Site Rengi

HABER ÖZETİ
İsrail bağlantılı dolandırcılık şebekesine büyük darbe!.
ABD Başkanı Trump Gröland için Danimarka ile anlaştığını açıkladı..
Washington Post: Pentagon’un açıkladığından daha fazla ABD askeri öldü!.
Çiftçiden 5 liraya alıp vatandaşa 100 liraya ürün satan çakallar tutuklandı!.
Yeni Parti Genel Müdürünün Cuma Namazı pozları!.
TOKİ’den borcunu erken kapatana yüzde 25 indirim!.
BAE’den dikkat çekici Türkiye-İsrail karşılaştırması!.
Netenyahu itinin partisi mum gibi erimeye devam ediyor..
Adalet Bakanlığı sapıkların üzerine gittikçe Avrupa kuduz köpek gibi havlıyor..
CHP’ye kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’in görevine son verildi..
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile New York’ta görüşecek..
Erdoğan 2028’de son kez Cumhurbaşkanı adayı olacak..
Kaşif Kozinoğlu dosyasını kapatan iki savcıya gözaltı!.
İstanbul Borsası’nı speküle eden şirketler tasfiye ediliyor..
Piyasaların beklediği açıklama geldi..
Cinsel sapkınlara düzenlenen “Ailem Güvende” operasyonuna Silivri Bülbülü’nden tepki!.
Borsa İstanbul’da ne dolaplar dönüyor!.
Türkiye Suriye ile işbirliği yaptıkça İsrail kuduruyor!.
FED’in faiz kararı Trump’u kudurttu!.
Dünyayı Böl-Parçala-Yönet sistemi ile sömüren İngiltere dağılıyor!.
FED beklenen faiz kararını açıkladı..
Kıçını başını açıp keriz silkeleyen hesaplar kapatılmaya devam ediyor..
Serbest bırakılan avukat yine torbacılık yaparken yakalandı!.
Bu gece gelecek zam ile birlikte motorin 100 TL’yi geçecek!.
Husiler ABD ve İsrail’e köpeklik yapan Arapları vurmaya devam ediyor..
Silivri Bülbülü Özgür bugün de Fransızlara sürtündü!.
Yunan basını: Türkiye’ye çok yönlü hamlelerine karşı tek sığınağımız İsrail..
ABD İsrail’e 2,8 milyar dolarlık bomba satıyor!.
Kurtlar Vadisi’nin senaristi Osman Sınav FETÖ tarafından tehdit edilmiş!.
AK Parti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Adaylığının Önünde Bir Engel Olmadığını Açıkladı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Zelensky’den Rusya’ya birliklerini Noel’de Ukrayna’dan geri çekmesi çağrısı..

Zelensky’den Rusya’ya birliklerini Noel’de Ukrayna’dan geri çekmesi çağrısı..
13.12.2022
A+
A-

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya’ya Ukrayna’nın topraklarında bulunan askeri birliklerini gelecek günlerde kutlanacak Noel döneminde geri çekme çağrısında bulundu.

Zelenski, Almanya’nın dönem başkanlığını yaptığı G7 ülkeleri liderlerinin iştirakiyle düzenlenen çevrim içi toplantıya video konferansı yoluyla katıldı.

Ülkesinde Rusya’ya karşı savaşın aylardır devam ettiğini dile getiren Zelenskiy, Ukrayna’ya sağladıkları askeri, sosyal ve mali yardımlarından dolayı G7 ülkelerine minnettar olduklarını kaydetti.

Savaş devam ettiği için Ukrayna’nın güçlü bir dayanışmaya ihtiyaç duyduğunu dile getiren Zelenski, “Hepinizden, sağlanan dayanışmayı gelecek yıl da sürdürmenizi rica ediyorum. Rusya saldırganlığını sürdürüyor ve bu nedenle Ukrayna’ya desteğin sürdürülmesi gerekiyor.” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’ya göre daha fazla füze ve topçu sistemine sahip olduğuna dikkati çeken Zelenski, ülkesine yönelik silah yardımının artırılması gerektiğini belirtti.

Zelenski, “Ukrayna’nın modern tanklara ihtiyacı var ve sizden bu savunma fırsatını sağlamanızı rica ediyorum. Ukrayna’nın sürekli topçu sistemleri, silah ve mermi desteğine ihtiyacı var.” şeklinde konuştu.

Rus ordusunun, Ukrayna’daki kritik enerji altyapılarını hedef alarak sadece Ukrayna’yı değil, Avrupa ülkelerini de bir enerji felaketine doğru sürüklemeye çalıştığını savunan Zelenski, “Sizleri doğal gaz konusunda Ukrayna’ya yapılan yardımı artırmaya davet ediyorum.” ifadesini kullandı.

Zelenskiy, ülkesine yönelik Rus saldırılarının durdurulması için müzakere yollarıyla da çaba sarf ettiklerini dile getirerek, kısa bir süre önce Endonezya’da düzenlenen G20 Zirvesinde barış için 10 maddeden oluşan “Ukrayna Formülü” önerdiğini hatırlattı.

Ukrayna’nın teklif ettiği barış formülünün uygulanması için uluslararası bir forumun düzenlenmesi gerektiğine işaret eden Zelenskiy, “Ukrayna’nın barış formülünün maddelerini nasıl ve ne zaman uygulayabileceğimize karar vermek için özel bir zirve, Küresel Barış Formülü Zirvesini düzenlemeyi öneriyorum size.” şeklinde konuştu.

– “Rusya, birliklerini Noel’de Ukrayna’dan geri çeksin”

Rusya’yı somut bir çözüm süreci için gereken adımları atmaya davet eden Zelenski, gelecek günlerde dünya genelinde Noel’in kutlanacağını hatırlattı. Bayram günlerinde Rusya’yı ordusunu Ukrayna’dan çekmeye çağıran Zelenski, şunları söyledi:

“Bu (Noel), normal insanların saldırganlığı değil, barışı düşündüğü bir dönemdir. Rusya’nın en azından saldırganlıktan vazgeçebileceğini kanıtlamaya çalışmasını öneriyorum. Bu Noel’de Rus birliklerinin uluslararası kabul edilmiş Ukrayna topraklarından geri çekilmeye başlaması doğru olur. Rusya birliklerini Ukrayna’dan çekerse, çatışmaların güvenilir bir şekilde durdurulması sağlanacaktır.”

Rusya’ya teklif ettiği çözümün yerine getirilmesi durumunda barışın sağlanmasının mümkün olduğuna inandığını beli

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.