Site Rengi

HABER ÖZETİ
Mehmet Akif Ersoy hakkındaki iddianame kabul edildi!. 226 yıl hapis cezası istendi!.
İb*nelerle dolu gemi Türkiye’den izin alamadığı için limansız kaldı!.
Barış Yarladaş’tan Özgür Özel hakkında bomba iddialar!.
KAAN’a F-110 motorları ABD’den için onay çıktı..
Bay Kemal CHP İstanbul İl Başkanlığına kendi posterini astırdı..
LGS sonuçları açıkladı..
S-400’lerin akibeti belli oldu..
Beyaz Saray’dan dikkat çeken fotoğraf paylaşımı..
Yeditepe Üniversitesi’ndeki Ayet düşmanlarına jet soruşturma!.
Ankara, NATO’ya ev sahipliği yaparken Çankaya Belediye Başkanı tatilde çıktı!.
Yargıtay kararı çıkmazsa Ağustos’ta yavru CHP’yi kuracaklarmış..
Yeditepe Üniversitesi mezuniyetinde pankart skandalı!. Ayeti engellediler!.
Türkiye ile İngiltere arasında savunma ve güvenlik ortaklığı anlaşması..
Mahkeme başkanı duruşma da küstahlık yapan İmamoğlu’nu fena haşladı!.
ABD Başkanı Trump F-35’lerin Türkiye’ye verileceğini açıkladı..
Yunan basını Erdoğan ile Trump’u yan yana gördükçe kuduruyor!.
Muhalefetin düştüğü içler acısı durum!. Erdoğan’ı Erdoğan’ın misafirlerine şikâyet etti!.
Dünya Erdoğan-Trump ikilisinin fotoğraf karelerini konuşuyor..
Trump Türkiye’ye karşı CAATSA yaptırımlarının kaldırılacağını açıkladı!.
Dünya Kupası’nda başarısız olan 13 teknik direktör istifa etti!.
Termometreler 40 dereceyi gösterecek!.
Netenyahu itini Türkiye’nin F-35’leri alma korkusu sardı!.
NATO Genel Sekreteri Rutte Ankara’da..
Kripto para piyasasındaki kayıp 1 trilyon doları geçti!.
ABD Başkanı Trump Anıtkabir ziyaretini iptal etii..
Venezuela’da ölü sayısı 3 bin 842’ye yükseldi!.
Usta oyuncu Zihni Göktay hayatını kaybetti..
Milli Eğitim Bakanı Tekin’den Laikleri kudurtacak müfredat değişiklikleri!.
Netenyahu iti ABD ile İsrail’in geleceğinden endişe ettiğini açıkladı!.
Özgür yine Ekrem’den talimat almaya gitti!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

ADLİ EMANETTE KAHREDEN HATA!.

ADLİ EMANETTE KAHREDEN HATA!.
28.08.2019
A+
A-

Karakolda cinayete kurban giden kardeşinin eşyalarını İstanbul Adalet Sarayı adli emanet deposundan alan Turgay Dinç büyük bir şok yaşadı. Kardeşini öldürmekle suçlanan Hafez İshak Arbab Jeibriel’in eşyalarını emanet torbasında gören Dinç: “Kardeşimin katili cezaevinde ama eşyaları bizim evde. Telefonu, tespihi ve ilaçlarını bizim torbaya koymuşlar. Acımız ikiye katlandı” dedi..

Aksaray’da 2016 yılı Mart ayında, İstanbul’a göçmen olarak gelen Sudan vatandaşı Hafez İshak Arbab Jeibriel (39) bıçakla yaralama suçundan gözaltına alındı. Fatih Asayiş Büro Amirliği ekiplerince yakalanan Jeibriel ülkesine geri gönderilmesi için Aksaray Şehit Vedat Ulusoy Polis Merkezi’ne teslim edildi. Bu sırada karıştığı bir kavgadan dolayı gözaltına alınan Tuncay Dinç (41) ve Gökhan Gün (30) de karakolda Sudanlı Jeibriel’in kaldığı nezarethaneye konuldu. Sabah 05.00 sıralarında Sudanlı Jeibriel, ayakkabısına sakladığı bıçakla önce Gökhan Gün’e saldırdı. Sonra da Tuncay Dinç’i boyun ve karın boşluğundan bıçakladı. Dinç kaldırıldığı hastanede öldü. Sanık Jeibriel, Tuncay Dinç’i öldürdüğü için müebbet hapis, Gökhan Gün’ü yaraladığı için de 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

CİNAYET DELİLLERİ DE TORBADA

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi’nin kararının ardından İstanbul Cumhuriyet Basşsavcılığı Emanet Memurluğu, Tuncay Dinç’in babası Ali Dinç’e tebligat göndererek eşyasını almak üzere emanet memurluğuna müracaat etmesini istedi. Tuncay Dinç’in ağabeyi Turgay Dinç geçen perşembe günü Adli Emanet Bürosu’na gitti. Turgay Dinç’e bir emanet torbası verildi. Dinç eve döndüğünde, kardeşine ait eşyaların yanında olay yerinden toplanan tüm delillerle birlikte parmak izleri, svap örnekleri, cam ve pet şişelerin de emanet torbasında olduğunu gördü. Cinayet şüphelisine ait eşyaların acılarını ikiye katladığını anlatan Turgay Dinç “Adli emanette önüme bir çuval koydular. Kardeşimin bu kadar eşyasının olmadığını söyledim. Çok şaşırdım. Torbayı eve götürdüğümde şoka uğradım. Torbada kardeşimin montu vardı. Geri kalanlarının hepsi olay yeri inceleme tutanaklarıydı. Delil torbaları da çuvaldaydı. Kardeşimi öldüren adamın eşyaları da torbadaydı. Torbada adamın telefonu, tespihi, ilaçları, ifadeleri vardı. Emanet torbasını ne yapacağımızı bilmiyoruz. Katilin eşyalarını gördüğümüzde acımız ikiye katlandı. Eşyaları atmaya da korkuyoruz. Katilin eşyaları ile aynı evde yaşıyoruz. Sabah uyandığımda katilin eşyalarını görünce üzülüyorum, olay aklıma geliyor. Bu hata düzeltilmelidir, sorumlular ceza almalıdır” dedi.

KARAKOLDAKİ POLİSLERE DAVA

Sudanlı Jeibriel’i ayakkabısın altına gizlediği bıçakla nezarethaneye koyan Aksaray Şehit Vedat Ulusoy Polis Merkezi’nde görevli beş polis hakkında da iddianame düzenlendi. Savcılık, polis memuru A.A., E.Y., M.Ç., M.E. ve M.O. hakkında “görevi kötüye kullanmak” suçundan 2 yıla kadar hapis cezası talep etti. İstanbul 47. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada mağdur avukatları, olayın ağır ihmal sonucu meydana gelmesi nedeniyle Ağır Ceza Mahkemesi’nde davanın görülmesi talebinde bulundu. Öte yandan Tuncay Dinç’in avukatları, polislerin ihmalinden dolayı İçişleri Bakanlığı’na 510 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açtı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.