Site Rengi

HABER ÖZETİ
Ekrem İmamoğlu’nun X hesabı kapatıldı!.
FETÖ’cü Boydaklardan alınan Bellona 8 milyara satıldı!.
İyice zıvanadan çıkan itperestler AYM’yi basmaya kalkıştı!.
“BU PAZAR SEÇİM OLSA KİME OY VERİRSİNİZ” anketi!.
Bankamatik Arif gözaltına alındı!.
Öcalan’a af gelecek mi?.
Pakistan-Hindistan savaşı patlak verdi!. 3. Dünya Savaşı kapıda!.
Trendyol 700 milyon dolara UBER’e satıldı!.
Tüm şarkılarını 700 milyon TL’ye İsrail destekçisi Yahudilere sattı!.
Petrolün varil fiyatı 90 dolardan 56 dolara düştü bizde halâ zam yapılıyor!.
Daha kendi işini yönetemeyen adama ülke ekonomisini teslim ettik!.
Pınar Gültekin’i öldürüp yakan cani cinayeti canavarca hisle işlememiş!.
Hayrünisa Gül’den Dilek İmamoğlu’na geçmiş olsun telefonu..
Allollü araç kullananlara hapis cezası yolda!.
TÜİK’in açıkladığı trajikomik enflasyon rakamları yine gündem oldu!.
Türkiye Netenyahu’ya hava sahamızı kullanması için izin vermedi!.
Gözler TÜİK’in açıklayacağı enflasyon rakamlarında!.
Zafer Partili yöneticiden Sırrı Süreyya Önder hakkında çirkin sözler!.
Özgür Özel’e saldıran katilin çocuklarını nasıl katlettiği ortaya çıktı!.
Özgür Özel’in ailesine tehdit mesajları!.
Özgür Özel’e vuran saldırganın ifadesi ortaya çıktı..
Özgür Özel’e saldıran kişinin kan donduran sabıkası!.
Yeniden Refah Partisi’nden ittifak açıklaması..
KAAN ABD ve Rusya’nın hava üstünlüğü ünvanını ellerinden aldı..
İYİ Partili Mehmet Arslan gelen tepkiler sonrası çark etti!.
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti!.
Altındaki hızlı yükseliş durdu..
Marmara’da art arda korkutan depremler!.
Deprem Arjantin’i 7,4 ile vurdu ama tek bir bina bile hasar almadı!.
Garanti Bankası’ndan hesaplara ulaşılamama açıklaması!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Zelensky’den Rusya’ya birliklerini Noel’de Ukrayna’dan geri çekmesi çağrısı..

Zelensky’den Rusya’ya birliklerini Noel’de Ukrayna’dan geri çekmesi çağrısı..
13.12.2022
A+
A-

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya’ya Ukrayna’nın topraklarında bulunan askeri birliklerini gelecek günlerde kutlanacak Noel döneminde geri çekme çağrısında bulundu.

Zelenski, Almanya’nın dönem başkanlığını yaptığı G7 ülkeleri liderlerinin iştirakiyle düzenlenen çevrim içi toplantıya video konferansı yoluyla katıldı.

Ülkesinde Rusya’ya karşı savaşın aylardır devam ettiğini dile getiren Zelenskiy, Ukrayna’ya sağladıkları askeri, sosyal ve mali yardımlarından dolayı G7 ülkelerine minnettar olduklarını kaydetti.

Savaş devam ettiği için Ukrayna’nın güçlü bir dayanışmaya ihtiyaç duyduğunu dile getiren Zelenski, “Hepinizden, sağlanan dayanışmayı gelecek yıl da sürdürmenizi rica ediyorum. Rusya saldırganlığını sürdürüyor ve bu nedenle Ukrayna’ya desteğin sürdürülmesi gerekiyor.” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’ya göre daha fazla füze ve topçu sistemine sahip olduğuna dikkati çeken Zelenski, ülkesine yönelik silah yardımının artırılması gerektiğini belirtti.

Zelenski, “Ukrayna’nın modern tanklara ihtiyacı var ve sizden bu savunma fırsatını sağlamanızı rica ediyorum. Ukrayna’nın sürekli topçu sistemleri, silah ve mermi desteğine ihtiyacı var.” şeklinde konuştu.

Rus ordusunun, Ukrayna’daki kritik enerji altyapılarını hedef alarak sadece Ukrayna’yı değil, Avrupa ülkelerini de bir enerji felaketine doğru sürüklemeye çalıştığını savunan Zelenski, “Sizleri doğal gaz konusunda Ukrayna’ya yapılan yardımı artırmaya davet ediyorum.” ifadesini kullandı.

Zelenskiy, ülkesine yönelik Rus saldırılarının durdurulması için müzakere yollarıyla da çaba sarf ettiklerini dile getirerek, kısa bir süre önce Endonezya’da düzenlenen G20 Zirvesinde barış için 10 maddeden oluşan “Ukrayna Formülü” önerdiğini hatırlattı.

Ukrayna’nın teklif ettiği barış formülünün uygulanması için uluslararası bir forumun düzenlenmesi gerektiğine işaret eden Zelenskiy, “Ukrayna’nın barış formülünün maddelerini nasıl ve ne zaman uygulayabileceğimize karar vermek için özel bir zirve, Küresel Barış Formülü Zirvesini düzenlemeyi öneriyorum size.” şeklinde konuştu.

– “Rusya, birliklerini Noel’de Ukrayna’dan geri çeksin”

Rusya’yı somut bir çözüm süreci için gereken adımları atmaya davet eden Zelenski, gelecek günlerde dünya genelinde Noel’in kutlanacağını hatırlattı. Bayram günlerinde Rusya’yı ordusunu Ukrayna’dan çekmeye çağıran Zelenski, şunları söyledi:

“Bu (Noel), normal insanların saldırganlığı değil, barışı düşündüğü bir dönemdir. Rusya’nın en azından saldırganlıktan vazgeçebileceğini kanıtlamaya çalışmasını öneriyorum. Bu Noel’de Rus birliklerinin uluslararası kabul edilmiş Ukrayna topraklarından geri çekilmeye başlaması doğru olur. Rusya birliklerini Ukrayna’dan çekerse, çatışmaların güvenilir bir şekilde durdurulması sağlanacaktır.”

Rusya’ya teklif ettiği çözümün yerine getirilmesi durumunda barışın sağlanmasının mümkün olduğuna inandığını beli

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.