Site Rengi

HABER ÖZETİ
Terörsüz Türkiye komisyonu raporunu tamamladı..
İngiliz Kraliyet ailesinde Epstein depremi!.
Eski İsrail başbakanından Erdoğan itirafı: ÇOK TEHLİKELİ BİR LİDER!.
Galatasaray Juventus’u sahaya gömdü..
Okullardaki Ramazan etkinlikleri yine birilerine laik ataklar geçirtti!.
Hangi ülke de kaç saat oruç tutulacak…
İran ABD ile müzakerelerde anlaştığını duyurdu..
İ*beniliği yayıp özendirene hapis cezası geliyor..
İçişleri Bakanı Çiftçi, 1 milyon 236 bin Suriyelinin geri döndüğünü açıkladı..
Devlet Bahçeli’den CHP’ye: İstanbul’da tezgahınız bozuldu öfkeniz buna mı..
AK Parti’den erken seçim açıklaması..
Katar’daki askeri darbeye Türkiye engel olmuş..
Yıldız Tilbe Gazze’de 100 bin kişiye iftar verecek..
CHP’li Başkan Lâl Denizli uyuşturucu kapsamında ifadeye çağrıldı..
İmamoğlu’nun sahte diploma davası yaza ertelendi..
Kıbrıslı deyyusun laiklik üzerinden yaptığı alçak propaganda..
PKK’nın alçak işbirliklerinin itirafları dökülmeye başladı..
İran anlaşmaya varmazsa İsrail’in saldırılarına destek olacak..
DEM Parti heyeti yarın İmralı’ya gidiyor..
Özgür Özel çevrecilik nutukları atarken CHP’li Başkan zeytin ağacı katliamı yaptı!.
3 polisimizi şehit eden DEAŞ’lılar 2 ay önce terör örgütü üyeliğinden beraat etmişler!.
Suriye’den çekilen ABD’nin üs sayısı 8’den 2’ye düştü..
Sarı sayfa üzerinden sahte ilan ve fiyat şişirme dönemi sona eriyor..
Nefes kesen karşılaşmanın galibi Fenerbahçe oldu..
NATO’da PKK-SDG’yi sattı..
İBB davası canlı yayınlanacak mı..
Ev hanımlarına emeklilik teklifi TBMM’ye sunuldu..
Sosyal medyada asıp kesen troll çetesi devri kapanıyor..
Bakırköy’deki 30 milyon dolar vurgununda İBB detayı..
Trump ikinci uçak gemisinide İran’a gönderdiğini açıkladı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İtalya: “Coronovirüsü izole ettik!.”

İtalya: “Coronovirüsü izole ettik!.”
02.02.2020
A+
A-

İtalya Sağlık Bakanı Roberto Sperenza, ülkelerini ziyarete gelen Çinli bir çift üzerinde tespit edilen yeni tip koronavirüsü (2019-nVoC) izole ettiklerini belirtti.

İtalya’ya sıçradığı perşembe akşamı kesinleşen yeni tip koronavirüse (2019-nVoC) ilişkin Lazzaro Spallanzani Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü’nde basın toplantısı düzenleyen İtalya Sağlık Bakanı Roberto Sperenza, “Virüsü izole ettik. İtalya, Avrupa’da virüsü izole etmeyi başaran ilk ülke oldu. Bunun anlamı şu; virüs üzerinde daha iyi çalışmaya ve de yayılmasının önüne geçmek için ne yapılması gerektiğini doğrulamaya yönelik birçok fırsat sunacak. Şimdi bu virüse yönelik tedavi daha kolay olacak” diye konuştu.

“BU BİLGİYİ TÜM BİLİM DÜNYASININ KULLANIMINA SUNUYORUZ”

Sperenza, bu sonuca ulaşmalarında İtalyan ulusal sağlık sistemindeki yüksek kalitenin önemine dikkati çekerken, “Bu konuda emeği geçen doktorlarımıza, hemşirelerimize ve tüm profesyonellere teşekkür ediyoruz. Bugün buradan önemli bir haber ve bir başlangıç noktası çıkıyor. Biz dünyada bir ilkiz ve bu bilgiyi, tüm bilim dünyasının kullanımına sunuyoruz. Bu önemli bir aşamadır” ifadelerini kullandı.

Lazzaro Spallanzani Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Giuseppe Ippolito da basın toplantısında, “Veriler artık uluslararası topluluğa sunulacak. Yeni teşhis testleri ve aşılar için alanlar açılıyor. İtalya bu araştırma için referans ortağı oldu” dedi.

Ippolito, Spallanzani laboratuvarlarında yapılan çalışmayla virüs ayrıştırılmasının hastalığın mekanizmasının anlaşılmasına yönelik çalışmaları kolaylaştıracağını ve buna yönelik tedavi yöntemlerini belirlemeyi hızlandıracağını ifade etti.

Konuyla ilgili görüşlerini belirten diğer uzmanlar da virüsün izole edilmesinin hastalığın tedavisi için çok önemli bir aşama olduğuna işaret etti.

KORONAVİRÜSÜN İTALYA’YA ULAŞTIĞI PERŞEMBE GÜNÜ KESİNLEŞTİ

Başbakan Giuseppe Conte, geçen perşembe yaptığı açıklamayla, Roma’yı ziyarete gelen ve çarşamba günü Lazzaro Spallanzani Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü’ne kaldırılan 2 Çinli turistte yapılan tetkiklerin sonuçlarının pozitif çıktığını, böylece yeni tip koronavirüsü İtalya’da da tespit edildiğini duyurmuştu.

Sağlık Bakanı Roberto Sperenza da İtalya ile Çin arasındaki karşılıklı direkt uçuşların durdurulması talimatı vermişti.

İtalya’da hükümet, hafta başında da yeni tip koronavirüsün çıktığı Çin’in Vuhan kentindeki 60 kadar vatandaşının tahliyesi için özel uçak gönderme kararı almıştı. Söz konusu kişilerin yarın İtalya’ya ulaşması bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.