Site Rengi

HABER ÖZETİ
15 Temmuz şehitleri için 90 bin Camii de Selâlar okunuyor..
HAKMAR ve TATBAK’ın sahibini FETÖ’ye sadakat sözleri ele verdi!.
CHP 3 rüşvetçi ismi partiden ihrqç ediyor..
Rüşvet ve yolsuzluktan tutuklanan CHP’li başkan sayısı 17’ye yükseldi!.
Mahmut Abbas şerefsizi yine siyonistlerle ağız birliği yaptı!.
Bitcoin 122 bin doları aşarak rekor tazeledi!.
Toprak Razgatlıoğlu rakiplerini resmen maymuna çevirdi!.
Terörsüz Türkiye Komisyonu kuruluyor..
PKK kamplarını ne zaman boşaltacak…
Alçak karikatür nedeni ile Leman’ın yazı işleri müdürü tutuklandı!.
Trump Avrupa Birliği’ne yüzde 30 gümrük vergisi uygulanacağını açıkladı!.
Ahmet Türk’ten kayyum sorusuna bomba cevap!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti, MHP ve DEM Parti Olarak Beraber Yürümeye Karar Verdik..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devletin de Terörün Bitmemesinde Hataları Oldu!.
Diyarbakır Anneleri’nden Terörsüz Türkiye için tam destek..
ABD’li Biyükelçiden silah bırakan PKK için flaş sözler!.
Erdoğan’ın tarihi konuşmasına saatler kaldı..
Pervin Buldan’dan silah bırakma süreci ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür..
Menzil Tarikati’ndeki miras kavgası büyümeye devam ediyor!.
Yiğit Bulut hayatını kaybetti!.
PKK’nın silah bırakacağı tarihi gün geldi..
Bitcoin’den 112 bin dolarlık yeni rekor…
Şile Belediyesi’ndeki 300 milyonluk rüşvet operasyonunun perde arkası!.
MSB’den şehit olan askerlerle ilgili açıklama…
Silah bırakan PKK’lılar ne olacak…
6 ay içerisinde alınmayan araçlar devlet tarafından satışa çıkarılacak!.
İletişim Başkanı Fahrettin Altun görevden alındı..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan erken seçim açıklaması…
Türkiye’nin nüfusu 85 milyon 644 bin oldu..
Elon Musk’un küfürbaz yapay zekâsı Grok hakkında erişim engeli kararı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

MİT’ten nokta atışı! PKK’nın sözde merkez komite üyesi terörist öldürüldü!.

MİT’ten nokta atışı! PKK’nın sözde merkez komite üyesi terörist öldürüldü!.
28.09.2021
A+
A-

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK’nın sözde merkez komite üyesi “Haydar Varto” kod adlı Karaaslan’ın içinde bulunduğu araca Kamışlı-Haseke anayolu Eli Fero mevkisinde SİHA operasyonu düzenlendi.

Operasyonda, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan ve Terörden Arananlar Listesi’nde kırmızı kategoride yer alan Karaaslan etkisiz hale getirildi.

PKK’ya 1980’li yıllarda katılan Karaaslan, 1990’lı yıllarda Şam’da eğitim aldı, 2000’li yıllarda örgütün sözde Ermenistan temsilciliği faaliyetini yürüttü.

2019’dan bu yana Suriye’de bulunan terörist, örgütte bulunduğu süre içinde Tunceli, Amanos ve Kandil’de sözde yöneticilik yaptı, çok sayıda eylem planladı.

Engin Karaaslan’ın, bugüne kadar Suriye’de etkisiz hale getirilen en üst düzey terörist olduğu öğrenildi.

PKK ELEBAŞI ÖCALAN’DAN EĞİTİM ALMIŞ

Terör örgütüne 1980’li yıllarda katılan Engin Karaaslan’ın, 1990’lı yıllarda Suriye’nin Şam bölgesinde PKK elebaşı Abdullah Öcalan’dan eğitim aldığı, 2000’li yıllarda ise PKK’nın sözde Ermenistan temsilciliği görevini üstlenerek, ‘KCK adalet divanı üyesi’ olarak görev yaptığı öğrenildi. 2019 yılından bu yana Suriye’de bulunan terörist Karaaslan’ın, en son PKK’nın Suriye’deki sözde en üst yürütme organı ‘PKK Suriye sekreteryası üyesi ve PKK/KCK Suriye genel sağlık sorumlusu’ olarak görev yaptığı tespit edildi.

MİT’İN HEDEF LİSTESİNE ALINDI

Örgütte bulunduğu süre içinde Tunceli, Amanos ve Kandil’de silahlı alanda sözde üst düzey yöneticilik ve çok sayıda eylemin planlamasını yapan Engin Karaaslan’ın, bu faaliyetler doğrultusunda hedef listesine alındığı belirtildi. Karaaslan’ın kaybının, örgüt yöneticileri arasında yıkıma neden olduğu ve bu durumun motivasyon kaybına neden olmaması için alt kadrolardan gizlendiği öğrenildi.

Öte yandan MİT’in yaptığı bu operasyonla bugüne kadar Suriye’de en üst düzey teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.