Site Rengi

HABER ÖZETİ
İyi Parti’de Genel Başkanlık yarışı 3. tura kaldı..
Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?.
Öğrencilerin kabusu olan integral konusu müfredattan çıkarıldı!.
Türkiye faiz belasına bulaştıkça gavur övgüler yağdırmaya devam ediyor!.
Kahpe ABD’den demokrasi dersi!. Filistin protestocuları için keskin nişancılar yerleştirdiler!.
İstiklâl Bombacısı kahpeyi asmayıp ömür boyu besleyeceğiz!.
CHP ile Saadet Partisi arasında “Seçimler Bitti, Milletvekilimi Geri Yolla” görüşmesi!.
Kamu da talanın boyutu ortaya çıktı!. 500 makam aracı satışta!.
Yurt genelinde çöl tozu etkisi sürüyor!. Meteoroloji’den 35 ile sarı kodlu uyarı!.
ABD’nin İsrail’i protesto eden öğrencilere uyguladığı şiddet dünya basınında!.
Arapça soruya tercüme isteyen Ali Erbaş’ın Fransızca hutbesi de olay oldu!.
SGK’dan annelere 325 euro bakıcı desteği…
Yeni eğitim müfredatı yarın açıklanıyor…
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı…
AK Partili Mücahit Birinci’den Arapça bilmeyen Ali Erbaş’a istifa çağrısı!.
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda vatandaş resmen kazıklanıyor!.
Yeniden Refah Partisi’nden Yeni Anayasa açıklaması…
Dilan ve Engin Polat çiftinin aylık gelirleri sadece 200 bin liracıkmış!.
Paşinyan’dan ezber bozan Ermeni Soykırımı çıkışı!.
Merkez Bankası faizi yüzde 50’de sabit bıraktı…
Atı alan Üsküdar’ı geçti, devlet daha yeni fiyat denetimine başladı!.
Mustafa Varank’tan Deniz Zeyrek’e Hodri Meydan!. 2 GÜN GEÇTİ, HAYSİYETİN VARSA AÇIKLA!.
Muhalefeti şaşırtan anket!.
Mehmet Ali Yılmaz’ın ölüm nedeni belli oldu…
Tavuk eti fiyatları son 5 ayda yüzde 200 zamlandı!.
Afrika’dan gelen çöl tozu tüm ülkeyi etkisi altına aldı!.
Meral Akşener’i evine gönderecek kurultay için zaman yaklaşıyor!.
ABD Başkanı Biden TikTok’u resmen yasaklayan imzayı attı!.
TFF’den çok konuşulacak karar!. Hakemler Özelleştiriliyor!.
Fahiş fiyat vurgununa son!. Ambalajlara fiyat etiketi zorunluluğu geliyor!.
DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62

2017’de ihraç edilen üsteğmen doktorun tüm ailesi FETÖ’cü çıktı!.

2017’de ihraç edilen üsteğmen doktorun tüm ailesi FETÖ’cü çıktı!.
21.06.2021
A+
A-

2017’de ihraç olduktan sonra örgütle bağlantısını kesmediği belirlenen göz doktoru eski üsteğmen Salih U.’nun tüm ailesi FETÖ’cü çıktı.

FETÖ‘nün GATA yapılanmasına yönelik Ankara’da yürütülen soruşturmada ihanetin böylesi dedirten bir olay yaşandı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinin yürüttüğü soruşturmada itirafçıların verdiği bilgiler doğrultusunda göz doktoru 37 yaşındaki Salih U., geçtiğimiz ay gözaltına alındı. 2017 yılında FETÖ soruşturmaları kapsamında görev yaptığı Ankara Etimesgut Hava Hastanesi‘nden ihraç edilen eski üsteğmenin 26 kez mahrem imamlarla ankesör aracılığıyla irtibat kurduğu belirlendi.

Üniversiteye hazırlandığı dönem örgüte ait İzmir’deki Körfez dershanesine gittikten sonra FETÖ ile tanışan, Hacettepe Üniversite Tıp Fakültesinden 2013 yılında mezun olduktan sonra Keçiören Eğitim Hastanesine atanan Salih U., çalışmaya başladıktan sonra yaklaşık 3 ay sonra istifa ederek Ankara Etimesgut Hava Hastanesinde Teğmen rütbesiyle göz hastalıkları uzmanı olarak göreve başladı. 2016 yılı Eylül ayında KHK ile ihraç edilen doktor, Ankara’da Özel bir Tıp Merkezinde göz doktoru olarak görev yapmaya başladı.

Aile boyu ihanet

İki kardeş olan FETÖ üyesi üsteğmenin tüm ailesinin de örgüt üyesi olduğu ortaya çıktı. Babası Osman U.,’nun (58) Milli Eğitim Bakanlığından FETÖ’den ihraç olduğu, annesi Fatma U.’nun (53) Emniyet Genel Müdürlüğünde Sivil Memur olarak çalışırken FETÖ’den ihraç olduğu, kardeşi Erkay U.’nun (36) ise Bilgi Teknolojileri Kurumunda çalışırken ihraç olduğu belirlendi. Zanlının kardeşi Erkay U.’nun 15 Temmuz darbe girişiminden 5 gün sonra Amerika Birleşik Devletlerine firar eden isimlerden olduğu ortaya çıktı. 2011 yılında evlendiği doktor eşinin ise Manisa’da FETÖ üyesi dershanelerde öğrenim gördüğünü anlatan Salih U.’nun kayınbiraderi Mehmet K.’nın ise Başbaşkanlık müfettişliği yaparken FETÖ üyeliğinden meslekten atılan isimlerden olduğu belirlendi.

FETÖ’cü olmayan elenmiş

Örgüt üyelerinin tavsiyesiyle askeri hastaneye geçtiğini anlatan Salih U. etkin pişmanlık yasasından faydalanmak istedi. Askeri hastanede yaptıkları örgütsel faaliyetler hakkında bilgi veren FETÖ üyesi, “mahrem imamlar, ön mülakattan elenen öğrencilerin itiraz muayenesinde geçmesini istedikleri öğrencileri kodlama şeklinde bildirerek sağlam raporu verilmesini istiyordu. Bu kodlama çok karışıktı. Sağlık raporunun üst kısmında harf ve rakamlardan kombinasyonlar bulunmaktaydı bu kombinasyonlar özel bir yöntemle çözülerek örgüt mensubu olan öğrencilerin tespit edilerek sağlam yazılmasını talep ediyorlardı. Bana bu kodlama sistemini defalarca tarif ettiler ancak bu kodlama sistemi her öğrenci alımlarında değiştiğinden pratik uygulamada zorluk yarattığını örgüte bildirdim” dedi.

Enes kod adlı mahrem abisiyle yüz yüze yaptığı görüşmenin detaylarını da anlatan itirafçı, “Konya 3. Ana Jet üssünde görev yapan Havadan Erken İhbar Kontrol Komutanı Albayın muayeneye geleceğini gözünde probleminin olduğunu yardımcı olunmasını istedi. Bende kendisine eğer muayenede bana denk gelirse yardımcı olacağımı söyledim. O komutan gelip muayene olmak istedi. Muayenesine başladım göz kırma kusuru otorefraktometrede eksi 2,75 çıktı ama HİK komutanının 2 olması gerekiyordu. Hasta benim bu durumu sezdiğimi hissedince hocam benim gözüm yüksek çıkar ölçümde ancak gözlüğümde en iyi gördüğüm numara eksi 1,75 dedi. Muayenesi hastanın beyanı ile uyumluydu yanında eski uçuş muayene formları da vardı onlara baktığımda formlarım hepsinde eksi 1,75 yazıldığını gördüm ve bu muayenelerin hepsinin imzalanıp kaşelendiğini gördüm. Bende hastanın uçuş muayene formuna eksi 1,75 yazıp kaşeledim” dedi.

Ankara’da çalıştığı özel hastaneden 12 bin lira maaş alan ve maaşının 2 bin lirasını TOBB üniversitesinde çalışan mahrem abisine verdiğini anlatan FETÖ üyesi mahrem abinin evine giderken cep telefonunu götürmediği, mahrem abisinin geçen yıl Haziran ayında COVİD olduğunu, yüz yüze görüşme yapmayarak Whatsapp üzerinden görüntülü konuşmalarına devam ettiklerini söyledi. Gözaltına alınmadan 1 hafta önceye kadar görüşmelerine devam eden örgüt üyesi, mahrem abilerinin çalıştığı hastaneye birçok örgüt üyesini muayene için gönderdiğini, gaygubet evinde kalan bir göz hastasını da örgüt abileri tarafından eve götürülerek muayene etmesi teklifini de reddettiğini anlattı. 19 yıl içerisinde kaldığı örgütle ilgili bütün faaliyetlerini anlatan zanlı, birçok örgüt üyesini de deşifre etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.