Site Rengi

HABER ÖZETİ
Milyarlarca dolar yurt dışına kaçırıldıktan sonra zahmet edip denetimleri sıklaştırma kararları aldık!.
Deniz Yavuzyılmaz’ın eşi hakkında dolandırılıktan soruşturma başlatıldı!.
Fatma Betül Sayan Kaya paçayı kurtarmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ulaşmaya çalışmış!.
Fon vurgunu toplantısı sona erdi!.
Fatma Betül Sayan Kaya tokatladığı 2 milyarı iade etti!.
11,5 milyar don vurgunu yapan Melisa Sandal Mustafa’yı da kaçtığı Dubai’ye yerleştirmek istemiş!.
Beştepe’de acil fon vurgunu toplantısı!.
Fatma Betül Sayan Kaya bakın malı amuduyla nasıl götürmüş!.
Fon vurgununun siyasi, bürokrasi ve cemaat ayağı deşifre oldu!.
İtalyanlardan 4 yedik!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan fon vurguncuları ile ilgili açıklama!.
Fon vurgunundan kazandığının iki katını ödeyene ceza yok!.
Firari fon vurguncusunun babası BDDK üyesi, kayınpederi Maliye Bakan Yardımcısı!.
Mustafa Sandal ve kayınpederi Yeşim Salkım’ı da 500 bin dolar tokatlamış!.
Fon skandalının merkezinden Bakan Yardımcısını damadı çıktı!.
AK Parti’nin en torpilli ve dokunulmaz ailesi Sayan kardeşler!.
SPK isterse fon vurguncularının hepsini 1 saatte bulur!.
MHP’den Sedat Peker’in Türkiye’ye dönüşü ile ilgili flaş açıklama..
İsimleri milyonluk para skandallarına karışan AK Parti’nin muhteşem üçlüsü!.
Fon vurgununda malı götürenlerin listesi..
Kabine Fon Vurgunu ana gündem maddesi ile toplanıyor..
Kâşif Kozinoğlu cinayeti ile ilgili ifade veren doktor evinde ölü bulundu!.
Mustafa Sandal’ın karısı fon vurgunundan 11 milyar 515 milyon tokatlayıp Dubai’ye kaçmış!.
Yeni Partili vekilin 5 milyon dolarlık rüşvet iade kavgası!.
AK Parti’den Fatma Betül Sayan Kaya’nın istifası ile ilgili ilk açıklama..
Milyarlık fon vurgunuda adı geçen Fatma Betül Sayan Kaya istifa etti!.
Kaya’nın fondan kazandığı iddia edilen milyarlar AK Partilileri isyan ettirdi!.
Fon vurgunundan 2 milyar 177 milyon elde ettiği iddia edilen AK Parti’li Kaya “Müsait Değilim” diyerek konuyu kapattı!.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eşi hakkında milyarlık fon vurgunu iddiası!.
Valilikten İstanbul için kuvvetli fırtına uyarısı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Akşener’den altılı masa çıkışı! “Cumhurbaşkanı adayını konuşmuyorsanız ne konuşuyorsunuz?.”

Akşener’den altılı masa çıkışı! “Cumhurbaşkanı adayını konuşmuyorsanız ne konuşuyorsunuz?.”
12.06.2022
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, muhalefet partilerinden oluşan 6’lı masanın bir araya geldiklerinde cumhurbaşkanı adaylığını konuşmadıklarını açıkladı.

6’lı masanın cumhurbaşkanı adayı merak edilirken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldığı canlı yayında, “Genel başkanlar olarak cumhurbaşkanlığı adaylığını konuşmama kararını aldık” açıklamasında bulundu.

Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan iken Millet İttifakı’nda 6’lı masanın Cumhurbaşkanı adayının kim olduğu hala belirsizliğini koruyor. Masada yer alan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise her fırsatta başbakan olma isteklerini dile getiriyorlar.

Millet İttifakı’ndaki bu anlaşmazlıklar sürerken Habertürk TV’de Serap Belet ve Kürşad Oğuz’un programına katılan Meral Akşener sorulara yanıt verdi.

“Biz genel başkanlar olarak Cumhurbaşkanlığı adaylığını konuşmama kararını aldık”

Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçilmesi gerektiğini söyleyen Akşener, “6’lı masadan bakıldığında, biz genel başkanlar Cumhurbaşkanlığı adaylığını konuşmama kararını aldık. Bunu da diğer arkadaşlarımız hep söyledi. Şöyle bir durum var, biz Cumhurbaşkanı adaylığının ötesinde bu ucube sistemin ortadan kalkması, halkoyuyla, demokrasiyle, insanların tercihiyle değişmesi.

Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçilmesinin iddiasının sahibiyiz. Bu iddiada birleştik. Asıl olması gereken konunun tartışılmadığı, gözden kaçırıldığı, perdelendiği tartışma biçimi. Biz bunu reddediyoruz. Sayın Erdoğan’a bir tavsiyem, çağrım var; alsın seçim kararını. Diyelim ki yarın aldı, üç ay sonra seçim var. Biz de Pazartesi adayımızı açıklayalım. 2023 Haziran’ında dediğine göre o zaman biraz bekleyecek ve meraklanacak. Bu sistemi tartışmadıkça. O yün yumağının üstüne düşmeyeceğiz, kapılmayacağız biz. Adaylarını açıklamadı demek hep yün yumağı. Kedilerin önüne atarlar ya.” ifadelerini kullandı.

“Ben Cumhurbaşkanı adayı olmayacağımı Eylül ayında söyledim”

Cumhurbaşkanı adayı olmayacağını belirten Akşener, “Bizim samimi bir biçimde, tekrar söylüyorum, 6 genel başkanın içinde ben Cumhurbaşkanı adayı olmayacağımı Eylül ayında söyledim. Burada hiçbir değişiklik yok. Biz seçimde birinci parti olacağız. Parlamenter sistem konusu çok önemli. Bu ucube sistemin değişmesi behemahal oylarla, demokrasiyle, sandıkta, hür irade tercihiyle değişmesi şart.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.