Site Rengi

HABER ÖZETİ
İstiklâl Bombacısı kahpeyi asmayıp ömür boyu besleyeceğiz!.
CHP ile Saadet Partisi arasında “Seçimler Bitti, Milletvekilimi Geri Yolla” görüşmesi!.
Kamu da talanın boyutu ortaya çıktı!. 500 makam aracı satışta!.
Yurt genelinde çöl tozu etkisi sürüyor!. Meteoroloji’den 35 ile sarı kodlu uyarı!.
ABD’nin İsrail’i protesto eden öğrencilere uyguladığı şiddet dünya basınında!.
Arapça soruya tercüme isteyen Ali Erbaş’ın Fransızca hutbesi de olay oldu!.
SGK’dan annelere 325 euro bakıcı desteği…
Yeni eğitim müfredatı yarın açıklanıyor…
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı…
AK Partili Mücahit Birinci’den Arapça bilmeyen Ali Erbaş’a istifa çağrısı!.
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda vatandaş resmen kazıklanıyor!.
Yeniden Refah Partisi’nden Yeni Anayasa açıklaması…
Dilan ve Engin Polat çiftinin aylık gelirleri sadece 200 bin liracıkmış!.
Paşinyan’dan ezber bozan Ermeni Soykırımı çıkışı!.
Merkez Bankası faizi yüzde 50’de sabit bıraktı…
Atı alan Üsküdar’ı geçti, devlet daha yeni fiyat denetimine başladı!.
Mustafa Varank’tan Deniz Zeyrek’e Hodri Meydan!. 2 GÜN GEÇTİ, HAYSİYETİN VARSA AÇIKLA!.
Muhalefeti şaşırtan anket!.
Mehmet Ali Yılmaz’ın ölüm nedeni belli oldu…
Tavuk eti fiyatları son 5 ayda yüzde 200 zamlandı!.
Afrika’dan gelen çöl tozu tüm ülkeyi etkisi altına aldı!.
Meral Akşener’i evine gönderecek kurultay için zaman yaklaşıyor!.
ABD Başkanı Biden TikTok’u resmen yasaklayan imzayı attı!.
TFF’den çok konuşulacak karar!. Hakemler Özelleştiriliyor!.
Fahiş fiyat vurgununa son!. Ambalajlara fiyat etiketi zorunluluğu geliyor!.
CHP’li Başkan Cumhurbaşkanı danışmanı Oktay Saral’ı rezil rüsva etti!.
Süresiz Nafaka zulmünü bitirecek emsal karar!.
Ukala CEO’nun sattığı küflü çikolatalar gerçek Patiswiss değilmiş!.
WhatsApp’ın Gazze’de İsrail’e muhbirlik yaptığı ortaya çıktı!.
İstanbul Valiliğinden Taksim ile ilgili 1 Mayıs kararı..
DOLAR 32,5406
EURO 34,9537
ALTIN 2.456,26
BIST 9.876,98

50 ilde nitelikli dolandırıcılık operasyonu..

50 ilde nitelikli dolandırıcılık operasyonu..
15.11.2022
A+
A-
İçişleri Bakanlığı, nitelikli dolandırıcılara yönelik ‘Girdap’ operasyonu gerçekleştirildiğini, 264 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurdu. Operasyonlar 50 ilde devam ediyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinesinde yaklaşık 6 aydır yürütülen planlı çalışmalar neticesi yapılan tespitler doğrultusunda dolandırıcılar için düğmeye bastı.

Nitelikli dolandırıcılık suçları, resmi ve özel belgede sahtecilik, parada sahtecilik, ihaleye fesat karıştırma, rüşvet ve irtikap, Vergi Usul Kanununa muhalefet ve tefecilik suçlarını işledikleri tespit edilen şüphelilere yönelik; ülke genelinde 50 ilde ‘Girdap’ operasyonu gerçekleştirildi.

Operasyon çerçevesinde 264 şüpheli hakkında gözaltı kararı bulunurken yaklaşık 6 ay boyunca 3 farklı suçla ilgili organize suç örgütlerini hem teknik hem fiziki takip yapan ekipler, 51 şüpheliyi tespit etti.

42 kişi gözaltına alındı

Bu sabah Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde belirlenen adreslere şafak operasyonu gerçekleştirildi. Dron ve Özel Harekat polislerinin de destek verdiği Girdap adı verilen operasyonda, 42 şüpheli gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramalarda 3 kurusıkı tabanca, 2 ruhsatsız av tüfeği, 2 polis telsizi, sahte polis ve basın kimliği, polis yelekleri ve dolandırıcılık amaçlı kullanıldığı değerlendirilen üzerinde haki renkli küçük puntolarla “geçersizdir” yazılı bir çanta dolusu sahte Amerikan doları ele geçirildi.

Gözaltına alınan şahıslar işlemleri yapılmak üzere emniyete götürülürken, hakkında gözaltı kararı bulunan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

İş ilanı vererek iş insanı görünümü kazandılar

Nitelikli Dolandırıcılık Suçuna yönelik Antalya’da, müşteki olarak ifadesi alınan toplam 6 mağdurun, şüphelilerin yerel gazetelerde iş ilanı vererek kendilerine iş insanı görünümü kazandırdıkları ve bu vesileyle mağdurlar ile tanıştıkları, şüphelilerin kendi kullandıkları yatırım danışmanlığı ofisine Cumhurbaşkanı Başdanışmanı adına çiçek göndererek Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve bazı milletvekillerini tanıdıkları yönünde güven telkin edip çeşitli ihale ve proje fırsatlarının değerlendirilmesi vaadiyle mağdurlardan yaklaşık 10 milyon TL para aldıkları, ancak mağdurların vaat edilen ihalelerin ve projelerin gerçekleşmemesi, şikayetçi olmalarına üzerine gerçekleştirildi.

10 şüpheli şahıs hakkında gözaltı kararı bulunuyor.

50 ilde nitelikli dolandırıcılık operasyonu #1

Kumar borcu karşılığında yüksek faizle boş senet imzalattılar

Yine tefecilik suçuna yönelik Denizli’de de operasyon gerçekleştirildi.

Operasyon, Denizli’de ‘Öterler Suç Örgütü’ üyelerinin işlettikleri kumarhanede kumar borcu olan şahıslara yüksek faiz karşılığı borç verdikleri, karşılığında boş senet imzalattıkları, borcunu ödeyemeyen şahıslara suç örgütünün korkutucu gücünü kullanarak tehdit ve şantaj yöntemiyle tahsil ettikleri, suçtan elde ettikleri gelirin bir kısmını da cezaevinde bulunan suç örgütü liderine ve örgüt üyelerine aktaran 8 şahsa yönelik icra edildi.

Kredi kartı limiti artırma vaadiyle para aldılar

Ülke genelindeki ‘Girdap’ operasyonu çerçevesinde Mersin’de de nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonda suç örgütü üyelerinin, irtibatlı oldukları banka çalışanı vasıtasıyla kredi ve kredi kartı limitini artırmak isteyen müşteki şahsın limit artırma işlemini 20 bin lira karşılığında halledebileceğini söyleyip müştekinin kredi kartını alarak bilgisi dışında 282 bin lira tutarında harcama yapıldığı tespit edildi.

Müştekinin parayı istemesi üzerine şüphelinin, banka hesabı aracılığıyla 75 bin lira parayı ‘borç’ açıklaması ile havale ettiği, sonrasında müştekiyi icraya vererek 75 bin lirayı tekrar tahsil ettiği belirlendi.

Örgüt içerisinde yer alan ve kendisini avukat olarak tanıtan diğer bir şüphelinin, müştekiye mağduriyetini giderebileceğini ancak bunun için soruşturma savcısına ve kendisine 36 bin lira para vermesi gerektiği, sözde avukatın müşteki ile görüşmek için evine gittiği esnada örgüt içerisinde yer alan ve kendilerini narkotik polisi olarak tanıtan şahısların eve gelerek müştekiye uyuşturucu sattığı gerekçesi ile gözaltı yapmaya çalıştıkları, o esnada sözde avukatın araya girerek müştekiyi bu durumdan kurtarmak için 20 bin lira para talep ettiği ve aldığı ortaya çıktı.

50 ilde nitelikli dolandırıcılık operasyonu #3

Dosya kapatma vaadiyle dolandırıcılık

Yine kendisini avukat olarak tanıtan şüpheli şahsın, farklı bir ilde bulunan 2 ayrı müştekiyi savcılıkta bulunan uyuşturucu ve kasten yaralama suçlarından dava dosyalarını kapatma vaadi ile toplamda 25 bin lira para alarak dolandırdığı, şüphelilerin yine farklı bir ilde bulunan orman arazisini müşteki şahsa tanıdıkları üst düzey bürokratlar vasıtasıyla orman vasfından çıkartarak kendisine devredebileceklerini vadederek müştekiden yaklaşık 400 bin lira değerindeki aracını devir aldıkları, daha sonra bölgede çıkan orman yangını nedeniyle söz konusu arazinin Kültür ve Turizm Bakanlığına devredildiğini söyleyerek oyaladıkları, dosya çerçevesinde şüphelilerin 8 olayda toplamda 783 bin TL tutarında mağdurlardan haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Operasyon çerçevesinde toplam 10 şüpheli şahıs hakkında gözaltı kararı bulunuyor.

50 ilde nitelikli dolandırıcılık operasyonu #4

 

50 ilde nitelikli dolandırıcılık operasyonu #5

 

50 ilde nitelikli dolandırıcılık operasyonu #6

 

50 ilde nitelikli dolandırıcılık operasyonu #7

 

50 ilde nitelikli dolandırıcılık operasyonu #8

 

50 ilde nitelikli dolandırıcılık operasyonu #9

 

50 ilde nitelikli dolandırıcılık operasyonu #10

 

50 ilde nitelikli dolandırıcılık operasyonu #11
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.