Site Rengi

HABER ÖZETİ
Alev topuna dönen Fransa’da sokağa çıkma yasağı ilan edildi!.
Salah’lı Karadeniz fırtınası önüne geleni deviriyor!.
Mahkemeye sevk edilen Murat Ağırel, Aylin Kotil ve Ömer Sarıgül tutuklandı!.
Sarıgüller kara para aklamaktan tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi!.
Esenyurt Belediyesi’ne kayyum olarak atanan bu rüşvetçi hırsız kimin referansı ile geldi!.
Özgür Özel erken seçime kapıları kapattı!.
Milyonlarca euroluk Sarıgüller operasyonunda 17 kişi gözaltına alındı!.
Fsansız polisi göstericileri bayıltana kadar dövüp gözaltına alıyor!.
Çaldıkları milyarları yakalanınca iade edenlere hapis cezası yok!.
Tam 132 defa sahte zeytinyağı üretmekten işlem yapıldı ama yine de tutuklanmadı!.
Sarı Yelekliler Avrupa Baharı’nın startını verdi!.
Fon skandalı AK Parti’ye yüzde 6 oy kaybettirdi!.
Üniversiteli köpekperestler sokak köpekleri için polise saldırdı!.
Paris sokakları savaş alanına döndü!.
Arda Güler, imzalı formasını hafızlık öğrencilerine hediye etti..
İBB HALK Ekmeğin adım adım iflasa sürüklenişi!.
Sarıgüllülerin kara para aklama videosu ortaya çıktı!.
Küçük kız çocuklarını yarı çıplak soyup pedofili sapıkların önüne atacaklardı!.
Firari Emir Sarıgül’ün babası Mustafa Sarıgül’ün konutuna saklandığı tespit edildi!.
AKOM’dan İstanbullulara Turuncu Kodlu şiddetli yağış uyarısı!.
Milyarlar buhar olup uçtuktan sonra gelen düzenleme!.
Murat Ağırel ve Sarıgül takımına kara para aklamaktan gözaltı kararı!.
Fatma Betül Sayan Kaya’nın hırsızlığı AK Parti’ye en ağır darbeyi vurdu!.
Fon skandalı Bakan Yardımcısını koltuğundan etti!.
Esenyurt Belediyesi’nde dudak uçuklatan rüşvet paraları!.
Üsküdar Belediye Başkan Vekili trafik kazasında hayatını kaybetti!.
Selde aracı zarar görenler kaskosu olmasa bile masraflarını alabilecek..
Bir çocuk elektrik kablolarını dışarıda bırakan şerefsizler yüzünden öldü!.
İstanbul’daki sel felaketinde 3 kişi öldü 4 kişi kayıp!.
Valilik İstanbul’da okulların 1 gün daha tatil edildiğini duyurdu..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

CHP’de “başkan kim?” kavgası partilileri ikiye böldü!.

CHP’de “başkan kim?” kavgası partilileri ikiye böldü!.
17.01.2023
A+
A-

Çanakkale’de CHP İl Başkanı Metin Ümit Oral’ın milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etmesinin ardından il yönetimi ile genel merkez arasında “Başkan kim?” kavgası patlak verdi. İl yönetiminin genel merkeze başkanlık için parti sekreteri Doğan Ateş’in ismini verdiği ortaya çıkarken, Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’in Ateş’in başkanlığına sıcak bakmayarak parti eğitim sekreteri Sabiha Güler Koçer’in ismini belirlediği ileri sürüldü.

Çanakkale’de CHP İl Başkanı Metin Ümit Oral’ın milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etmesinin ardından boşalan koltuğa kimin oturacağı parti ile genel merkez arasında tansiyonun yükselmesine neden oldu. İddiaya göre Oral’dan boşalan koltuğa il yönetimi tek bir isimde birleşti ve anketlerde ismi ön plana çıkan parti sekreteri Doğan Ateş’in il başkanı yapılması için genel merkeze bilgi verildi.

ATANMAYI BEKLİYORDU

Örgüt tarafından ismi genel merkeze iletilen Doğan Ateş, dün İzmir’de düzenlenen Roman buluşmasına eski il başkanı Metin Ümit Ural ve Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar ile katıldı. Ateş, bu organizasyonda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmeyi bekliyordu. Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar’ın bu organizasyonda çekilen bir fotoğrafı sosyal medya hesaplarından paylaşması Doğan Ateş’in başkanlığına kesin gözüyle bakılmasına neden olurken, bugün il başkanlığıyla ilgili CHP’de farklı bir gelişme yaşandı.

ERKEK KABUL ETMEMİŞ

İl Başkanlığı için adı geçen Doğan Ateş’in adaylığına Genel Başkan Yardımcısı Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’in sıcak bakmadığı, Erkek’in il başkanlığı için eğitim Sekreteri Sabiha Güler Koçer’i desteklediği ileri sürüldü.

“BÖYLE BİR YAZI ALMADIK”

Sabiha Güler Koçer’in il başkanlığına getireceği yönündeki haberler sonrası sosyal medya hesaplarından bir açıklama yapan CHP Çanakkale İl Başkanlığı, “tarafımıza gönderilen bir yazı yok” diyerek Koçer’in başkanlığını yalandı. İl Başkanlığı yaptığı yazılı açıklamada, ” 16.01.2023 tarihinde akşam saatlerinde Çanakkale yerel basın kuruluşlarının internet sayfalarında ve kişisel sosyal medya hesaplarında CHP MYK’sı tarafından il başkanlığına bir atama yapıldığı yönünde haberler paylaşılmış olup halen bu haberlerinde paylaşılmaya devam edildiği görülmektedir. 17.01.2023 tarihi saat:13.00 itibariyle CHP Genel Merkezi tarafından İl başkanlığımıza ulaşan bu içerikte herhangi bir resmi yazı bulunmamaktadır.” dedi.

GENEL MERKEZ ATAMAYI BİLDİRDİ

Çanakkale CHP İl Başkanlığı’nın yaptığı açıklamadan saniyeler sonra Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından il başkanlığına gönderilen atama kararı sosyal medya hesaplarından duyuruldu. Genel Sekreter Selin Sayek Böke imzasıyla il başkanlığına gönderilen yazıda Çanakkale İl Başkanı Ümit Metin Ural’ın aday adaylığı için görevinden istifa ettiği tarafımıza bildirilmiştir. Tüzüğümüzün, 24/6 maddesi uyarınca Merkez Yönetim Kurulu’nun 16/01/2023 tarihli toplantısında Çanakkale İl Başkanlığı’na İl Başkanı olarak Sabiha Güler Koçer’in atanmasına oy birliğiyle karar verilmiştir” dendi.

İLK TEBRİK EDEN ERKEK OLDU

İl Başkanlığı koltuğuna Sabiha Güler Koçer’in atanmasının ardından ilk tebrik de CHP Genel Başkan Yardımcısı Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’ten geldi. Erkek, “İl Başkanımız Metin Ümit Ural’ın milletvekili adaylığı için istifa etmesiyle boşalan İl Başkanlığı görevine Merkez Yönetim Kurulumuzca İl Eğitim Sekreterimiz Sabiha Güler Koçer atanmıştır. CHP Çanakkale tarihinde bu görevi ilk kez bir kadın arkadaşımızın üstlenmesi ayrıca anlamlı ve önemlidir. Kendisini tebrik ediyor ve başarılar diliyorum.” dedi.

Yaşanan gelişmelerin ardından il yönetimi acil toplantı kararı aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.