Site Rengi

HABER ÖZETİ
Ahbapçılar için hesap vakti!.
FİFA Başkanının Trump yalakalığı boşuna değilmiş!.
Petrolün varil fiyatı 100 dolara dayandı!.
İran’a saldırmanın maliyeti ABD’ye 37,5 milyar dolara patladı!.
Neidüğü belli olmayan çetelere aparatlık yapan sözde çocuklara müebbet hapis geliyor!.
İlk tebrik her zaman ki gibi Almanlar’dan..
Tezkere Meclis’ten geçti.. Mehmetçik 2 yıl daha Somali’de..
Haluk Levent irk Oğuzhan Uğur aynı cezaevine gönderildi!.
YKS klavuzu açıklandı.. Tercihler 29 Temmuz’da başlıyor..
Dünya Kupası kuralları Süper Lig’e geliyor..
Motorin fiyatı gelen son zam ile 75 TL’yi geçti!.
İran’ın saldırılarında 100 ABD askeri yaralandı!.
Gülistan Doku cinayeti kapsamında Vali Sonel’in eşi de gözaltına alındı..
CHP’li Tuzla Belediyesi de AK Parti’ye geçiyor..
Haluk Levent’ten itiraf mektubu..
Kumarbaz Haluk’a bağış toplayan Oğuzhan Uğur tutuklandı!.
ABD Trump’ın talimatı ile İran’a yeni saldırılar başlattı!.
İran saldırıya geçince ABD’ye köpeklik yapan Kuveyt’i korku sardı!.
“Devlet Yok Ahbap Var” sözü ile milleti galeyana getiren Oğuzhan Uğur tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi!.
Trump ölen ve yaralanan ABD’li asker sayısını kamuoyundan gizliyor!.
Motorine son iki hafta da 10 lira zam geldi!.
CHP’li Başkanın Gezi İhaneti’nde yaptığı alçakça tweetler ortaya çıktı!.
Gazze’de İspanya’nın Dünya Kupası zaferi kutlandı..
2026 Dünya Kupası İspanya’nın oldu..
İran ile ABD arasındaki savaş yeniden alevlenmeye başladı!.
Ekrem’in yaveri Özgür Yeni Parti için patent başvurusu yaptı!.
Yunan siyasetçiden bomba itiraflar: Anadolu da Türkleri Katlettik!.
Bir ülke daha İstanbul Sözleşmesi safsatasından çekildi!.
DEM Parti tetikçilik yapan sokak itlerine ceza verilmesine karşı çıktı!.
Kumarbaz Haluk Levent’i devletten üstün ilan eden dangalaklar sus pus oldu!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Hatay’da ormanların yakılması talimatını veren terörist MİT tarafından gebertildi!.

Hatay’da ormanların yakılması talimatını veren terörist MİT tarafından gebertildi!.
24.02.2021
A+
A-

Geçtiğimiz yıl Türkiye’deki PKK ayakçılarına ormanları yakma talimatı veren terörist, MİT’in nefes kesen operasyonuyla etkisiz hale getirildi..

MİT Hatay’ı yakan teröristin cezasını kesti..

Geçtiğimiz yıl 9 Ekim’de Hatay’ın Belen ilçesinde 9’u ormanlık, 6’sı kırsal alanda olmak üzere 15 ayrı noktada meydana gelen, rüzgarın etkisiyle İskenderun ve Arsuz ilçelerine sıçrayan, yerleşim birimlerinde de etkili olan ve PKK’ya bağlı “ateşin çocukları inisiyatifi” tarafından çıkarıldığı öne sürülen yangınların ardından geniş çaplı soruşturmalar yürütüldü.

KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Ülke içinde ve sınır ötesinde çalışmalarını yoğunlaştıran MİT, Türkiye’deki PKK unsurlarına orman yakma talimatı veren teröristin “Demhat Sperti” kod adlı Mesut Taşkın olduğunu belirledi.

Terör örgütünce çukur operasyonları sırasında gerçekleştirilen bombalı saldırılarda kullanılan patlayıcıların yurt içine aktarımını sağlayan Taşkın, Türkiye’de gerçekleştirilmesi planlanan bir eylemde kullanılmak üzere Suriye’den patlayıcı aktarmaya çalışırken MİT tarafından tespit edildi.

HAVADAN VURULDUĞU ANLAR

Geçen yıl 20 Ekim’de terör örgütünce oluşturulan toprak tahkimatta, yanındaki teröristle patlayıcı aktarımı sırasında SİHA ile görüntülenen terörist, etkisiz hale getirildi. Taşkın’ın yanında örgüt mensubu da operasyonda vuruldu.

İki teröristin etkisiz hale getirildiği operasyon, SİHA tarafından saniye saniye kaydedildi.

TÜRKİYE’YE PATLAYICI AKTARIMINA DARBE

2015 yılından beri Suriye’de bulunan Taşkın, önce örgüt yöneticilerinden “Hakkı Gabar” kod adlı İskan Akyüz’e daha sonra da Murat Karayılan’a bağlı olarak Türkiye-Suriye ve Irak-Suriye arasında gerçekleştirilen patlayıcı aktarımlarının sorumlusu olarak faaliyet gösterdi.

Taşkın, 2015 yılında Silopi’de 3 polisin şehit edildiği, 2016 yılında ise Cizre’de Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne düzenlenen ve 12 polis memurunun şehit olduğu, 75’i polis olmak üzere 78 kişinin yaralandığı eylemleri planladı ve bu saldırıda kullanılan patlayıcıları Türkiye’ye aktardı.

Silopi’de Gümrük Müdürlüğüne ait servis aracına yönelik 15 Ağustos 2016’daki bombalı saldırı ile 11 Nisan 2017’de Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan emniyet binasına yönelik bombalı eylemde kullanılan patlayıcının da aynı terörist tarafından Türkiye’ye getirildiği belirlendi.

Sınır bölgesini iyi tanıması ve bölgedeki teröristler üzerindeki etkisi nedeniyle Taşkın’ın etkisiz hale getirilmesi, PKK’nın yurt içine yönelik patlayıcı ve kadro aktarımına büyük darbe vurdu.

BİNLERCE HEKTARLIK ALAN YANDI

Hatay’da 300-400 bin hektar alanın yandığı geçen yıl 9 Ekim’de başlayan yangınlar 11 Ekim 2020’de kontrol altına alınmıştı.

Yangında 7 daire, 11 müstakil ev, 14 iş yeri, 8 fabrika, 4 araç, 3 depo, 35 arı kovanı yanmış, 70 vatandaş yangından etkilenmişti. Ormanlık alandaki yangında çok sayıda hayvan telef olmuştu.

İhbarlar ve bazı görgü tanıklarının ifadeleri sonucu yangında sabotaj ve kasıt ihtimalini değerlendiren adli ve idari birimler, bölgede çalışma başlatarak bazı kişileri gözaltına almıştı.

Terör örgütü PKK/YPG propagandası yapan sosyal medya hesaplarının yangınların “Ateşin çocukları inisiyatifi” adlı örgüt tarafından çıkarıldığını iddia etmesi ve daha önce çıkan bazı yangınları da bu örgütün üstlenmesi üzerine istihbarat birimleri harekete geçmiş, terör örgütü PKK’nın Amanos Dağları’ndaki örgütlenmesine yönelik operasyonlara hız verilmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.