yaşandığı bir dönemde, koronavirüsle mücadele devam ederken Türkiye gerçekten yatırımlarını imkanlarını zorlamak suretiyle finanse ediyor ve büyümesine devam ediyor.”

İyidere Lojistik Merkezi’nin de ihalesinin yapıldığını belirten Yazıcı, “İhale süreci bitince herhangi bir eksiklik yoksa yüklenici firma orada çalışmalarına başlayacak. Bütün bu yatırımlar Türkiye’nin her yerinde devam ediyor. Bu Türkiye’nin gücüdür. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı uygulamalarıyla iş görme tarzıyla imkan oluşturmak suretiyle Türkiye’nin neler başarabileceğini dosta düşmana göstermiş durumdayız.” diye konuştu.

– “20 DAKİKALIK YOL 5 DAKİKAYA İNİYOR”

Vali Kemal Çeber ise Salarha Tüneli’nin bölgenin uzun zaman kurduğu bir hayal olduğunu vurguladı.

Rize’nin, bölgenin çehresini değiştirecek ve bundan sonraki yatırımları etkileyecek bir proje olduğunu ifade eden Çeber, “Sadece bir tünel ve yol değil, aynı zamanda ilin kaderiyle aslında direkt ilgili bir proje. 20 dakikalık yol 5 dakikaya iniyor. Çok da hızlı ulaşıyoruz. Yatırımları oraya kaydırma noktasındaki ileriye dönük projelerimizi direkt etkileyecek.” dedi.

Tünelin çıkış noktası olan Dalyan mevkisinde gerçekleştirilen törene, AK Parti Rize milletvekilleri Osman Aşkın Bak ve Muhammed Avcı, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ve AK Parti İl Başkanı İshak Alim de katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.