Site Rengi

HABER ÖZETİ
Başkan otel de 37 yaş küçük çalışanıyla basıldı, CHP’liler belediye önünde demokrasi nöbetine başladı!.
İzzet Ulvi Yönter MHP Genel Başkan Yardımcılığından istifa etti..
Volkswagen İsrail’in demir kubbesi için silah üretecek!.
ABD’nin “Kara Harekâtı” açıklamasına İran’dan cevap: Askerlerini Kendi Üslerinde Otellerde Saklayanlar Bizden Nasıl Koruyacaklar!.
Kendisinden 37 yaş küçük çalışanı ile otelde basılan başkanını savundu!.
Çocuğu suç işleyen anne babalara hapis cezası geliyor..
Salı günü rakibimiz Kosova..
Yine CHP’li belediye, yine karı kız, yine rüşvet yolsuzluk!.
İran’dan izin almadan Hürmüz Boğazı’ndan geçmeye kalkan gemiler anında vuruluyor..
ABD’ye asla güvenilmeyeciğini en iyi Trump gösteriyor!.
İran duvarına toslayan Trump yine ateşkes palavrasına sarıldı..
İran’da rezil olan Trump ABD’nin karizmasını kurtarmak için yalan makinesine döndü!.
Tel Aviv’i Gazze’ye İran’a selamlar olsun..
A Millilerimiz Romanya’yı 1-0 mağlup etti..
Muhittin Böcek’in iki şoförü yolsuzluk kapsamında tutuklandı..
The Economist’ten dikkat çeken İran kapağı..
Bunak it şimdi de NATO’ya sataşıyor!.
Türk Silahlı Kuvvetleri Bağdat’taki NATO Üssünü boşalttı..
Özgür Özel’in 13 milyonluk daireyi 800 bin TL’ye nasıl aldığı ortaya çıktı!.
Bayan Netenyahu çocuklarına baskı yapıldığı için çok üzülüyormuş!.
Dev Türk petrol tankeri İstanbul’a girerken İHA ve İDA’lar tarafından vuruldu!.
Gıda etiketlerindeki “Günlük” sahtekârlığına düzenleme geldi!.
CHP’nin palavrasına ayakçılık yapan tapu müdürleri tutuklandı!.
İngilizler Trump’un savaş ve ateşkes oyunları ile yaptığı milyon dolarlık vurgunları deşifre etti!.
Akit Gazetesi Özgür Özel’i sağlı sollu tokatlamaya devam ediyor!.
İBB’deki para kuleleri skandalları ile ilgili flaş itiraflar!.
Trump müzakere açıklamaları yaptıkça brent petrol düşüyor..
İran-İsrail arasında 1 aylık ateşkes ve 15 maddelik yol haritası iddiası..
İran, Hürmüz Boğazı’nın sadece kendileri ile savaşmayan ülkelere açık olduğunu söyledi..
Kuduz köpek gibi sağa sola saldıran Trump anketlerde çakıldı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Kıbrıs’ta 3 aşamalı çözüm süreci

Doğu Akdeniz’de doğalgaz gerilimin yaşandığı bir dönemde Kıbrıs sorununda hareketlenme yaşanması bekleniyor.

Kıbrıs’ta 3 aşamalı çözüm süreci
21.07.2019
A+
A-

Doğu Akdeniz’de doğalgaz gerilimin yaşandığı bir dönemde Kıbrıs sorununda hareketlenme yaşanması bekleniyor.

Ağustos'un ilk haftasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis bir araya gelecek. Akıncı ile Anastasiadis'ın Kıbrıs sorunun çözümü ile ilgili süreci ele alması bekleniyor. İki liderin yapacağı görüşmede, "tarafların en son pozisyonları ve neler istedikleri" masaya yatırılacak. Liderlerin 'uluslararası bir konferans yapılabilir mi', bunu masaya yatırması bekleniyor.

LUTE ADA'YA GELELECEK

Cumhurbaşkanı Akıncı ile Rum lider Anastasiadis'in görüşmesinde 'olumlu' bir hava çıkarsa, Birleşmiş Milletler (BM) devreye girecek.

BM Genel Sekreteri'nin geçici Kıbrıs Özel Temsilcisi Jane Holl Lute, Ağustos ayının ikinci yarısında Ada'ya gelecek. Kıbrıslı liderler, Lute'nin de bulunduğu üçlü bir görüşme yapacak. Lute, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e liderlerle yaptığı görüşme ile ilgili bilgi verecek.

Lute'nin raporu ilerleme olduğu yönünde olursa Guterres de, Eylül'deki BM toplantılarında liderlerle önce başbaşa ardından da 3'lü görüşme yapacak. Guterres, Kıbrıslı liderlerle yaptığı görüşmenin ardından Türkiye başta olmak üzere ilgili devletlerle de temasa geçecek.

'DOĞRU BULMAYIZ'

Akıncı ile Anastasiadis'in Ağustos ayında yapacağı görüşme öncesinde taraflardan da açıklamalar geliyor.  KKTC Başbakan Yardımcısı Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, (Türkiye, Yunanistan, İngiltere, Kıbrıs Rum ve Türk tarafı) 5’li toplantı için “Eğer bu 5’li toplantıya 50 yıldır konuşulan ve bu şartlarda olamayacağı açıkça ortaya çıkan aynı müzakere zemini bağlamında gidilecekse biz bunu doğru bulmayız. Bu yaklaşım yine sonu gelmez federal ortaklık müzakereleri ve boşa geçen yıllar anlamına gelecektir. Biz hükümet olarak bunu doğru bulmuyoruz” dedi. 

Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis de,  Rum tarafının müzakere masasına, kaldığı yerden başlamak kaydıyla dönmeye hazır olduğunu açıkladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.