Site Rengi

HABER ÖZETİ
Fatura ödemeleri katlanacak..
Terörsüz Türkiye Komisyonu bugün toplanıyor..
Kahpe İsrail Gazze’nin tamamını işgal etme kararı aldı!.
Sahte Diploma skandalında 37 kişi tutuklandı!.
Sığınma Evine sığınan kızı Sığınma Evi Müdürü taciz etti!.
Cari açığı kapatmak için yine sigaraya zam yapıldı!.
CHP’li başkan düğün masraflarını bile belediyeye ödetmiş!.
Trump itinin Gazze’ye 60 milyon dolarlık yardım palavrası çöktü!.
Şehit olan iki askerin güneş altında 4 saat bekletilip ölmesine kim neden oldu!.
Okullardaki Serbest Kıyafet saçmalığı nihayet sona eriyor!.
Türkiye bataklığa saplanıyor!. 3 milyonluk ev kredisinin geri ödemesi 11 milyon!.
Yerli ve Milli TOGG’u Almanlara daha ucuza satıyoruz!.
Avukatı Selahattin Demirtaş’ın önümüzdeki ay tahliye edilebileceğini açıkladı..
Emlak vergilerindeki yüzde 1.000’lik zam vatandaşı isyan ettirdi!.
Trump destekçilerinin İsrail’den nefret etmeye başladığını açıkladı!.
Avrupa’nın en büyük nükleer santraline bombalı saldırı!.
Sahte diploma çetesi!. Profesörden avukata, doktordan padişah torununa…
Diyanet’teki eskort skandalı büyüyor!.
Demirtaş’ın tahliye edilmesini Öcalan mı istemiyor!.
Tunç Soyer hakkındaki iddianame tamamlandı!. 45 yıl hapis cezası isteniyor!.
Akaryakıta çifte zam geliyor!.
Atlar koştukça Bakan Yardımcılarının cepleri doluyor!.
Kahpe İsrail’e bir darbe de Slovenya’dan!.
ABD Başkanı Trump’tan Türkiye’ye yüzde 15 gümrük vergisi kararı!.
Rüşvet soruşturmasında Muhittin Böcek’in gelini de tutuklandı!.
Eski tip sürücü belgesi yenileme süresi 3 ay uzatıldı..
Adana’da ormanları yakan vatan haini şerefsizler böyle yakalandı!.
AK Parti’nin Terörsüz Türkiye yolunda komisyon üyeleri belli oldu..
Türkiye’nin ilk kadın Generali hayırlı olsun..
Fransa ve İngiltere’den sonra Kanada’da Filistin’i tanıma kararı aldı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Özbekistan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a devlet nişanı verildi!.

Özbekistan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a devlet nişanı verildi!.
10.11.2022
A+
A-

Özbekistan’daki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev tarafından ülkenin en büyük devlet nişanı olan “İmam Buhari Nişanı” takdim edildi. Kıymetli nişanın kendisine verilmesinden şeref duyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye Cumhurbaşkanı olarak karşılıklı saygı anlayış ve ortak çıkarların somut bir tezahürüdür. Bu nişanı iki ülke arasındaki ezeli ve ebedi kardeşliğimizin bir sembolü olarak kabul ediyorum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Semerkant Kongre Merkezi’nde Yüksek Düzeyli İmam Buhari Nişanı Takdim Töreni’ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Fıkıh ilminin efendisi Buhari’nin her şeyi İmam Buhari adına özellikle bu kıymeti nişanın tarafıma tevcihinden gerçekten çok çok büyük bir şeref duyuyorum.

Fıkıhta ve hadis ilminde zirve bir isim. Karşılıklı saygı, anlayış ve ortak çıkarlar temelinde her alanda gelişen ilişkilerimizin somut bir tezahürüdür. Bu nişanı ülkelerimiz arasındaki ezeli ve ebedi kardeşliğin güçlü bir sembolü olarak kabule diyorum.

Şimdi İmam Buhari adına bir üniversitenin burada kuruluyor olması İslam dünyasına da çok farklı bir mesaj olacaktır. Bugün zaten bir heyet Türkiye’den oğlum da dahil olmak üzere İbni Haldun Üniversitesi’nden arkadaşlar Taşkent’e gelmişler, orada çalışmalar yapmışlardır.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in açıklamalarından satır başlıkları:

Özbekistan halkı, kardeş halklarımız arasında dostça ilişkilerini, karşılıklı menfaatli projeleri etkin şekilde kullanma şeklini yüksek şekilde takdir ediyor.

Hepimiz sizin bilge bir devlet adamı olarak hürmet ediyoruz.

Sizin bilge yönetiminiz döneminde, dost Türkiye’nin her alanda elde ettiği başarılar bizleri de sevindiriyor. Türkiye’nin geleceği parlak olacak. Çünkü her alandan yüce ve ulu önderi lideri var.

MİRZİYOYEV İLE GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı 9’uncu Zirvesi nedeniyle geldiği Özbekistan’ın Semerkant şehrinde Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile görüşme gerçekleştirdi. Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Yüksek Düzeyli İmam Buhari Nişanı’nı tevdi etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.