Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP’li Şile Belediyesi’ne yolsuzluk operasyonu!.
Özel Harekât Başkanı SDG’yi kazımak için Suriye’de!.
Şehit babasının ayakkabısız hali yürekleri dağladı!.
AK Partili vekilin 52 bin TL’lik ayakkabısı ortalığı fena karıştırdı!.
Dubai üzerinden uyuşturucu ve fuhuş tuzağına çekilen Türk kızları!.
Garipoğlu uyuşturucu testinin negatif çıkması için şeytanın akına gelmeyecek bir plan yaptı!.
Altın ve gümüş tüm rekorları alt üst etti!.
Yandaş medya da “AK Parti’yi Kim Savunsun” tartışması!.
Valilikten İstanbul için kar uyarısı!.
Zincir Marketlere Pazar Tatili uygulaması geliyor..
Sadettin Saran adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı..
CHP’nin rüşvetçi başkanı görevden alındı!.
Türkiye’nin verdiği sürenin dolmasına günler kala SDG’de kopuşlar başladı..
Meclis’teki taciz skandalı için istenen ceza belli oldu..
TBB’ye göre Saran’ın uyuşturucu kapsamında gözaltına alınması hukuka aykırıymış!.
Başsavcı Akın Gürlek uyuturucu operasyonlarının genişleyeceğini açıkladı..
Uyuşturucu baskınına giden polis içerde savcı ile karşılaştı!.
ABD İsrail görüşmesinde Türk askerinin Gazze’deki varlığı masaya yatırılacak..
Fenerbahçe’den gözaltına alınan Sadettin Saran ile ilgili açıklama..
Saadettin Sarhan tekrar gözaltına alındı..
50 bin mahkum cezaevlerinden tahliye edilecek..
Rezan Epözdemir’in MASAK raporunda milyon dolarlar hava da uçuşuyor!.
ABD PKK/PYD için 24 saatte 4 kargo uçağı yolladı!.
Cezaevinde darp edilen Güllü’nün kızı Silivri’ye sevk edildi!.
Sadettin Saran uyuşturucu testi için bağımsız bir kuruma test verdi!.
MHP Lideri Bahçeli’den düşen Libya uçağı ile ilgili açıklama..
Uyuşturucu testi pozitif çıkan Sadettin Saran’ın Fenerbahçe Başkanlığı sona erecek mi!.
Sadettin Saran pozitif çıkan kokain testine itiraz edeceğini açıkladı..
Sadettin Saran’ın uyuşturucu kan örneği pozitif çıktı!.
MEB’den fenomen öğretmenlere inceleme talimatı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

ADLİ EMANETTE KAHREDEN HATA!.

ADLİ EMANETTE KAHREDEN HATA!.
28.08.2019
A+
A-

Karakolda cinayete kurban giden kardeşinin eşyalarını İstanbul Adalet Sarayı adli emanet deposundan alan Turgay Dinç büyük bir şok yaşadı. Kardeşini öldürmekle suçlanan Hafez İshak Arbab Jeibriel’in eşyalarını emanet torbasında gören Dinç: “Kardeşimin katili cezaevinde ama eşyaları bizim evde. Telefonu, tespihi ve ilaçlarını bizim torbaya koymuşlar. Acımız ikiye katlandı” dedi..

Aksaray’da 2016 yılı Mart ayında, İstanbul’a göçmen olarak gelen Sudan vatandaşı Hafez İshak Arbab Jeibriel (39) bıçakla yaralama suçundan gözaltına alındı. Fatih Asayiş Büro Amirliği ekiplerince yakalanan Jeibriel ülkesine geri gönderilmesi için Aksaray Şehit Vedat Ulusoy Polis Merkezi’ne teslim edildi. Bu sırada karıştığı bir kavgadan dolayı gözaltına alınan Tuncay Dinç (41) ve Gökhan Gün (30) de karakolda Sudanlı Jeibriel’in kaldığı nezarethaneye konuldu. Sabah 05.00 sıralarında Sudanlı Jeibriel, ayakkabısına sakladığı bıçakla önce Gökhan Gün’e saldırdı. Sonra da Tuncay Dinç’i boyun ve karın boşluğundan bıçakladı. Dinç kaldırıldığı hastanede öldü. Sanık Jeibriel, Tuncay Dinç’i öldürdüğü için müebbet hapis, Gökhan Gün’ü yaraladığı için de 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

CİNAYET DELİLLERİ DE TORBADA

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi’nin kararının ardından İstanbul Cumhuriyet Basşsavcılığı Emanet Memurluğu, Tuncay Dinç’in babası Ali Dinç’e tebligat göndererek eşyasını almak üzere emanet memurluğuna müracaat etmesini istedi. Tuncay Dinç’in ağabeyi Turgay Dinç geçen perşembe günü Adli Emanet Bürosu’na gitti. Turgay Dinç’e bir emanet torbası verildi. Dinç eve döndüğünde, kardeşine ait eşyaların yanında olay yerinden toplanan tüm delillerle birlikte parmak izleri, svap örnekleri, cam ve pet şişelerin de emanet torbasında olduğunu gördü. Cinayet şüphelisine ait eşyaların acılarını ikiye katladığını anlatan Turgay Dinç “Adli emanette önüme bir çuval koydular. Kardeşimin bu kadar eşyasının olmadığını söyledim. Çok şaşırdım. Torbayı eve götürdüğümde şoka uğradım. Torbada kardeşimin montu vardı. Geri kalanlarının hepsi olay yeri inceleme tutanaklarıydı. Delil torbaları da çuvaldaydı. Kardeşimi öldüren adamın eşyaları da torbadaydı. Torbada adamın telefonu, tespihi, ilaçları, ifadeleri vardı. Emanet torbasını ne yapacağımızı bilmiyoruz. Katilin eşyalarını gördüğümüzde acımız ikiye katlandı. Eşyaları atmaya da korkuyoruz. Katilin eşyaları ile aynı evde yaşıyoruz. Sabah uyandığımda katilin eşyalarını görünce üzülüyorum, olay aklıma geliyor. Bu hata düzeltilmelidir, sorumlular ceza almalıdır” dedi.

KARAKOLDAKİ POLİSLERE DAVA

Sudanlı Jeibriel’i ayakkabısın altına gizlediği bıçakla nezarethaneye koyan Aksaray Şehit Vedat Ulusoy Polis Merkezi’nde görevli beş polis hakkında da iddianame düzenlendi. Savcılık, polis memuru A.A., E.Y., M.Ç., M.E. ve M.O. hakkında “görevi kötüye kullanmak” suçundan 2 yıla kadar hapis cezası talep etti. İstanbul 47. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada mağdur avukatları, olayın ağır ihmal sonucu meydana gelmesi nedeniyle Ağır Ceza Mahkemesi’nde davanın görülmesi talebinde bulundu. Öte yandan Tuncay Dinç’in avukatları, polislerin ihmalinden dolayı İçişleri Bakanlığı’na 510 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açtı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.