Site Rengi

HABER ÖZETİ
Trump Hürmüz Boğazı’nı geçmek için diğer ülkelerin yardıkına ihtiyaçları olduğunu açıkladı..
İBB yolsuzluk davası için flaş karar!. Şovmenlik yapan vekiller duruşmaya alınmayacak!.
Murat Aci’nin katili Timur Cihantimur için istenen ceza belli oldu..
Trump’ın Hürmüz Boğazı koalisyonuna Avrupa’dan rest!.
Muhittin Böcek 26 ayrı yolsuzluk dosyası ile hakim karşısında..
ABD’nin İran’a açtığı savaşın maliyeti 12 milyar doları geçti..
Günlerdir fare deliklerinde saklanan Netenyahu iti ortaya çıktı..
İran ABD’ye resti çekti!. “Enerji Tesislerimiz Hedef Alınırsa Orta Doğu’daki Şirketlerinizi Vururuz”
Hürmüz Boğazı’nı kapatan İran Avrupa enerji piyasasını alt üst etti..
İran’ın ABD’ye ait hedefleri vurduğu Dubai’den kaçan kaçana!.
Danışmanları İran’dan çekilmesi için Trump’u ikna etmeye çalışıyorlar..
Netenyahu itinin geberdiği iddiası dünya gündeminde!.
İran’da duvara toslayan Trump Avrupa ülkelerinden yardım istedi..
İran’dan ABD’ye ağır darbe!. 5 yakıt tankerini kullanılamaz hale getirdiler!.
Türkiye’nin Milli ve Yerli Kamikaze İHA’ları tüm testleri başarı ile geçti..
Ticari taksilerde Basit Usül’e tabii olup vergi kaçırma dönemi sona eriyor..
Tanju Özcan’ın yasak aşkıyla mesajlaşmaları evlere şenlik!. ASIL SAADETTİN SARAN BENİM, HEPİNİZE YETERİM!.
ABD bombardıman uçakları sivil halkın üzerine ölüm kusuyor..
Savaşı kazanamayan ABD yine klasik kahpeliklerine başvurdu..
ABD Orta Doğu’y ateşe vermek için 5 bin asker gönderiyor!.
Fenerbahçe’ye şampiyonluk yolunda ağır darbe!.
Vatandaşa iftar da yarış atı kavurması yediren CHP’li başkandan komik savunma!.
Trump yalakası Pehlevi’ye İran halkından pankartlı cevap!.
İlber Ortaylı hayatını kaybetti..
Tanju Özcan’ın burs yalanı elinde patladı: Toplanan para 116 milyon, öğrencilere dağıtılan 11 milyon!.
İran’dan ateşlenen üçüncü füze Türk hava sahasında etkisiz hale getirildi..
AK Parti’den ayyaşları üzecek alkol düzenlemesi..
ABD’nin yakıt ikmal uçağı Irak’ta vurularak yere çakıldı!.
CHP’li Kuşadası Belediye Başkanı Rüşvet ve İrtikaptan gözaltına alındı!.
Rusya’dan İran’a savaşı kazandıracak taktikler!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İngiltere’den tahıl anlaşması açıklaması! “Türkiye’nin desteğiyle Rusya yeniden masaya oturabilir!.”

İngiltere’den tahıl anlaşması açıklaması! “Türkiye’nin desteğiyle Rusya yeniden masaya oturabilir!.”
20.07.2023
A+
A-

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, Türkiye’nin Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’nı sonlandıran Rusya’yı yeniden masaya oturtabileceği konusunda umutlu olduklarını söyledi.

Dünya piyasaları, gözünü bir kez daha Karadeniz Tahıl Girişimi’ne çevirdi.

Türkiye’nin çabalarıyla İstanbul’da atılan imzalarla hayata geçirilen girişim sayesinde tahıl ürünleri küresel pazarlara sevk ediliyordu.

Daha önce uzatılan anlaşmanın süresi 17 Temmuz’da doldu.

Süresi dolan tahıl koridoru anlaşması için Kremlin’den gelen açıklamada, Ukrayna tarım ürünlerinin dünya piyasalarına ulaşmasını sağlayan anlaşmanın uzatılmayacağını dünyaya ilan etti.

Bu gelişmenin ardından dünya ülkelerinden tepki toplayan Rusya’nın yeniden anlaşmaya dönmesi için Türkiye’ye bel bağlandı..

Bu ülkelerden biri de İngiltere.

İngiltere, Türkiye’nin desteği ile Rusya’nın tahıl anlaşmasına geri dönmesini umuyor..

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması, İngiltere ve Türkiye arasındaki serbest ticaret anlaşması ve Suriye’deki Beşşar Esed yönetimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın insanları açlıktan kurtaran anlaşmada etkili rol oynayacağını gerçekten umuyorum”

Moskova’nın tahıl anlaşmasından çekilmesine ilişkin Cleverly, şu ifadeleri kullandı:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, insanları açlıktan kurtarmaya ve uluslararası tahıl fiyatlarının düşmesine yardımcı olan Karadeniz Tahıl Anlaşmasının öneminin anlaşılmasında etkili rol oynayacağını gerçekten umuyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tahıl anlaşmasının yapılmasında Birleşmiş Milletler (BM) ile dünya çapında pek çok insan adına inanılmaz önemli bir iş yaptı.

“Top Rusya’da”

Rusya’yı dünyadaki açlığı “siyasi çıkarlarına alet etmekle” suçlayan Cleverly, “Top büyük ölçüde Rusya’nın elinde ve onları bu girişime (tahıl anlaşması) katılmaya davet ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Cleverly, ülkesinin Ukrayna’ya sağladığı yardımlara değinerek, İngiltere’nin Rus askerleri Ukrayna’dan çıkana kadar Kiev’e desteğini sürdüreceğini vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.