Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP’li Çankaya Belediyesi’ne yolsuzluk ve hırsızlık operasyonu..
Saadettin Saran ve Elâ Rümeysa Cebeci hakkında istenen cezalar belli oldu..
Mehmet Akif Ersoy hakkındaki iddianame kabul edildi!. 226 yıl hapis cezası istendi!.
İb*nelerle dolu gemi Türkiye’den izin alamadığı için limansız kaldı!.
Barış Yarladaş’tan Özgür Özel hakkında bomba iddialar!.
KAAN’a F-110 motorları ABD’den için onay çıktı..
Bay Kemal CHP İstanbul İl Başkanlığına kendi posterini astırdı..
LGS sonuçları açıkladı..
S-400’lerin akibeti belli oldu..
Beyaz Saray’dan dikkat çeken fotoğraf paylaşımı..
Yeditepe Üniversitesi’ndeki Ayet düşmanlarına jet soruşturma!.
Ankara, NATO’ya ev sahipliği yaparken Çankaya Belediye Başkanı tatilde çıktı!.
Yargıtay kararı çıkmazsa Ağustos’ta yavru CHP’yi kuracaklarmış..
Yeditepe Üniversitesi mezuniyetinde pankart skandalı!. Ayeti engellediler!.
Türkiye ile İngiltere arasında savunma ve güvenlik ortaklığı anlaşması..
Mahkeme başkanı duruşma da küstahlık yapan İmamoğlu’nu fena haşladı!.
ABD Başkanı Trump F-35’lerin Türkiye’ye verileceğini açıkladı..
Yunan basını Erdoğan ile Trump’u yan yana gördükçe kuduruyor!.
Muhalefetin düştüğü içler acısı durum!. Erdoğan’ı Erdoğan’ın misafirlerine şikâyet etti!.
Dünya Erdoğan-Trump ikilisinin fotoğraf karelerini konuşuyor..
Trump Türkiye’ye karşı CAATSA yaptırımlarının kaldırılacağını açıkladı!.
Dünya Kupası’nda başarısız olan 13 teknik direktör istifa etti!.
Termometreler 40 dereceyi gösterecek!.
Netenyahu itini Türkiye’nin F-35’leri alma korkusu sardı!.
NATO Genel Sekreteri Rutte Ankara’da..
Kripto para piyasasındaki kayıp 1 trilyon doları geçti!.
ABD Başkanı Trump Anıtkabir ziyaretini iptal etii..
Venezuela’da ölü sayısı 3 bin 842’ye yükseldi!.
Usta oyuncu Zihni Göktay hayatını kaybetti..
Milli Eğitim Bakanı Tekin’den Laikleri kudurtacak müfredat değişiklikleri!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

MİT’in 2020 faaliyet raporu açıklandı!.

MİT’in 2020 faaliyet raporu açıklandı!.
02.03.2021
A+
A-
Hakan Fidan 2020 raporunda, teşkilatın dış istihbarat alanında etkinliğini artırdığını, terörle mücadeleyi uluslararası boyuta taşıdığını ifade etti.
Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) 2020 faaliyet raporu yayınlandı.

MİT Başkanı Hakan Fidan, raporda önemli değerlendirmeler yaptı.

Teşkilatın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde her geçen gün daha güçlü, etkin ve saygın bir yapıya dönüştüğünü vurgulayan Fidan, MİT’in internet sitesinde yayınlanan raporda geçtiğimiz yılın analizini yaparak faaliyetleri anlattı.

“FARKLI TEHDİTLERE KARŞI BAŞARILI ÇALIŞMALAR YAPTIK”

Koronavirüs salgını gölgesinde geçen 2020 yılında teşkilatın tehditlere karşı yurtiçinde ve dışında başarılı çalışmalarına imza attığını belirten Fidan, “Ülkelerin siyasi, ekonomik, sosyal sistemlerinin sınandığına, bölgesel ve küresel ittifakların değişimler geçirdiğine, tehditlerin nicelik ve nitelik itibariyle çeşitlenerek etkisini artırdığına şahit olduğumuz günlerden geçmekteyiz. Teşkilatımız, özellikle koronavirüs salgını gölgesinde geçen 2020 yılında uluslararası sistemde yaşanan dönüşüme ve kendini farklı şekillerde üreten tehditlere karşı devletimizin millî çıkarları doğrultusunda yurt içinde ve yurt dışında başarılı çalışmalara imza attı.” ifadelerine yer verdi.

“ÜLKEMİZE KARŞI CASUSLUK FAALİYETLERİNİ DEŞİFRE ETTİK”

Teşkilatın terörle mücadeleyi uluslararası boyuta taşıdığını söyleyen Fidan, “Teşkilatımız 2020 yılı içerisinde kanunun verdiği yetki ve sorumluluk hâlinde, çatışma bölgelerinde ülkemizin millî çıkarları doğrultusunda aktif görevler üstlenmiş, dış istihbarat alanında etkinliğini artırmış, terörle mücadeleyi uluslararası boyuta taşımış, istihbarata karşı koyma alanında ülkemizi hedef alan casusluk faaliyetlerini deşifre etmiş, teknik istihbaratı çalışmalarının ana bileşeni hâline getirmiştir.” dedi.

“TEŞKİLATIN BAŞARISI MİLLETİN BEKLENTİLERİNİ ARTIRDI”

Teşkilatın gösterdiği azim ve başarılardan dolayı devletin ve milletin beklentisinin arttığının altını çizen Fidan, “Teşkilat olarak, oyun değiştiren stratejiler üretme, istihbarat alanında yeni metotlar geliştirme, kendi tekniğini dünyadaki değişimler ışığında yenileriyle harmanlama, değişime en hızlı ve esnek şekilde uyum sağlama gayreti içerisindeyiz. Devletimizin köklü kuruluşlarından olan MİT, bir asra yaklaşan tarihin her döneminde ülkemizin bağımsızlığının ve gücünün önde gelen muhafızlarından biri olmuştur.

“ŞEHİTLİK MERTEBESİNE HAZIR GİZLİ KAHRAMANLAR…”

Teşkilat mensupları da yüksek ahlakı kendilerine şiar etmiş, gerektiğinde gözlerini kırpmadan vatan uğruna şehitlik mertebesine erişmeye hazır gizli kahramanlar olarak devletimizin memur ettiği görevlerde tereddütte mahal bırakmadan vatana hizmet etmeye devam edecektir. Bu vesileyle görevleri sırasında hayatlarını kaybeden şehitlerimizi rahmetle yâd eder, fedakârca emeklerini ortaya koyan tüm kader arkadaşlarıma teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

2 MİLYAR 449 MİLYON TL HARCAMA YAPILDI

Söz konusu raporda, Başkanlığın harcama bilgilerine de kısaca yer verildi.

Rapora göre, MİT Başkanlığı geçtiğimiz yıl toplamda 2 milyar 449 milyon TL’lik harcama yaptı.

MİT in 2020 faaliyet raporu açıklandı #1
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.