Site Rengi

HABER ÖZETİ
Firari Emir Sarıgül’ün babası Mustafa Sarıgül’ün konutuna saklandığı tespit edildi!.
AKOM’dan İstanbullulara Turuncu Kodlu şiddetli yağış uyarısı!.
Milyarlar buhar olup uçtuktan sonra gelen düzenleme!.
Murat Ağırel ve Sarıgül takımına kara para aklamaktan gözaltı kararı!.
Fatma Betül Sayan Kaya’nın hırsızlığı AK Parti’ye en ağır darbeyi vurdu!.
Fon skandalı Bakan Yardımcısını koltuğundan etti!.
Esenyurt Belediyesi’nde dudak uçuklatan rüşvet paraları!.
Üsküdar Belediye Başkan Vekili trafik kazasında hayatını kaybetti!.
Selde aracı zarar görenler kaskosu olmasa bile masraflarını alabilecek..
Bir çocuk elektrik kablolarını dışarıda bırakan şerefsizler yüzünden öldü!.
İstanbul’daki sel felaketinde 3 kişi öldü 4 kişi kayıp!.
Valilik İstanbul’da okulların 1 gün daha tatil edildiğini duyurdu..
Aston Villa Fenerbahçe’yi sahaya gömdü!.
İstanbul sele teslim!.
İstanbul’da eğitime şiddetli yağış ve fırtına engeli!.
Azerbaycan’dan başötüsü yasağından sonra Türkiye’ye ikinci kazık!.
Kılıçdaroğlu ile HALK TV arasında kavga büyüyor!.
Piyasaların gözü kulağı ABD’den gelecek kritik verilerde..
Özgür Özel’den HALK TV’ye kayyum atanmasına sert tepki!.
HALK TV patronunun tüm şirketlerine el konuldu..
HALK TV’ye kayyum atandı..
Aslan ağır yaralı!.
Kılıçdaoğlu’ndan Aliyev’e başörtüsü tepkisi!.
Bakan Yardımcısı fon meselesinden tutuklandı!.
Balıkçılardan “Vatandaş Ucuza Palamut Yemesin” çağrısı!.
QR kod okutmayana sigara satışı yapılmayacak!.
Özgür Özel Türk askerinin Yemen’e gitmesine karşı olduklarını açıkladı..
Savcılık fon vurguncularına paraları iade etmek için davet gönderdi!.
16 il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı!.
PKK Kuzey Irak’taki kampları boşaltmaya başladı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

ALMANYA’DAN 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ İTİRAFI!.

ALMANYA’DAN 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ İTİRAFI!.
18.09.2019
A+
A-

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas‘ten “15 Temmuz” itirafı geldi. Maas, Fetullahçı Terör Örgütü‘nün 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği hain darbe girişimine ilişkin “Biz burada bu olayın zihinsel önemini küçümsediğimizi düşünüyorum.” şeklinde konuştu..

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, İstanbul’da 5 yıl önce kurulan Türk-Alman Gençlik Köprüsü kapsamında başkent Berlin’de düzenlenen bir etkinlikte gençlerin sorularını cevapladı.

“DARBE GİRİŞİMİNİN ZİHİNSEL ÖNEMİNİ KÜÇÜMSEDİK”

Almanya’nın, öz eleştiri olarak son yıllarda Türkiye-Almanya ilişkilerinde nerede yanlış yaptığına ilişkin bir soruyu cevaplayan Maas, bu konudaki bir hususun darbe girişiminden sonra olduğunu belirterek, “Biz burada bu olayın zihinsel önemini küçümsediğimizi düşünüyorum.” dedi.

Maas, şiddet içeren ve hayatını kaybedenlerin de olduğu bir darbe girişiminin, devleti tehdit eden, belirli duygusal tepkilerin ve hassasiyetlerin göz önünde bulundurulması gereken bir olay olduğunu söyledi.

“TÜRKİYE’YE ZAMANINDA DESTEK OLMALIYDIK”

Darbe girişiminin ardından Almanya’da hızlı bir şekilde gündeme geçildiğini dile getiren Maas, “Belki çok hızlı bir şekilde orada (Türkiye’de), yerinde olmak ve muhatap olarak hazır bulunmak mantıklı olurdu.” ifadesini kullandı.

Almanya’da 3 milyondan fazla Türk kökenlinin yaşadığına işaret eden Maas, “Elbette her zaman Türkiye ile ilişkilerimizin iyi olması gerektiğine inanıyorum. İkili ilişkilerde Türkiye bizim için önemli bir partner. Türkiye NATO’da müttefiktir ve Avrupa Birliği (AB) için de önemli partnerdir.” diye konuştu.

TÜRKİYE-ALMANYA İLİŞKİLERİ

Türkiye ile Almanya arasında tüm zorluklara rağmen görüşme kanallarının kopmadığını belirten Maas, zorlukların iki ülke arasında sessizlik oluşmadan yüz yüze konuşulduğunu, bunun da ortaklığın bir kanıtı olduğunu kaydetti.

Almanya için Türkiye gibi bu kadar insani ilişkilerin olduğu çok az ülkenin bulunduğunu vurgulayan Maas, bunun gençlik değişim programlarıyla daha da geliştiğini anlattı.

TÜRKİYE’NİN AB ÜYELİK SÜRECİ

AB üyeliğine ilişkin koşulların Türkiye’de oluşturulması gerektiğini belirten Maas, üyelik için belli standartların ve şartların yerine getirilmesinin önemine işaret etti.

Maas, AB’ye katılım konusunda zor bir dönemde olunduğunu, AB’ye üye bazı ülkelerin devam eden görüşmelerin kesilmesi düşüncesini taşıdıklarını ifade ederek, “Biz bu görüşte değiliz.” dedi.

Türkiye’ye geçmişte imtiyazlı ortaklık verilmesinin savunulduğunun hatırlatılması üzerine de Maas, “İmtiyazlı ortaklık bu hükümetin hedefi değil.” dedi.

Gençlerin vize serbestisine ilişkin sorularını da cevaplayan Maas, bu konuda AB içinde bir çok ülkenin çekingen davrandığını belirterek, göç sorunundan dolayı bunun zor bir konu olduğunu ifade etti.

Maas, bunun sadece Türkiye ile ilgili değil, AB üyeliği yolunda olan diğer ülkelerle için de geçerli olduğunu kaydetti.

Etkinliğe Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın ve Türk-Alman Gençlik Köprüsü kapsamında değişim programına katılan gençler katıldı.

.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.