Site Rengi

HABER ÖZETİ
Netenyahu itinin partisi mum gibi erimeye devam ediyor..
Adalet Bakanlığı sapıkların üzerine gittikçe Avrupa kuduz köpek gibi havlıyor..
CHP’ye kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’in görevine son verildi..
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile New York’ta görüşecek..
Erdoğan 2028’de son kez Cumhurbaşkanı adayı olacak..
Kaşif Kozinoğlu dosyasını kapatan iki savcıya gözaltı!.
İstanbul Borsası’nı speküle eden şirketler tasfiye ediliyor..
Piyasaların beklediği açıklama geldi..
Cinsel sapkınlara düzenlenen “Ailem Güvende” operasyonuna Silivri Bülbülü’nden tepki!.
Borsa İstanbul’da ne dolaplar dönüyor!.
Türkiye Suriye ile işbirliği yaptıkça İsrail kuduruyor!.
FED’in faiz kararı Trump’u kudurttu!.
Dünyayı Böl-Parçala-Yönet sistemi ile sömüren İngiltere dağılıyor!.
FED beklenen faiz kararını açıkladı..
Kıçını başını açıp keriz silkeleyen hesaplar kapatılmaya devam ediyor..
Serbest bırakılan avukat yine torbacılık yaparken yakalandı!.
Bu gece gelecek zam ile birlikte motorin 100 TL’yi geçecek!.
Husiler ABD ve İsrail’e köpeklik yapan Arapları vurmaya devam ediyor..
Silivri Bülbülü Özgür bugün de Fransızlara sürtündü!.
Yunan basını: Türkiye’ye çok yönlü hamlelerine karşı tek sığınağımız İsrail..
ABD İsrail’e 2,8 milyar dolarlık bomba satıyor!.
Kurtlar Vadisi’nin senaristi Osman Sınav FETÖ tarafından tehdit edilmiş!.
AK Parti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Adaylığının Önünde Bir Engel Olmadığını Açıkladı..
Sapıklara yapılan operasyona ilk tepki yine aynı güruhtan!.
Tırıvırı Haydar’ın altın şovu elinde patladı!.
Tarladan 10 liraya alınan ürünü 100 liraya satan kabzımallar gözaltında!.
Kılıçdaroğlu’nun kurultaydaki ilk rakibi belli oldu..
LGBT’li sapkınlara yapılan operasyon AB’yi rahatsız etmiş!.
Adalet Bakanı Gürlek’i durdurabilene aşkolsun!.
Yargıtay’dan Özgür Özel’e “Partinin İsmini Değiştirin” tebligatı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Sol medyadan algı operasyonu! Diyanet’in açıklamasını değiştirerek çarpıttılar!.

Sol medyadan algı operasyonu! Diyanet’in açıklamasını değiştirerek çarpıttılar!.
23.02.2020
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığı, eğitim seminerine 20 milyon lira harcandığı iddiasını yalanladı. Sol haber siteleri, Diyanet’in yalanlamasını değiştirip çarpıtarak algı operasyonuna devam etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı, bazı medya organlarında yer alan ‘Lüks otelde eğitim seminerine 20 milyon lira harcandı’ yalanına cevap geldi. Yapılan açıklamada, ”Sadece bir otelde yapılan eğitim seminerine 20 milyon lira harcandığı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Başkanlığımızca 40 bin personelimizin eğitimleri için 2020 yılında yolluk kaleminden tahsis edilen toplam bütçe 13 milyon 536 bin liradır.” ifadeleri yer aldı.

Diyanet’ten yapılan açıklama şu şekilde;

Başkanlığımız stratejik planı çerçevesinde personelimizin yeni gelişmelere intibakları, dini ve sosyal alanda ortaya çıkan ihtiyaçlar doğrultusunda mesleki yeterliklerinin artırılması, kurum aidiyetlerinin güçlendirilmesi, din hizmetlerinde daha etkin ve verimli olabilmelerinin sağlanması ve din istismarına karşı farkındalık oluşturulması amacıyla farklı alanlara yönelik hizmet içi eğitim seminerleri düzenlenmektedir.

Başkanlığımızca yürütülen hizmet içi eğitim faaliyetleri öncelikli olarak 31 adet eğitim merkezinde yürütülmektedir. Eğitim Merkezlerinin yatak kapasitesi üç bin olup uzun süreli mesleki eğitimlerle sürekli hizmet verdiğinden, sayısal anlamda yoğun katılımlı kısa süreli seminer programları ile mevzuat gereği yapılması zorunlu olan bazı hizmet içi eğitimler eğitim merkezleri dışında sezon olarak uygun koşullu yerlerde 6245 Sayılı Harcırah Kanunu kapsamında yapılmaktadır.

2019 yılında alımı yapılan ve eğitim merkezlerinin doluluğu sebebiyle eğitim merkezlerinde eğitimleri planlanamayan 2400 imam hatibin mesleğe hazırlık eğitimleri 40 günlük teori ve pratik ağırlıklı bir program çerçevesinde 3 grup halinde bahse konu otelde planlanmıştır. Söz konusu eğitimlere ait bütün giderler Harcırah Kanunu kapsamında gerçekleştirilmektedir. Bunun dışında ayrıca bir eğitim bütçesi ve harcama kalemi bulunmamaktadır.

Sadece bir otelde yapılan eğitim seminerine 20 milyon lira harcandığı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Başkanlığımızca 40 bin personelimizin eğitimleri için 2020 yılında yolluk kaleminden tahsis edilen toplam bütçe 13 milyon 536 bin liradır.

Sol medyadan algı operasyonu!

İslam düşmanlığı nedeniyle Diyanet’i sürekli hedef almaya devam eden Odatv, Sol Haber gibi art niyetli sol siteler, algı operasyonu haberleri internete servis ettiler. Ancak Diyanet’in yalanlamasına rağmen bu yayını sürdürdüler

Diyanet’in yalanlama ifadelerini değiştirdiler

Utanmaz Sol Haber sitesi de Diyanet’in 20 milyon TL’lik iddiayı yalanlayan ifadelerini açıklamadan çıkararak açıkça algı operasyonu yaptığını gözler önüne serdi. Üstelik bu haberi onlarca kez paylaşarak kamuoyunda algı yönetimine soyundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.