Site Rengi

HABER ÖZETİ
İran duvarına toslayan Trump yine ateşkes palavrasına sarıldı..
İran’da rezil olan Trump ABD’nin karizmasını kurtarmak için yalan makinesine döndü!.
Tel Aviv’i Gazze’ye İran’a selamlar olsun..
A Millilerimiz Romanya’yı 1-0 mağlup etti..
Muhittin Böcek’in iki şoförü yolsuzluk kapsamında tutuklandı..
The Economist’ten dikkat çeken İran kapağı..
Bunak it şimdi de NATO’ya sataşıyor!.
Türk Silahlı Kuvvetleri Bağdat’taki NATO Üssünü boşalttı..
Özgür Özel’in 13 milyonluk daireyi 800 bin TL’ye nasıl aldığı ortaya çıktı!.
Bayan Netenyahu çocuklarına baskı yapıldığı için çok üzülüyormuş!.
Dev Türk petrol tankeri İstanbul’a girerken İHA ve İDA’lar tarafından vuruldu!.
Gıda etiketlerindeki “Günlük” sahtekârlığına düzenleme geldi!.
CHP’nin palavrasına ayakçılık yapan tapu müdürleri tutuklandı!.
İngilizler Trump’un savaş ve ateşkes oyunları ile yaptığı milyon dolarlık vurgunları deşifre etti!.
Akit Gazetesi Özgür Özel’i sağlı sollu tokatlamaya devam ediyor!.
İBB’deki para kuleleri skandalları ile ilgili flaş itiraflar!.
Trump müzakere açıklamaları yaptıkça brent petrol düşüyor..
İran-İsrail arasında 1 aylık ateşkes ve 15 maddelik yol haritası iddiası..
İran, Hürmüz Boğazı’nın sadece kendileri ile savaşmayan ülkelere açık olduğunu söyledi..
Kuduz köpek gibi sağa sola saldıran Trump anketlerde çakıldı!.
İran füzelerle Tel Aviv’i vurmaya devam ediyor!.
Bakan Gürlek’in tapu kayıtlarını sorgulatan “CHP’li Ayşegül” bakın kimmiş!.
Emine Ülker Tarhan tabela partisini kapatıp CHP’ye geri döndü..
İsrail semalarında özlediğimiz görüntüler..
Trump’tan canlı yayında şok suçlama!. Savaş suçunu savunma bakanının üzerine attı!.
Hürmüz’e alternatif olarak Yenbu Liman’ı devreye alındı..
Gelen son zamlarla akaryakıt 80 liraya dayandı..
Ünlü yapımcı Erol Köse’nin intihar ettiği ortaya çıktı!.
Trump savaşa 5 gün ara verdiğini duyurdu piyasalar alt üst oldu..
Ünlü yapımcı Erol Köse hayatını kaybetti..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Yakalanan terörist hackerların ifadeleri ortaya çıktı!.

Yakalanan terörist hackerların ifadeleri ortaya çıktı!.
19.12.2021
A+
A-

PKK’nın hacker grubuna yönelik operasyonda gözaltına alınan şüpheliler, hackledikleri kamu kurum ve kuruluşlarının internet sitelerinden ele geçirdikleri verileri örgüt mensuplarına ilettiklerini itiraf etti.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerinin, terör örgütü PKK’nın hacker yapılanması “Mezopotamia Hackers” üyelerine yönelik 7 Aralık’ta gerçekleştiği operasyonda 27 şüpheli gözaltına alındı, bunlardan 7’si tutuklandı.

Şüpheliler, emniyetteki ifadelerinde kamu kurumlarına ve bazı özel şirketlere yönelik siber saldırı girişimleri ve yetkisiz erişim (hack) eylemlerinin detaylarını anlattı.

Zanlılardan M.D, üyesi olduğu hacker grubunun, terör örgütü PKK adına internette faaliyet yürüten birim olduğunu söyledi.

M.D, “Özellikle kamu kurum ve kuruluşlarına yaptığımız siber saldırılar sonucu veri tabanındaki devlet bilgilerine ve devlet memurlarının kişisel bilgilerine yetkisiz erişimle ulaştık. Bu bilgileri Avrupa’daki örgüt mensuplarına gönderdik. Hacklediğimiz kamu kurum ve kuruluşlarına ait internet sitelerine örgüt indeksini yerleştirip yetkisiz erişimle elde ettiğimiz verilerin bir kısmını sosyal medya hesapları ve ANF isimli haber sitesinden PKK propagandası yaparak paylaştık.” ifadelerini kullandı.

Hackledikleri sitelere örgüt propagandası içerikli indeksler yerleştirmişler

Zanlı B.A. ise 2009-2010 yıllarında “CMG Team-Cold Hacker” isminde bir forum sitesi olduğunu, bu ismin daha sonra “Mezopotamia Hackers” olarak değiştirildiğini belirterek, hackledikleri internet sayfalarına yerleştirdikleri indekslerde PKK paçavrası, örgüt üyelerine ait fotoğraflar ve örgüt propagandası yapılan ifadeler yer aldığını anlattı.

Şüphelilerden R.A. da hacker grubuna ait internet sitelerinin yurt dışından yönetildiğini, hacklenen sitelerden elde edilen kişisel bilgileri internette paylaştıklarını söyledi. R.A, “Hacker grubu içinde vatandaş kimliklerine ait paylaşımlar oluyordu, bu paylaşımların amacı o kişiler adına e-posta adresi açmaktı.” itirafında bulundu.

Operasyon

Ankara Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü ekiplerinin PKK’nın “Mezopotamia Hackers” isimli hacker grubuna yönelik soruşturma kapsamında yürüttüğü çalışmalarda, bu yapıya bağlı 9 ayrı hacker alt grubunun oluşturulduğu ve bu grupların kamu kurum ve kuruluşlarının kullandıkları internet sayfaları ile özel ve tüzel kişilerin kullandıkları internet sayfalarına yetkisiz erişim sağladıkları tespit edilmişti.

Siber uzmanlarca eylemleri takip altına alınan şüphelilerin, 294’ü kamu kurum ve kuruluşlarına ait olmak üzere 2 bin 754 internet sitesine yetkisiz erişim eylemi gerçekleştirdikleri veya teşebbüs ettikleri belirlenmişti.

Şüphelilerin ve eylemlerinin tespit edilmesi üzerine hareke geçen Ankara TEM ekipleri, 7 Aralık’ta 12 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda haklarında gözaltı kararı verilen 42 şüpheliden 27’si yakalanmıştı.

Adreslerde yapılan aramalarda, çok sayıda dijital materyal, kurusıkıdan çevrilme tabanca ile tabancaya ait 9 fişek, 2 şarjör ve örgütsel doküman ve paçavralar ele geçirilmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.