Site Rengi

HABER ÖZETİ
New York Times’tan Türkiye analizi: Erdoğan vazgeçilmez bir aktör..
Yeni zam ile beraber motorin 60 liraya dayandı!.
Hakkında soruşturma açılınca anında kıvırdı!.
Üst üste kazık gibi zamlar kesmedi şimdi de sayaç kilit parası çıkardılar!.
Özgür Özel’in “Kaçtı” palavrasına Aziz İhsan Aktaş’tan “Konum Atayım mı” cevabı!.
CHP Lideri Özel’e Cumhurbaşkanına Hakaretten jet soruşturma!.
Trump’tan sonra Putin’de nükleer silah çalışması talimatı verdi!.
Balıkesir Sındırgı afet bölgesi ilan edildi!.
200 sanığın yargılanacağı Aziz İhsan Aktaş iddianamesi kabul edildi..
Adalet Bakanı Tunç’tan flaş Selahattin Demirtaş açıklaması!.
Davutoğlu ile Özdağ arasında faşist tartışması yeniden alevlendi!.
Mahkeme kayyumun CHP İstanbul İl Başkanlığı’na devam kararı verdi..
Trump’un tehditlerine rağmen Müslüman Başkan kazandı!.
1.8 milyon Hacı adayı için bugün kura çekiliyor..
ABD’de hava sahası krizi!.
İmamoğlu’nun babasına ve oğluna yurt dışı çıkış yasağı..
Venezuela’nın yeraltı kaynaklarına çökmeye kalkan ABD Çin’e tosladı!.
Bahçeli’nin gördüğü lüzum üzerine Demirtaş tahliye ediliyor!.
Selahattin Demirtaş’tan Devlet Bahçeli’ye teşekkür mektubu..
Motosikletler için koruyucu ekipman zorunluluğu getirildi..
CHP’nin şaibeli kurultay davası yine ertelendi..
Bahçeli kurmaylarını İmralı’ya gönderiyor..
MHP Lideri Bahçeli’den Adalet Bakanlığı’na Selahattin Demirtaş talimatı!.
Deprem yardımlarına çöken AK Partili vekile Merkez Bankası’ndan kıyak ihale!.
Trump Veneuzela’nın yeraltı kaynaklarının peşinde!.
Ekrem’in sahte diplomasının detayları belli oldu…
2026 yılı trafik cezaları tarifesi belli oldu..
ChatGPT’ye sağlık ve hukuk konularında danışmanlık dönemi sona erdi!.
Alman Başbakan Erdoğan’dan fırçayı yiyince çantasını açamamış!.
Kahpe İsrail ateşkes anlaşmasını 194 defa ihlal etti!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Cemal Enginyurt, basın camiasından özür diledi!.

Cemal Enginyurt, basın camiasından özür diledi!.
08.08.2022
A+
A-
Katıldığı televizyon programında Latif Şimşek’i koruması olduğu iddia edilen kişiyle birlikte darbeden Cemal Enginyurt, “Türk Milletinden, kamuoyundan ve basın camiasından özür diliyorum” dedi.

TV 100’de Pınar Ardor’un sunduğu Gündeme Dair programına Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, gazeteci Latif Şimşek, gazeteci Barış Yarkadaş ve yazar Doğan Çağlar konuk oldu.

Programın ilerleyen saatlerinde Cemal Enginyurt ve Latif Şimşek arasında tartışma çıktı.

Canlı yayında kafa kafaya geldiler

Tutuklu yargılanan Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala ile ilgili görüşlerin sunulduğu esnada Şimşek, “Herkes verilen karara saygı duyacak. Kimse bu ülkenin hakimini, savcısını, polisini küçümseyemez.” dedi.

Bunun üzerine Cemal Enginyurt, “Bırak bu savunuculuğu, bırak bu işleri.” diyerek tepki gösterdi.

Şimşek’in de “Sen bırak bu işleri.” şeklinde cevap vermesinin ardından iki isim, canlı yayında kafa kafaya geldi.

Darbedilen Latif Şimşek şikayetçi oldu

Tartışmanın alevlenmesi üzerine Cemal Enginyurt ve koruması, gazeteci Latif Şimşek’e saldırdı.

Darbedilen Latif Şimşek, Cemal Enginyurt ve korumasından şikayetçi oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Koruma tutuklandı

Yaşanan olayın ardından Cemal Enginyurt’un koruması olduğu iddia edilen kişi, adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Öte yandan Başsavcılık, Cemal Enginyurt hakkında soruşturma evrakınında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderileceğini bildirdi.

Cemal Enginyurt, özür diledi

Diğer yandan Cemal Enginyurt, yaşanan olayların ardından bugün Twitter hesabından açıklama yaptı.

Cemal Enginyurt, “Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili olarak, Türk Milletinden, kamuoyundan ve mesleğini layıkıyla yerine getiren Basın camiasından özür diliyorum.” diyerek özür mesajı paylaştı.

Enginyurt, yaptığı paylaşımda ise şu ifadelere yer verdi:

“TV100 programında özen ve itidal dışı davranışta bulundum”

“6 Ağusyos 2022 Cumartesi gecesi katıldığım TV100 programında ‘KPSS sorularının çalınması, son günlerde Cemevlerine düzenlenen saldırıların ve Balıklı Rum Hastanesi yangınının, 6’lı Masa ve FETÖ terör örgütü tarafından organize edildiği’ gibi, ağır tahrik edici beyan, ima ve iftiralara ilaveten, son olarak ‘Polis ve Devlet düşmanı’ suçlamaları karşısında, Milletvekili ve taşıdığım siyasi sorumluluğun gereği olarak, göstermem gereken dikkat, özen ve itidal dışı davranışta bulundum.

Cemal Enginyurt, basın camiasından özür diledi #1

“Programa katılmam en büyük hatam olmuştur”

Bu itibarla, gösterdiğim sert tepkiden dolayı, verilen reklam arasında meydana gelen ve hiçbir şekilde onaylamadığım olaylar, şahsımı, Demokrat Parti camiasını ve kamuoyunu rahatsız etmiştir.

Bu vesile ile ifade etmek isterim ki, siyasi sıfat ve sorumluluklarımıza denk katılımcıların bulunmadığı TV programlarına katılmam en büyük hatam olmuştur.

“Basın camiasından özür diliyorum”

Ayrıca, kamuoyunda bilgi kirliliği yaratmak için şahsımla illiyet bağı kurdurulmaya çalışılan ne resmi ne de gayri resmi bir korumam bulunmamaktadır.

Bu istenmeyen görüntüler nedeniyle, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili olarak, Türk Milletinden, kamuoyundan ve mesleğini layıkıyla yerine getiren basın camiasından özür diliyorum.”

Cemal Enginyurt, basın camiasından özür diledi #3
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.