Site Rengi

HABER ÖZETİ
İsrailli alçaktan Gazze’yi tamamen işgâl çağrısı!.
Kabine bugün Orta Doğu başlığı altında toplanıyor..
ABD ile İran arasındaki karşılıklı saldırılar tekrar başladı..
Hürmüz’de tansiyon yine yükseldi!. Trump “Vurduk” dedi İran yalanladı!.
Gülistan Doku’nun katil zanlısı Vali Beyin oğlunun ifadesine ulaşıldı!. Görmemiş, Duymamış, Bilmiyormuş!.
İran’dan ABD’ye “Savaş‘a Hazırız” mesajı..
İran’dan Trump’a rest: Afganistan’a Heyet Göndermiyoruz!.
Okul saldırılarından sonra BTK’dan kritik hamle!.
Gülistan Doku davasının cinayet zanlısı olan Vali’nin oğlu linç edilmekten son anda kurtuldu!.
CHP’li başkanların çarpık sapıklıkları deşifre oldu!.
İran Hürmüz Boğazı’nı yeniden trafiğe kapattı!.
Mutlak Butlan kararı çıkarsa CHP içinde neler olur..
Trump’ın “Uranyumu Teslim Edecekler” sözlerine İran’dan jet yalanlama!.
Bir yolsuzluk operasyonu da CHP’li Ataşehir Belediyesi’ne!.
İran Hürmüz Boğazı’nı sadece sivil gemilere açık olduğunu açıkladı..
Fenerbahçe’ye şampiyonluk yolunda ağır darbe!.
Gülistan Doku davasında tanık polis Vali hakkındaki tüm skandal gerçekleri anlattı!.
Hürmüz Boğazı açıldı, petrol fiyatları çakıldı!.
Yapı Kredi Bankası’ndan radikal karar!. Şiddet içerikli dizilere reklam verilmeyecek!.
Papara 100 milyon dolara satıldı..
CHP’li Uşak Eşme Belediye Başkanı da rüşvetten tutuklandı..
Amerika Suriye’deki son askeri üssünü de boşalttı..
ABD Başkanı Trump İran ile anlaşmak üzere olduklarını söyledi!.
Okul katliamında ölen öğrenci sayısı 10’a yükseldi!.
81 ildeki okul önlerinde güvenlik uygulamaları başladı..
İran’ın saldırıları sonucu Burj Al Arab kapanıyor!.
Her felaketi siyasete alet eden CHP yine boş durmadı!.
Okul saldırılarından sonra polis 591 hesap ve bağlantı kurdukları yöneticilerin peşine düştü!.
Okul katliamcısının babası tutuklandı!.
Milli Eğitim Bakanı Tekin’den saldırı ile ilgili açıklama!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

835 bin esnafa vergi muafiyeti..

835 bin esnafa vergi muafiyeti..
02.10.2021
A+
A-

Vergi uzmanları Meclis’e sunulan Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni değerlendirdi.

BloombergHT’den Cemre Nur Karaca’nın haberine göre teklif, meclisten geçerse 835 bin esnaf vergiden muaf tutulacak.

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hakkında görüşlerini paylaşan vergi uzmanları, kanunun Orta Vadeli Program (OVP) ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Reform Paketi içerisinde yer aldığını dile getirdi.

EY Türkiye, Vergi Bölümü Şirket Ortağı Abdulkadir Kahraman, basit usulde vergilendirilen gelir vergisi mükelleflerinin 2021 Ağustos ayı itibariyle vergi usul kanun teklifi kabul edilirse 835 bin küçük esnafın vergiden muaf tutulacağını söyledi.

Kahraman değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:

“Vergiden muaf tutulan 835 esnafın yüzde 6,65’i İstanbul’da, diğerleri ise İzmir, Ankara Adana, Antalya ve Hatay gibi illerde bulunuyor. Bu esnaflar artık vergi vermeyecekler. Aslında vergisi yılbaşında hesaplanıyor fakat bu düzenlemede basit usulde vergilendirilen bu mükelleflerin 2021 yılındaki verileri de tahsil edilmeyecek.

“Şirket bilançoları yüksek enflasyonun altında eziliyordu”

Türkiye Sanayici ve İş Adamları Vakfı Vergi Platformu Başkanı Bağımsız Denetçi Serkan Kumdakcı, geçmişte şirket bilançolarının enflasyon altında ezildiğini söyleyerek yeni teklifi şöyle değerlendirdi:

“2004 yılından beri yeniden değerleme uygulaması son bulduğu için şirket bilançoları yüksek enflasyonun altında eziliyordu. Amortismana tabi iktisadi kıymetler, gerçek değerlerini yansıtmıyordu. Çünkü bizim Vergi Usul Kanunu 2004’te yeniden değerleme uygulamasını kaldırdı.

En son yapılandırma kanunu 7326 sayılı kanunda 31.12.2021 yılına kadar yeniden değerleme uygulamasını kullanma avantajını getirdi. Bununla ilgili müracaat süreci de hala devam ediyor. Meclise sunulan torba kanunda yeniden değerleme uygulaması kalıcı olarak süreye bağlı olmaksızın uygulamaya giriyor.

Teklif kanunda yeniden değerleme sistemi özellik olarak mükelleflerin inisiyatifine bırakılmış. Yani mükellefi isterse yeniden değerleme uygulamasını kullanacak, istemezse kullanmayacak. Mükellefler açısından dezavantajı şu: Mükellefler amortismana tabi iktisadi kimliğinin değer artışından dolayı yüzde 2 vergi ödeyecek ama bu yüksek olarak değerlenen amortismana tabi kıymet üzerinden ayırmış olduğu amortismanı da gider yazacak. Böylece de, kurumlar vergisi avantajı sağlayacak. Aslında mükellefler için çok cazip avantajlı bir yöntem. Kar eden şirketlerin tamamının kullanacağını öngörüyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.