Site Rengi

HABER ÖZETİ
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan veda gibi açıklama.. SENEYE BİZ YOKUZ…
Gökhan Zan 3 milyon dolar avanta istedi mi?. Ses kayıtları ile ilgili uzman raporu yayındandı!.
Rusya kanlı saldırının arkasında Amerika, İngiltere ve Ukrayna’nın olduğunu açıkladı!.
Kurum’dan İmamoğlu’na mal beyanı tepkisi: MİLYON DOLARLIK VİLLARINI NEDEN SAKLIYORSUN?.
MHP’li Başkan Adayından AK Partili rakibi hakkında alçak ifadeler!.
Emekliye maaş promosyonunda başvurular patlama yaptı!.
İflasın eşiğindeki CHP’li belediyeler SGK borçlarını ödeyemiyor!.
Muharrem İnce’den Özgür Özel’e seçim gecesi cevabı!. HDP BARAJI GEÇİNCE SEVİNÇTEN HAVALARA UÇAN SEN DEĞİL MİYDİN?.
Facebook ve İnstagram’a seçim tedbiri!.
İBB adayı Murat Kurum’dan İmamoğlu’nun ipliğini pazara çıkaran seçim klibi!.
Karabük Üniversitesi Afrikalı öğrenciler ile ilgili sessizliğini bozdu!.
DOLAR 32,3266
EURO 35,0806
ALTIN 2.297,91
BIST 8.987,35

6 bin Uğurlu öğretmen yeni döneme hazır

Uğur Okulları’nın yeni eğitim-öğretim döneminde uygulayacağı programların görüşüldüğü eğitimler devam ediyor. Son olarak Doğu Akdeniz Bölge Öğretmenler Toplantısı’nın gerçekleştirildiği Mersin Kampüsü’nde konuşan Genel Müdür Nevzat Kulaberoğlu, “26 branşta 6 bin öğretmenimize, yıl boyunca öğrencilerimize uygulayacak oldukları programlar, dersler, etkinlikler, projelerle ilgili eğitimleri veriyoruz. Bu şekilde çocuklarımızın akademik, bireysel ve sosyal gelişimini en üst düzeye çıkartıyoruz” dedi.

6 bin Uğurlu öğretmen yeni döneme hazır
06.08.2019
A+
A-

Uğur Okulları’nın yeni eğitim-öğretim döneminde uygulayacağı programların görüşüldüğü eğitimler devam ediyor. Son olarak Doğu Akdeniz Bölge Öğretmenler Toplantısı’nın gerçekleştirildiği Mersin Kampüsü’nde konuşan Genel Müdür Nevzat Kulaberoğlu, “26 branşta 6 bin öğretmenimize, yıl boyunca öğrencilerimize uygulayacak oldukları programlar, dersler, etkinlikler, projelerle ilgili eğitimleri veriyoruz. Bu şekilde çocuklarımızın akademik, bireysel ve sosyal gelişimini en üst düzeye çıkartıyoruz” dedi.

Akademik kadrosunun bireysel ve mesleki gelişimine önem veren Uğur Okulları’nın Türkiye’nin 8 farklı bölgesinde 6 bin öğretmenine yönelik gerçekleştirdiği eğitimler devam ediyor. Uğur Okulları'nın yeni eğitim-öğretim döneminde uygulayacağı programların görüşüldüğü eğitimlerin Doğu Akdeniz Bölge Öğretmenler Toplantısı, Mersin Kampüsü'nde Genel Müdür Nevzat Kulaberoğlu, Genel Müdür Yardımcıları Nil Çiçek, Adil Kurt ve 5 ilden 200 öğretmenin katılımı ile gerçekleştirildi. 'Geleceğin Uğurlu Eğitimi' başlıklı bir konuşma yapan Kulaberoğlu, bu toplantıların Türkiye genelindeki okullardaki öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesi amacı ile düzenlendiğini söyledi.

6 BİN ÖĞRETMENE EĞİTİM VERİYORLAR

Toplantı sonrası basın mensuplarına özel demeç veren Kulaberoğlu, Uğur Okulları’nın öğretmen eğitimlerini ve eğitim felsefesini anlattı. Bir okulun başarısının o sınıftaki öğretmenin başarısıyla doğru orantılı olduğunu vurgulayan Kulaberoğlu, “26 branşta 6 bin öğretmenimize, ülkemizdeki okullarımızı 8 bölgeye ayırıp, Temmuz ve Ağustos ayı içerisinde okullarımızdaki yıl boyunca öğrencilerimizle uygulayacak oldukları programlar, dersler, etkinlikler, projelerle ilgili eğitimleri veriyoruz. Ayrıca öğretmenlerimizle, akademik gücümüz olan Bahçeşehir Üniversitesi’nin akademisyenleri de bir araya gelerek eğitimdeki yeni gelişmeleri, eğitim öğretim süreçleriyle, planlamalarıyla, yeniliklerle ilgili bütün akademik çalışmaları öğretmenlerimize aktarıyor. Bu şekilde okullarımızın başarısını, bize emanet edilen çocuklarımızın akademik, bireysel ve sosyal gelişimini en üst düzeye çıkartıyoruz” dedi.

“YENİ YAZILIM İLE ÖĞRENCİ HEDEFE ULAŞMAK İÇİN YAPMASI GEREKENLERİ BİLİYOR”

Bugünün ve geleceğin ihtiyaçlarını karşılayabilen öğrenciler yetiştirmeyi hedeflediklerini dile getiren Kulaberoğlu, “Eğitimde teknolojiyi verimli bir biçimde kullanıyoruz. Bu kapsamda 'Metodbox' denilen dijital eğitim platformunu kullanıma sunduk. Bu platform bizim yazılım ekibimiz tarafından geliştirildi. Öğrencimizin hedefini belirlemesi ve bu hedefe ulaşması için yapması gereken her şeyi zaman içerisinde takip ediyor, öğretmenin, velinin kullanımına sunuyor. Sadece sınavlara hazırlık değil, STEM, kodlama ve robotik eğitimin dünyada geleceğin teknolojik okur-yazarı insanlarını geliştirmek için gerekli olan eğitimleri okul öncesinden başlayarak programlıyor, müfredatını oluşturuyor ve uygulamasını yapıyoruz” diye konuştu.

Yabancı dil eğitimi konusunda da Bahçeşehir Üniversitesi ve bu alanda kendisini kanıtlamış eğitim kurumları ile işbirliği yaptıklarını belirten Kulaberoğlu, dil eğitimini öğrencinin daha iyi konuşup anlayabilmesini sağlayan 'CLIL' (content and language integrated learning) yaklaşımı ile verdiklerini kaydetti.

“DÜNYA VATANDAŞI ARTIK 5 DİL ÖĞRENMELİ”

İyi bir dünya vatandaşının anadil, yabancı dil, teknolojik okur-yazarlık ve insanlık dilini çok iyi bilmesi gerektiğinin altını çizen Kulaberoğlu, şöyle devam etti:

“Her bir öğrencimizin Türkçe'yi çok işi konuşabilmesi, iyi bir okuyucu olması, okuduğunu anlaması ve iyi yorumlaması, yorumladığını yazılı ve sözlü olarak iyi ifade edebilmesi gerekiyor. İkinci dil ise yabancı dil eğitimi. Üçüncü dil olan bilimin ve doğanın dili matematiği çok iyi öğretmemiz gerekiyor. Maalesef matematik eğitiminde de dünyada çok alt sıralarda yer alıyoruz ama biz matematik eğitimimizi çocuklarımızı korkutarak ya da nefret ettirerek değil, matematiğin yaşamımızda, doğamızda ve gerek sosyal hayatımızda gerekse beşeri hayatımızdaki yerini anlatarak, sadece formüllerden ibaret olmadığını, hayatın ve doğanın bir dili olduğunu anlatmak üzere kurguluyoruz. Dördüncüsü, çocuklarımızın teknolojik okur-yazar olmaları gerekiyor. STEM, kodlama, robotik eğitimi almış, teknolojinin ne için, nerede ve nasıl üretilip tüketildiğini, üretim ve tüketimde nelerin yapılması gerektiğini bilen bilinçli tüketiciler olması gerektiğini öğretiyoruz. Bazılarına da teknoloji üretebilen bireyler olmasını sağlamak üzere eğitimlerimizi veriyoruz. Beşinci dil de, buna 'insanlık dili' diyorum ben. 'İnsanlık dili' dediğimiz zaman, çocuklarımızın sorumluluk sahibi, iyi insan olma, empatik düşünebilen, risk alabilen, analitik düşünebilen, farklılıklara saygı gösterebilen ve ben bunlara 'insanlık dilinin aksanı' diyorum. Çok farklı aksanları var insanlık dilinin. İyi insan olmanın gerektirdiği tüm meziyetleri kazandırmamız gerekiyor. Bunların bazıları yerel olarak Anadolu’nun güzel meziyetleri, bazıları da evrensel olarak bütün dünyada benimsenmiş ve çocuklarımız tarafından edinilmiş olması gereken meziyetler.”

Uğur Okulları'nda eğitim gören çocukların spor ve sanat alanlarında da yetkin olmaları gerektiğini vurgulayan Kulaberoğlu, “Geleceğe bu şekilde bakıyoruz, öğrencilerimizi bu alanda çok iyi yetiştirmek istiyoruz. MEB tarafından yayınlanan 2023 Vizyon Belgesi’ne baktığımız zaman bu vizyon belgesinde kurum olarak bizim geliştirmiş olduğumuz ya da projeksiyonunu koymuş olduğumuz bir sürü eleman ve konunun olduğunu görmek bizleri ayrıca mutlu ediyor” ifadesini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.