Site Rengi

HABER ÖZETİ
Ahbap yakalası Gökhan Özoğuz’dan şaşırtan açıklama!.
Eda Ece küstah sözleri için özür diledi!.
Deprem bağışçılarının paraları kumar masalarında!.
Ahbap’a ikinci dalga operasyon!.
Abbas Erakçi Trump’ın Hürmüz Boğazı açıklaması ile dalga geçti!.
ABD Başkanı Trump yine İran’a tehditler savurdu..
Mahkeme kararı ile Bay Kemal’in veto ettiği kurultay kararını çıkarmaya çalışıyorlar..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Osmanlı düşmanı soysuz kahpelere rest!. İster Kabul Edin İster Etmeyin…
Trump Hürmüz Boğazı’nı ele geçirip ücretli hale getirecekmiş!.
Ahbap’ın para trafiğini yöneten İmamoğlu’nun danışmanı!.
Muhsin Yazıcıoğlu dosyası tozlu raflardan indi!. 25 şüpheli gözaltına alındı!.
Altın haftaya yine sert düşüşle başladı!.
Haluk Levent hakkında yakalama kararı!.
Türk ve Müslüman düşmanı ABD’li senatör geberdi!.
Muhalefet cephesindeki “Kiralık Gazeteci” tartışması devam ediyor..
İran Hürmüz Boğazı’nı yediden kapattığını duyurdu..
ABD İran’a üçüncü defa saldırdı!.
1,5 milyon Suriyeli ülkesine döndü, 2,2 milyon Suriyeli kaldı!.
Netenyahu’nun pi*i ölüm korkusu yüzünden adını soyadını değiştirdi!.
Selahattin Demirtaş ağzıyla Erdoğan’a içi boş tehditler savurdu!.
Trump’ın İtalya ve İspanya liderleri ile kriz yaşamasına Erdoğan engel oldu..
Türkiye’den Venezuela’ya 30 ton insani yardım..
NATO Zirvesi’nde alkol ikramı yapıldı mı, yapılmadı mı!.
CHP’li Çankaya Belediyesi’ne yolsuzluk ve hırsızlık operasyonu..
Saadettin Saran ve Elâ Rümeysa Cebeci hakkında istenen cezalar belli oldu..
Mehmet Akif Ersoy hakkındaki iddianame kabul edildi!. 226 yıl hapis cezası istendi!.
İb*nelerle dolu gemi Türkiye’den izin alamadığı için limansız kaldı!.
Barış Yarladaş’tan Özgür Özel hakkında bomba iddialar!.
KAAN’a F-110 motorları ABD’den için onay çıktı..
Bay Kemal CHP İstanbul İl Başkanlığına kendi posterini astırdı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

ABD’de ölümcül kış! Texas’ta OHAL ilan edildi!.

ABD’de ölümcül kış! Texas’ta OHAL ilan edildi!.
20.02.2021
A+
A-

ABD’nin Texas eyaletinde hayatı durma noktasına getiren kış fırtınası nedeniyle olağanüstü hal (OHAL) ilan edildi.

Federal Acil Durum Yönetimi Ajansı (FEMA), ABD Başkanı Joe Biden’ın, ülkeyi etkisi altına alan kar fırtınasından en çok etkilenen Texas eyaletinde olağanüstü hal (OHAL) ilan ettiğini bildirdi.

Hava koşulları hayatı durma noktasına getirdi

ABD’nin sert kış koşullarıyla mücadelesi devam ederken, özellikle Texas eyaletinde etkili olan kış fırtınası nedeniyle vatandaşlar zor günler geçiyor. Milyonlarca kişiyi elektriksiz bırakan, marketlerin önünde tüp ve su kuyruğu oluşmasına yol açan kış fırtınası, Texas’ta günlük hayatı durma noktasına getirdi.

Federal Acil Durum Yönetimi Ajansı (FEMA), ABD Başkanı Joe Biden’ın eyalette şiddetli kar fırtınası nedeniyle olağanüstü hal (OHAL) ilan ettiğini bildirdi. FEMA tarafından yapılan açıklamada, “Başkan Biden, 11 Şubat 2021’de başlayan ve devam eden şiddetli kış fırtınasından kaynaklanan acil durumlar nedeniyle eyalet, bölgesel ve yerel bazda müdahale çabalarını desteklemek için federal yardım emri verdi” dedi.

Biden, geçtiğimiz hafta sonu Texas için bir acil durum bildirimi onaylamıştı ancak OHAL ilanı, FEMA’nın yardıma ihtiyacı olan kişiler için daha fazla kaynak ve yardım sağlamasına imkan tanıyor. Federal finansman ayrıca, eyalet genelinde acil duruma yönelik önlemler için maliyet paylaşımı sağlıyor.

İtfaiye musluğu donmuştu

Texas eyaletinde devam eden kış fırtınası nedeniyle Houston kentinde ısınma ihtiyaçlarını gideremedikleri için şömine yakan aile yangına neden olmuş, San Antonio’da ise bir binada çıkan yangına müdahale için olay yerine gelen itfaiyenin musluğu donunca alevler kısa sürede yayılarak araçlara sıçramıştı.

Cumhuriyetçi Eyalet Senatörü tatile çıkmıştı

Texas’ta hayat durma noktasına gelirken, Cumhuriyetçi Eyalet Senatörü Ted Cruz’un Meksika’ya tatile gitmesi de büyük tepki çekmişti. Eleştiriler üzerine Texas’a dönen Cruz, istifa etmesi yönündeki yoğun baskılar üzerine açıklama yaparak, “açıkça hatalı” olduğunu kabul etmişti. Kızlarının tatile çıkmak istediğini söyleyen Cruz açıklamasında, “İyi bir baba olmak istediğim için kızlarıma eşlik ettim. Ekibim ve ben yetkililerle sürekli irtibat halindeyiz. Elektriğin gelmesini, suyun akmasını, evlerin ısınmasını istiyoruz” ifadelerine yer vermişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.