Site Rengi

HABER ÖZETİ
İBB’nin işlettiği Samandıra-Üsküdar metro hattı 27 saattir bozuk!.
AK Parti’den milletvekillerine “Görgüsüzlük” uyarısı!.
Sözcü Gazetesi’nden kin ve öfke dolu manşet!.
Altın fiyatlarında rüzgâr tersine döndü!.
Kahpe İsrail Gazze’yi ikiye bölmek için operasyon başlattı!.
İsmail Saymaz Adalet Bakanlığı sözcüsünü rezil rüsva etti!.
Türkiye-Irak arasında 20 milyar dolarlık anlaşma..
Son 3 ayda Kamu araçları için ödenen kira 880 milyon 765 bin TL!.
MHP Lideri Bahçeli’den çok sert DEM Parti çıkışı!. Kapatmak Namus Borcudur!.
Müşterisini tehdit eden ukala satıcıya tepkiler çığ gibi!.
Emekliler için 9 maddelik refah düzenlemesinin detayları belli oldu..
TBMM’nin bu haftaki gündemi Fahiş Fiyatlara yaptırım!.
İyi Parti’de istifa depremi devam ediyor!.
Erdoğan-HAMAS zirvesi dünya basınında..
DEM Parti’de yeni bir bayrak krizi daha patlak verdi!.
Kayyum yönetiminin Van Büyükşehir Belediyesi’ne bıraktığı borç dudak uçuklattı!.
Cumhuriyet Başsavcılığı AK Partili Alinur Aktaş’a dava açmaya cesaret edemedi!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yıl aranın ardından Irak’a gidiyor…
CHP’nin yönettiği İstanbul, İzmir ve Ankara’nın toplam borcu 300 milyar TL!.
Savaşların bitmesini istemeyen ABD’den İsrail ve Ukrayna’ya milyarlarca dolar hibe!.
ABD’den TikTok yasağına onay!.
CHP AK Parti’den devraldığı belediyelerin toplam 100 milyar borçları açıkladı!.
Uğur Dündar hakkında çıkan babalık haberleri ile ilgili yayın yasağı aldırdı!.
Hükümet inkâr etsede IMF ile görüşmelere başladı!.
Merkez Bankası faiz arttırımına gidecek mi?.
Restoran ve kafelerde fahiş fiyat boykotu bugün başlıyor!.
CHP’li Başkandan takdire şayan karar!. Çalışma ruhsatı bulunmayan Suriyelilerin dükkanları kapatılıyor!.
Tipik CHP zihniyeti!. Eş, dost, akraba, ahbap kim varsa yanlarına aldılar!.
Meteoroloji’den 45 il için Sarı Kodlu uyarı geldi!.
Aşırı kazık fiyatlar sonrası restoran ve kafelerde boykot dönemi başlıyor!.
DOLAR 32,5866
EURO 34,8157
ALTIN 2.414,03
BIST 9.645,02

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NDAN ÇİRKİN ALGI ÇABALARINA CEVAP!.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NDAN ÇİRKİN ALGI ÇABALARINA CEVAP!.
14.11.2019
A+
A-

Sözde kadın haklarını savunma bahanesiyle Diyanet İşleri Başkanlığı’na saldıran feminist çevreler, Mevlid-i Nebevi Haftası etkinlikleri kapsamında hazırlanan kamu spotunu gayesinden saptırma çabasına girerken, sosyal medya üzerinden de “Diyanet kapatılsın” kampanyası başlatarak düşmanlıklarını ortaya koydular..

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Mevlid-i Nebevi haftası nedeniyle ‘aile’ teması üzerine hazırladığı kamu spotunu ve Mevlid-i Nebevi Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan harcamaları dillerine dolayan şer odakları ‘Diyanet kapatılsın’ diyerek algı oluşturmaya çalışıyorlar.

Diyanet düşmanlığı var!

Bu tür konularda hazırlanan içeriklerin görsel olmasının insanlar üzerinde daha büyük etkiler bıraktığını söyleyen Diva-Sen Genel Başkanı Mustafa Çopursuz, “Gerçekler gün yüzüne çıkarılıyor ve herkes kendini muhasebe etme şansını yakalıyor. Aile fertlerinin birbirleri ile ilgilenmediği, herkesin teknolojiye bağımlı olduğu ve insanlarımızın birbirinden kopuk yaşadığı bu kamu spotuyla gözler önüne serildi. Bundan rahatsız olan çevreler ise kullandıkları argümanların gün yüzüne çıkmasından rahatsız oldukları için bu tepkileri veriyorlar. Diyanet İşleri Başkanlığı’nı bu konuda sonuna kadar destekliyoruz. Bu yapılanlar Diyanet İşleri Başkanlığı’na karşı bir saldırı niteliğindedir. Bunların iç dünyasında Diyanet’in kapatılması isteği var. Oysa bu kurumun varlığı ülkemizin birliği ve beraberliği açısından son derece önemlidir. Dinimizin hiçbir cemaatin etkisinde kalmadan, böyle bir kurum tarafından öğretilmesini savunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Hedefte Diyanet İşleri var!

Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir de, 15 Temmuz’dan sonra Türkiye’de yeni bir süreç başladığını ve sözde cemaat yapılanmasının ülkeyi ne kadar büyük tahribata uğrattığını belirterek, “Diyanet İşleri Başkanlığı tamamen hedef tahtasına konulmuştur. Bugün Diyanet İşleri Başkanlığı ülkemiz açısından büyük bir denge unsurudur. Bu tür saldırıları gerçekleştirenler Diyanet İşleri Başkanlığı’nı ortadan kaldırıp her camide, her mescidde bir mezhebi, bir düşünceyi oluşturmaya çalışacaklar. Bunu başarırlarsa insanlar arasında da büyük çatışmalar çıkaracaklar. Diyanet İşleri Başkanlığı’na dokunulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Aile yapısıyla ilgili hazırlanan bir görsel üzerinden yapılan saldırının amacı ailenin bütünlüğünü savunmak değildir. Aile yapısının bütünlüğünü savunmak istiyorlarsa sokaklarda kadınların vücutlarından yararlanarak yapılan reklamları, hazırlanan afişleri kaldırsınlar. Onlara itiraz etsinler. Kadınları metalaştırmaktan vazgeçtikleri zaman samimiyetlerine inanırız. Bunlar Diyanet İşleri Başkanlığı’nı yıpratmaya yönelik yapılan çirkin bir saldırıdır” şeklinde konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan çirkin algı çabalarına cevap

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı da çirkin algı çabalarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Kısa filmlerin bütün olarak değerlendirilmesi durumunda konseptin ailede bütün bireylerin hassasiyete ve nezakete davet edildiği görülecektir. Diğer yandan bazı gazeteler, internet siteleri ve sosyal medya hesaplarında, Mevlid-i Nebi Haftası kampanya filmleri için ödenen hizmet alım bedeli konusunda gerçeği yansıtmayan haber ve yorumlara yer verilmesi üzücüdür. Zira söz konusu haberlerde zikredilen rakamlar, sadece kısa filmlerin değil Mevlid-i Nebi Haftası’na dair konsept üretimi, görsel tasarımlar, afiş, bilboard ve davetiyeler, uzun sinevizyon filmi ve basın lansmanı olmak üzere hizmet alımının tamamı için belirlenen bedeldir. Dolayısıyla Başkanlığımıza yönelik bu iddiaların yeterince araştırma yapma ya da Başkanlığımızdan bilgi alma gibi bir gayret gösterilmeksizin ortaya atılan, iyi niyetten yoksun ve maksatlı yayınlar olduğu açıktır” görüşlerini paylaştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.