Site Rengi

HABER ÖZETİ
Gözler Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararında!.
Down sendromlu çocuğu oyun alanına almayan işletmeye ibretlik ceza!.
Devlet hastanesindeki doktorların kan donduran sapıklığı!.
İmamoğlu İnşaat ve 24 şirkete kayyum atandı!.
Asılsız ihbar yapıp 112’yi meşgûl edenlere 15 bin lira ceza geliyor!.
İnsan sağlığı ile oynamanın bedelini basit bir özür ile geçiştirdiler!.
Ekrem İmamoğlu hakim karşısında..
Fenerbahçe’nin yüzde 4,8’lik hisseleri yabancılara satıldı!.
Gözaltına alına gazeteciler Murat Ağırel ve Timur Soykan serbest bırakıldı!.
Özgür Özel’in boykot çağrısı ters tepti!. 2 Nisan’daki harcamalar iki karına çıktı!.
ABD Başkanı Donalt Trump Türkiye’ye geliyor..
Savaşıp Ermenistan’ın kucağından aldığımız sözde gardaşımız Aliyev’in gerçek yüzünü görün!.
Çin Trump’un vergi yaptırımları ile dalga geçti: KAMPANYALARINDAKİ ŞAPKLARINI BİLE BİZ ÜRETİYORUZ!.
Ekrem İmamoğlu protestolarına katılıp tutuklanan 102 genç tahliye edildi..
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İmralı Heyeti arasındaki ilk görüşme gerçekleşti..
Cumhur İttifakı’nın canını sıkacak genç seçmen anketi!.
Otel faciasının bilirkişi raporu tamamlandı!. Resmen Cinayet!.
Piyasalar alt üst olunca Trump vergi politikalarında geri adım attı!.
ABD ile Çin arasındaki vergi savaşında son durum!.
CHP’li milli voleybolcunun polis nefretine bakın!.
İBB’nin peyzaj aracı ile insan kaçakçılığı yaptılar!.
Şaban Sevinç’ten Fatih Altaylı’ya salvador: ŞEREFSİZ YAVŞAK!.
ABD Çin’in gümrük vergisini yüzde 104’e çıkardığını açıkladı!.
KKTC’de başörtülü öğrencilerin derslere girişi resmi olarak yasalaştı!.
MHP Lideri Bahçeli Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sarayına komşu oldu..
Savcılık Ümit Özdağ hakkında 7 yıl 10 ay hapis cezası talep etti!.
Erdoğan’dan Özel’e 500 bin liralık “Cuntacı” davası!.
Brent petrol fiyatları dibe vurunca akaryakıt indirimleri pompalara yansıdı!.
ABD borsaları güne çöküşle başladı!.
Sözde ekonomist prof. Özgür Demirtaş’ın analiz yazısı çalıntı çıktı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

50 ilde silindir operasyonu! 400 kişi gözaltında..

50 ilde silindir operasyonu! 400 kişi gözaltında..
07.12.2022
A+
A-

İçişleri Bakanı Soylu, 50 ilde düzenlenen Silindir operasyonunda organize suç örgütü üyesi 400 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Esnafı haraca bağlayan bu çetelerin, para vermeyenleri silahla tehdit ve darp ettikleri belirlendi.

Emniyet çetelere büyük darbe indirdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı’nda video konferans üzerinden operasyonların yürütüldüğü illerin KOM şube müdürlerinden bilgi aldı. Bakan Soylu, 18 organize suç örgütündeki 347 şüpheli ile bu örgütlere silah temin eden 55 suç grubundaki 155 şüpheli olmak üzere toplam 502 hedefe yönelik ‘Silindir’ kod adlı operasyonun başlatıldığını bildirerek, 400 şüphelinin gözaltına alındığını söyledi.

SİLAHLA TEHDİT ETTİLER
Edinilen bilgilere göre, şüpheliler, tefecilikle borçlandırdıkları ve silah zoruyla senet imzalattırdıkları kişilerin evlerine silahlı baskın düzenleyerek ailelerinin yanında darp etti. Bu anları kayıt altına alan şüpheliler, görüntüleri zorla para tahsilat etmek maksadıyla diğer mağdurlara izletti ve ölümle tehdit etti. Et ve benzeri ürünleri satan esnaflara, ürünlerinin bozuk olduğu iddiasıyla sözde ceza kesen şüpheliler, haraç vermeyi kabul etmeyen esnafa silahlı saldırı düzenledi.

İFLASA SÜRÜKLE VE ÇÖK
Haraç vermeyi kabul etmeyen eğlence mekanlarına giden örgüt üyelerinin, hesap ödemeyerek taşkınlık ve silahlı kavga çıkardıkları anlaşıldı. Bu nedenle müşteri kaybeden işletme sahiplerinin iflasa sürüklendikleri ve ardından zorla bu iş yerlerinin işletmeciliğini veya sözde güvenliğini alarak kendilerine yasa dışı gelir elde ettikleri belirlendi. Otel işletmelerine sözde koruma sağlayan çeteler, bunun karşılığında işletme sahiplerine silah zoruyla yüksek meblağlarda senet imzalattı. Devam eden süreçte ise bu senetler karşılığında tehditle kendilerini otellere ortak etti. Şüpheliler, söz konusu otellerde uyuşturucu ticareti ve fuhuş yaptırarak yasadışı gelir elde etti. Çetelerin, iş insanlarına silahlı eylemler düzenlediği tespit edildi. Bu kişilerin korkudan çetelerden koruma hizmeti aldığı ifade edildi.

66 suç örgütü çökertildi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu yıl içinde gerçekleştirilen 211 operasyonda 2 bin 703 şüphelinin yakalandığını, bu kişilerden 842’sinin tutuklandığını bildirdi. Son 2 yılda düzenlenen ‘Sahil Rüzgarı-1, Sahil Rüzgarı-2, Müsilaj-1, Müsilaj-2, Tırpan ve Tümör’ operasyonlarında 66 suç örgütünün çökertildiğini, yakalanan 355 şüphelinin tutuklandığını açıklayan Bakan Soylu, “Organize suç örgütlerine yönelik nedeni ne olursa olsun acımasız olacağız ve milletimize musallat etmeyeceğiz” dedi.
Elektrikli işkence
Suç örgütlerinin deşifre edilen diğer faaliyetleri şu şekilde:

– Rüşvetle kontrollerine aldıkları kamu kurumu yöneticileri aracılığıyla örgüt üyelerini bu kurumların ihale işlemlerinin yürütüldüğü kısımlara yerleştirdiler. Bu kişiler sayesinde paravan şirketlerle girdikleri kamu ihalelerini kazandılar ve esnafın veya vatandaşların bağışladıkları malzemeleri ihale usulü satışa çıkararak haksız kazanç elde ettiler.

– Şüpheliler, örgüte ait işletmelerdeki malzemelerin kaybolduğu veya çalındığı iddiasıyla ilgili iş yeri çalışanlarını sorumlu tuttu. Para vermeyi reddeden kişileri ormana götürerek hortumla darp etti ve elektrik vererek işkence yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.