Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD Başkanı Trump’tan şişmanları ülkeye almama talimatı..
Ferdi Tayfur’un kavga çıkaran 6 milyarlık mirası!.
“Sen Benim Kim Olduğumu Biliyor musun” devri sona erdi..
Rüşvetçi bürokratın dudak uçuklatan serveti!.
Özgür Özel ve Erkan Baş’ın dokunulmazlık dosyaları Meclis’te..
Türkiye’den Netenyahu ve 37 İsrailli hakkında yakalama kararı!.
Para piyasaları İslam Memiş bakın kimin kardeşiymiş!.
Yılmaz Özdil CHP Lideri Özel’i yerden yere vurdu!.
PKK Lideri Öcalan’dan CHP’ye Terörsüz Türkiye mesajı..
Yurt dışına kaçtığı iddia edilen Alaaddin Çakıcı’dan yeni görüntü..
Yıl sonunda KKM belâsından kurtuluyoruz..
Kazakistan Cumhurbaşkanının mide bulandıran İsrail ve ABD yalakalığı!.
Yeni İçişleri Bakanı kim olacak…
Bahis skandalında 2 kulüp başkanı hakkında gözaltı kararı..
Süresiz Nafaka savsatası nihayet son buluyor!.
Kahpe İsrail yine ateşkes ihlali yapıp Lübnan’ı bombaladı!.
New York Times’tan Türkiye analizi: Erdoğan vazgeçilmez bir aktör..
Yeni zam ile beraber motorin 60 liraya dayandı!.
Hakkında soruşturma açılınca anında kıvırdı!.
Üst üste kazık gibi zamlar kesmedi şimdi de sayaç kilit parası çıkardılar!.
Özgür Özel’in “Kaçtı” palavrasına Aziz İhsan Aktaş’tan “Konum Atayım mı” cevabı!.
CHP Lideri Özel’e Cumhurbaşkanına Hakaretten jet soruşturma!.
Trump’tan sonra Putin’de nükleer silah çalışması talimatı verdi!.
Balıkesir Sındırgı afet bölgesi ilan edildi!.
200 sanığın yargılanacağı Aziz İhsan Aktaş iddianamesi kabul edildi..
Adalet Bakanı Tunç’tan flaş Selahattin Demirtaş açıklaması!.
Davutoğlu ile Özdağ arasında faşist tartışması yeniden alevlendi!.
Mahkeme kayyumun CHP İstanbul İl Başkanlığı’na devam kararı verdi..
Trump’un tehditlerine rağmen Müslüman Başkan kazandı!.
1.8 milyon Hacı adayı için bugün kura çekiliyor..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

MİT’ten nokta atışı! PKK’nın sözde merkez komite üyesi terörist öldürüldü!.

MİT’ten nokta atışı! PKK’nın sözde merkez komite üyesi terörist öldürüldü!.
28.09.2021
A+
A-

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK’nın sözde merkez komite üyesi “Haydar Varto” kod adlı Karaaslan’ın içinde bulunduğu araca Kamışlı-Haseke anayolu Eli Fero mevkisinde SİHA operasyonu düzenlendi.

Operasyonda, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan ve Terörden Arananlar Listesi’nde kırmızı kategoride yer alan Karaaslan etkisiz hale getirildi.

PKK’ya 1980’li yıllarda katılan Karaaslan, 1990’lı yıllarda Şam’da eğitim aldı, 2000’li yıllarda örgütün sözde Ermenistan temsilciliği faaliyetini yürüttü.

2019’dan bu yana Suriye’de bulunan terörist, örgütte bulunduğu süre içinde Tunceli, Amanos ve Kandil’de sözde yöneticilik yaptı, çok sayıda eylem planladı.

Engin Karaaslan’ın, bugüne kadar Suriye’de etkisiz hale getirilen en üst düzey terörist olduğu öğrenildi.

PKK ELEBAŞI ÖCALAN’DAN EĞİTİM ALMIŞ

Terör örgütüne 1980’li yıllarda katılan Engin Karaaslan’ın, 1990’lı yıllarda Suriye’nin Şam bölgesinde PKK elebaşı Abdullah Öcalan’dan eğitim aldığı, 2000’li yıllarda ise PKK’nın sözde Ermenistan temsilciliği görevini üstlenerek, ‘KCK adalet divanı üyesi’ olarak görev yaptığı öğrenildi. 2019 yılından bu yana Suriye’de bulunan terörist Karaaslan’ın, en son PKK’nın Suriye’deki sözde en üst yürütme organı ‘PKK Suriye sekreteryası üyesi ve PKK/KCK Suriye genel sağlık sorumlusu’ olarak görev yaptığı tespit edildi.

MİT’İN HEDEF LİSTESİNE ALINDI

Örgütte bulunduğu süre içinde Tunceli, Amanos ve Kandil’de silahlı alanda sözde üst düzey yöneticilik ve çok sayıda eylemin planlamasını yapan Engin Karaaslan’ın, bu faaliyetler doğrultusunda hedef listesine alındığı belirtildi. Karaaslan’ın kaybının, örgüt yöneticileri arasında yıkıma neden olduğu ve bu durumun motivasyon kaybına neden olmaması için alt kadrolardan gizlendiği öğrenildi.

Öte yandan MİT’in yaptığı bu operasyonla bugüne kadar Suriye’de en üst düzey teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.