Site Rengi

HABER ÖZETİ
Jandarma polis kılığına girip altın taşıyan aracı gasp etti iddiası!.
Aziz İhsan Aktaş CHP’li belediyelere rüşvet yağdırmış!.
CHP’nin Meclis’teki provokasyonu dünya basınında..
DEM Parti’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür açıklaması..
AK Partili Başkan hakkındaki Yasak Aşk iddiası ortalığı karıştırdı!.
CHP ikiyüzlülüğü yine gündem oldu..
Hakan Fidan’ın cevapsız bıraktığı “Nükleer” sorusu İsrail’in paçalarını tutuşturdu!.
Haluk Levent’ten Sedat Peker açıklaması..
Gezi İhaneti organizatörü Ayşe Barım’a verilen ceza belli oldu..
Şanlıurfa’da kullanılan kaçak elektriğin yıllık maliyeti 15 milyar!.
Akın Gürlek’in Adalet Bakanı olduğunu öğrenen Özgür Özel adeta kudurdu!.
Epstein belgelerinde Arap dünyasını karıştıran skandal fotoğraflar!.
CHP’nin kâbusu Akın Gürlek İçişleri Bakanı oldu..
CHP’li Başkan küçük çocuğa cinsel istismardan tutuklandı!.
Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı değişti..
Trump İran’ı ikinci ABD donanmasını göndermekle tehdit etti!.
Gezi Darbesi organizatörü Ayşe Barım hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi!.
Bakan Fidan Suriye’den sonra Irak’ı da PKK’dan arındıracaklarını açıkladı!.
Domuza çarşaf giydirip paylaşan alçak tutuklandı!.
Epstein’in suç ortağından Trump’a açık tehdit!.
Bebek Otel’in sahibi Muzaffer Yıldırım’ım malvarlıklarına el konuldu..
Yaşına başına mesleğine bakıp utanmadan Özgür Özel’in küfürlerini savundu!.
Özgür Özel’in ayyaş kafayla attığı mesajlara tepkiler çığ gibi!.
İsrail’den ABD’ye İran resti: YA HEMEN VURUN YA DA BİZ TRK BAŞIMIZA VURURUZ!.
İran’dan dünyanın uykularını kaçıracak Atom Bombası açıklaması..
CHP’li Başkandan Özgür Özel hakkında şok açıklamalar!. Anama bacıma sayıp söven ahlaksızın birisi!.
İyi Partili ahmağın önce tipine sonra da alçakça ettiği hakaretlere bakın!.
CHP Lideri Özel’in dün öve öve bitiremediği yardımların toplamı 5 milyon!.
Sigara yasakları genişliyor..
CHP’li Keçiören belediyesi AK Parti’ye geçiyor..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Fanatik Yahudilerden 10 Haziran’da baskın hazırlığı..

Fanatik Yahudilerden 10 Haziran’da baskın hazırlığı..
06.06.2021
A+
A-

İsrail’de fanatik yerleşimci Yahudi gruplar, 10 Haziran’da Doğu Kudüs’te provokatif bir yürüyüş yapmaya ve baskın düzenlemeye hazırlanıyor

İsrail’de fanatik yerleşimci Yahudi gruplar, 10 Haziran’da Doğu Kudüs’te provokatif bir yürüyüş yapmaya ve baskın düzenlemeye hazırlanıyor. Provokatif eylemin, İsrail’de 12 yıllık Binyamin Netanyahu iktidarına son verecek, sekiz partili koalisyonun güven oyu almasına sayılı günler kala yapılmasının planlanması da arka planda bir siyasi motivasyonun bulunması olarak değerlendiriliyor.

Çoğunluğu Netanyahu destekçisi aşırı sağcı Yahudinin düzenleyeceği provokatif yürüyüş, 10 Haziran Perşembe günü, Doğu Kudüs’te Eski Şehre girişi sağlayan noktalardan Şam Kapısı’nda başlayacak ve Burak (Ağlama) Duvarı’nda sona erecek. Provokatif yürüyüşte binlerce aşırı sağcı Yahudi’nin Mescid-i Aksa’ya baskın girişiminde bulunmasından ve geçen ay sağlanan ateşkesi sona erdirmesinden endişe duyuluyor. Netanyahu’ya desteğiyle bilinen Israel Hayom gazetesine konuşan organizasyon sorumlulularının 10 Haziran için “kötülük ve karanlık ittifakına karşı özgür siyonist Kudüs’ün zaferi olacak” ifadesini kullanması da provokasyon ihtimalini güçlendirdi.

Yeni koalisyona sabotaj

Sekiz partili koalisyonun kurulduğunu ilan eden, Yair Lapid’in lideri olduğu Yesh Atid partisi milletvekili Ram Ben-Barak da fanatik Yahudi grupların düzenleyeceği yürüyüşü 14 Haziran öncesi bölgeyi yeniden alevlendirme ve kurulan Netanyahu karşıtı koalisyonu sabote etme girişimi olarak değerlendirdi. 10 Mayıs öncesi radikal ve aşırı sağcı yahudi grupların Şam Kapısı’nda “Araplara ölüm” sloganlarıyla başlattıkları saldırılar, İsrail şehirlerine, Batı Şeria’ya ve Gazze’ye yayılmıştı. İsrail’de ilan edilen sekiz partili koalisyonun hükûmeti kurması için meclisten en son 14 Haziran’da güvenoyu alması gerekiyor. İsrail’de hükûmetin kurulabilmesi için 120 sandalyeli mecliste 61 milletvekili onay vermeli. Netanyahu’nun koalisyonun kurulmaması için özellikle aşırı sağ parti milletvekillerine “ihanet” suçlamasıyla baskı ve tehditte bulunduğu biliniyor. 12 yıl sonra başbakanlık görevi sona erecek Netanyahu’nun bu amaçla her türlü provokasyonu yapabileceği değerlendiriliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.