Site Rengi

HABER ÖZETİ
Putin-Trump İran savaşını konuşmak için bir araya geldi..
ABD Merkez Bankası FED faizi sabit tuttuğunu açıkladı..
İBB davasında taraflar birbirlerine girdi!.
Konyaspor-Fenerbahçe maçında F-16 uçuran general görevden alındı!.
Bakan Bey’e saatler sonra tükürdüğünü yalatan maden patronu!.
Emlak satışlarında güvenli ödeme dönemi resmen başlıyor..
İran-ABD savaşına Rusya’da mı dahil oluyor..
CHP’li İBB’nin Yenikapı şovunun arkasındaki sahtekârlık!.
Katil oğlunu ülke ülke dolaştıran Bülent Cihantimur’u 16 milyon tokatladılar!.
CHP şimdi de “Kiralık Sosyal Konut” projesine çökmeye kalktı!.
Kılıçdaroğlu’na hakaret eden Mine Kırıkkanat Cumhuriyet Gazetesi’nden kovuldu!.
Fenerbahçe’de seçim tarihi belli oldu..
Kayyum atanan Halfeti Belediyesi’ne yolsuzluk operasyonu..
Fenerbahçe’de Todesco sonrası İsmail Kartal ve Aykut Kocaman isimleri öne çıktı..
Fenerbahçe seçime gidiyor..
Derbinin faturası Todesco’ya kesildi..
Adnan Oktar’ın avukatları gece yarısı cezaevinde CHP’li Özkan Yalım’ı ziyaret etti..
Ateşkes kararına rağmen Kahpe İsrail Lübnan’ı bombalamaya devam ediyor..
Asgari ücrete mecbur olan yoksulun aklı ile alay ediyorlar..
İran-ABD savaşının Körfez ülkelerine zararı milyarlarca doları buldu!.
Trump’ın Epstein pislikleri ortalığa saçılınca kendini savunmaya başladı!.
Düzmece suikast girişimi sonrası Trump’tan yeni talimat..
Kahpe İsrail ateşkesi bozup yine Lübnan’a saldırmaya başladı!.
Galatasaray şampiyonluğu garantiledi..
Cep telefonlarına çıkarılabilir batarya zorunluluğu geliyor..
Haydutluk taslayan Trump silah sesi korkusuyla yere kapaklandı!.
Trump’un katıldığı yemeğe silahlı saldırı girişimi!.
Trump kendi çalıp kendi oynamaya devam ediyor!.
Bay Kemâl’i satan satana!.
İran ve Libya’da kuyruğu sıkışan Kahpe İsrail yine Gazze’yi hedef almaya hazırlanıyor..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Coronavirüs çocuklara ve bebeklere bulaşır mı?.

Coronavirüs çocuklara ve bebeklere bulaşır mı?.
23.03.2020
A+
A-

Milyonlarca anne ve anne adayı coronavirüs çocuklara ve bebeklere bulaşır mı diye merak içinde. Çin’den başlayarak ülkemize kadar giren coronavirüs annelerin de korkulu rüyası oldu. Milyonlarca anne coronavirüs nedeniyle çocuklarını parka dahi çıkaramaz oldu. Peki coronavirüs çocuklara, bebeklere bulaşır mı?.

Coronavirüs dünya üzerinde milyonlarca anne ve anne adayının kabusu haline geldi. Anneler bebeklerini düşünürken bir yandan da yeni tip coronavirüs salgını hakkında bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Annelerin aklında coronavirüs çocuklara ve bebeklere bulaşır mı sorusu var? Uzmanlar bu konu hakkında ne diyor? İşte coronavirüsün (corona virüs) bebekler ve çocuklar üzerindeki etkileri…

Milyonlarca anne ve anne adayı koronavirüs çocuklara ve bebeklere bulaşır mı diye merak içinde. Çin’den başlayarak ülkemize kadar giren koronavirüs annelerin de korkulu rüyası oldu. Milyonlarca anne koronavirüs nedeniyle çocuklarını parka dahi çıkaramaz oldu. Peki koronavirüs çocuklara, bebeklere bulaşır mı? Bu konu hakkında bilim insanlarının

CORONAVİRÜS ÇOCUKLARA VE BEBEKLERE DE BULAŞIR MI

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Acil Hastalıklar Programı Başkanı Maria van Kerkhove, bugünkü basın brifinginde çocuklarda da coronavirüsün ağır etkiler yarabileceğini belirtti.

Maria van Kerkhove konuyla ilgili şunları söyledi: “Çocukların hastalıklara eğilimli olduğunu ve Kovid-19 kapabildiğini biliyoruz. Ama dünya genelindeki vaka sayısını dikkate aldığımızda çocuklar arasında vaka sayısı büyüklere göre daha az. Genel olarak hastalanacak çocukların büyük bir kısmı hafif semptomlar gösterecek ama bu herkes için geçerli değil.”

Çin’de birkaç çocuğun ağır şekilde hastalandığını ve bir çocuğun da öldüğünü bildiren Kerkhove, “Böylece çocukların da ağır hastalanabileceğine hazırlıklı olmalıyız ama genel olarak hastalık onlarda hafif şekilde seyrediyor” dedi.

ANNE ADAYINA CORONAVİRÜS BULAŞIRSA GEBELİK RİSKLİ OLUR MU?

Geçmişteki Corona virüs çeşitleri (SARS ve MERS salgınlarında) ile olan hastalıklarda, düşükler ve ölü doğum vakaları bildirilmiştir. Fakat şimdiki salgına neden olan Corona virüsun (COVID-19 hastalığı) gebelik üzerine etkisi konusunda yayınlanan tek bilimsel makalede (LANCET 12 .O2.2020) enfeksiyonu kapmış anne adaylarının doğum sonrası bebeklerinde herhangi bir Corona virüse ait sağlık problemine rastlanılmamıştır.

HAMİLELİK SIRASINDA CORONAVİRÜS GEÇİRMİŞ KİŞİLERİN ÇOCUKLARI DOĞDUĞUNDA OLASI BİR DURUMDA RİSK GRUBUNDA MIDIR?

Bununla ilgili yapılan tek vaka çalışmasında, COVID- 19 pozitif anneden doğan bebeklerde olumsuz durum olarak erken doğum ve buna bağlı bebekte olabilecek riskler saptanmıştır ama uzun dönemde çocuğun sağlığına etkisi ile ilişkili kesin bir bilgi yoktur.

CORONAVİRÜS ANNE SÜTÜYLE BULAŞIR MI?

Virüs enfeksiyonu yakın temasla insandan insana damlacık yoluyla geçen veya öksürme, hapşırma ile bulaşan bir enfeksiyondur. Tek vaka serisinde COVID-19 enfeksiyonu olan annenin sütünde virüse rastlanılmamıştır.

9 AYLIK BEBEĞİN KOROANVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI

İngiltere’nin Manchester kentinde Cassian Coates isimli bebekte koronavirüs tespit edildi. 9 aylık bebeğin, birkaç gün boyunca ateşinin yükselmesi nedeniyle ebeveynleri Myroslava ve Callum tarafından hastaneye götürüldüğü ve burada koronavirüs teşhisi konulduğu belirtildi. Yerel medyaya konuşan anne, “İçeri girdik ve bizi bir bekleme salonuna aldılar. Salonda büyük bir tabelada ‘şüpheli hasta’ yazıyordu. Sonra maskeli bir doktor geldi, bazı temel kontroller yaptı, kulağından ateşini ölçtü ve oğlumuzda koronavirüs olduğunu söyledi” dedi.

BİNLERCE BEBEĞİN HAYATI KURTULDU

Stanford Üniversitesi’nden araştırmacılar Çin’de coronavirüs nedeniyle üretimlere ara verilmesi ile hava kirliliğinin azalmasının prematür bebeklerde hava kirliliğine bağlı ölümü azalttığını söyledi. Yani buna göre, coronavirüs salgını Çin’de yaşlıların ölmesine neden olurken, binlerce prematüre bebeğin hayatta kalmasını sağladı.

CORONAVİRÜSLÜ ANNE DOĞUM YAPTI: BEBEKTE CORONAVİRÜS ÇIKMADI

Coronavirüs (Covid-19) taşıyıcısı olduğu tespit edilen bir anne, sağlıklı bir bebek dünyaya getirdi. Daha önce hafif virüs semptomları gösteren anne koronavirüs taşıyıcısı olduğu tespit edildikten sonra doğumdan birkaç gün önce karantinaya alınmıştı.

Ancak riskli bir doğum sürecinin ardından bebek, sezaryen doğumla sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi. Doğumdan sonra yapılan coronavirüs testinde, bebeğin virüs taşımadığı anlaşıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.