Site Rengi

HABER ÖZETİ
Netenyahu iti zehirlenip hastaneye kaldırıldı!.
Rusya’da 7,3 şiddetinde deprem!.
ATM’lerde 6 aylık periyotlarla şifre değiştirme zorunluluğu geliyor..
Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 51. yıldönümü kutlu olsun..
ÖTV oranlarına kazık gibi zam!.
Silah bırakan PKK’lıların ev dönüş haritası belli oldu…
Aliyev’den Putin’i kızdıracak açıklama!.
Süveyda’daki çatışmalar durduruldu!.
CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen hayatını kaybetti..
DEM Partili Bakırhan’dan flaş ittifak açıklaması..
Yunus Emre Vakfı Başkanı naylon fatura ile 400 milyon vurgun yapmış!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebi reddedildi!.
CHP’li Tunç Soyer’in 10 bin kişiden ev yapma vaadiyle topladığı paralar buhar oldu!.
Schengen vize sorunu çözüldü…
Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanlığı adaylığı için flaş açıklama..
İBB’ye yönelik yeni dalga yolsuzluk operasyonu!.
Belediye Başkanını fenomenliğe soyunduğu Güngören’in içler acısı hali!.
Türkiye’nin tavrı ile köşeye sıkışan Kahpe ABD anında çark etti!.
HAKMAR ve TATBAK’ın sahibi vasiyetinde tüm malvarlığını FETÖ’ye bağışlamış!.
Türkiye’nin ekonomisi sigara ve alkol zamları ile ayakta duruyor!.
Milli Savunma Bakanlığı talep edilmesi halinde Suriye’ye destek verebileceklerini açıkladı!.
78 kişinin yanarak can verdiği Kartalkaya Otel’in müdürü tahliyesini istemedi!.
Emeklilik sisteminde flaş değişiklik.. Maaşlar prim gün sayısına göre hesaplanacak…
Süresiz Nafaka zulmünün iptali Anayasa Mahkemesi’ne taşındı!.
Belâsını arayan Kahpe İsrail şimdi de Şam’a saldırıyor!.
CHP arka fonlarda kullandığı Atatürk fotoğraflarını kaldırmaya başladı!.
Tarihin en büyük yolsuzluk operasyonunda son durum!.
Silah bırakan PKK’dan ilk pazarlık şartı: ÖCALAN SERBEST KALACAK!.
15 Temmuz şehitleri için 90 bin Camii de Selâlar okunuyor..
HAKMAR ve TATBAK’ın sahibini FETÖ’ye sadakat sözleri ele verdi!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Thomas Kemmerich görevinden istifa etti!.

Thomas Kemmerich görevinden istifa etti!.
09.02.2020
A+
A-

Almanya’nın Thüringen eyalet meclisinde aşırı sağcıların desteğini alarak Başbakan olan Kemmerich görevinden istifa etti.

Almanya’nın Thüringen eyalet meclisinde aşırı sağcıların desteğini alarak Başbakan olan Thomas Kemmerich görevinden istifa etti.

Kemmerich, yaptığı açıklamada, başbakanlıktan istifa ettiğini, çarşamba günü getirildiği bu görev dolayısıyla aldığı maaşı Thüringen eyaletinin hazinesine ödeyeceğini belirtti.

Thomas Kemmerich, çarşamba günü eyalet meclisinde başbakan seçilmiş, ertesi gün de gelen tepkiler üzerine görevinden istifa edeceğini açıklamıştı.

FEDERAL HÜKÜMET SEÇİMLERİN YENİLENMESİNİ İSTİYOR

Öte yandan, bugün Berlin’de federal düzeyde hükümeti oluşturan Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU), Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) ve Sosyal Demokrat Partinin (SPD) liderleri Başbakan Angela Merkel başkanlığında Thüringen’deki gelişmeleri görüşmek için toplandı.

Toplantıdan sonra yapılan ortak açıklamada, Thüringen’de önce yeni bir başbakan seçilmesi ve ardından süratle eyalet meclisi seçimlerinin yenilenmesi yönünde karar alındığı belirtildi.

Açıklamada, Thüringen’de başbakanın aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) Partisinin oylarıyla ortaya çıkan çoğunlukla seçilmesi “affedilemez bir süreç” olarak nitelendirildi.

MÜSTEŞAR GÖREVDEN AYRILDI

Bu arada, Başbakan Merkel’in isteğiyle Alman hükümetinin doğu eyaletlerinden sorumlu müsteşarı Christian Hirte de görevden ayrıldı.

CDU Thüringen Eyalet Teşkilatı Başkan Yardımcısı da olan Hirte, yaptığı açıklamada, Merkel’in kendisine artık daha fazla doğu eyaletlerinden sorumlu olamayacağını söylediğini, görevden alınmasını talep ettiğini belirtti.

KEMMERICH’İN BAŞBAKAN SEÇİLME SÜRECİ

Ekim ayında yapılan Thüringen Eyalet Meclisi seçimlerinde Sol Parti 29, AfD 22, CDU 21, SPD 8, Yeşiller ve FDP de 5’er milletvekili çıkarmıştı.

CDU, Sol Parti ve AfD ile Sol Parti, Yeşiller ve SPD de AfD ile koalisyon yapmayacağını açıklamıştı.

Partiler arası yoğun görüşmelerden sonra çarşamba günü Thüringen Eyalet Meclisi’nde yapılan seçimin üçüncü turunda, 5 milletvekiline sahip FDP’den Kemmerich, 90 milletvekilinden 45’inin oyunu alarak Başbakan seçilmişti.

Yeşiller ve SPD’nin desteğini alan diğer aday Sol Partili Bodo Ramelow 44 oy alırken, bir milletvekili de çekimser kalmıştı.

AfD’nin adayı Christoph Kindervater’e oy çıkmayan seçimde, CDU ve AfD milletvekilleri Kemmerich’i desteklemişti.

Kemmerich’in AfD’nin oylarıyla seçilmesine ülkede büyük tepki gösterilmişti.

İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Almanya’da ilk kez bir eyalet başbakanı, aşırı sağcı bir partinin oylarıyla seçilmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.