Site Rengi

HABER ÖZETİ
Meteoroloji’den 45 il için Sarı Kodlu uyarı geldi!.
Aşırı kazık fiyatlar sonrası restoran ve kafelerde boykot dönemi başlıyor!.
Diyarbakır’da belediye meclisinde toplantısında Türk Bayrağı krizi!.
Çin’den sosyal medya ahlaksızlığına darbe!
CHP’li Belediyelerde makamlar eşe dosta peşkeş çekiliyor!.
Erdoğan’ı kızdıran “Kent Lokantaları” çıkışı!.
Doğalgaz ve elektriğe Mayıs ayında zam yok!.
Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı..
Amerika yine kahpeliğini yaptı!. Filistin’in BM üyeliğini veto ettiler!.
Tanju Özcan’ın eşi Bolu Belediyesi’ni basıp protesto gösterisi yaptı!.
AK Parti’de Istakoz ve Maldivler skandalından sonra şimdi de Rolex krizi patlak verdi!.
CHP’li başkanın kızı Çankaya Belediyesi’ne başkan yardımcısı oldu!.
Ve beklenen oldu!. Kuduz Köpek İsrail İran’a saldırdı!.
Askeri üniforma ile servis yapan soysuz it tutuklandı!.
Tokat depremi sonrası uzman isimden dikkat çeken açıklama!.
Google İsrail’i eleştiren 28 çalışanını kapı önüne koydu!.
Seçimler bitti, zam yağmuru başladı!. Kırmızı ete yüzde 25 zam!.
Tokat’ta korkutan deprem!.
400 bin vergi kaçakçısına kaymaklı devlet kıyağı!.
Denizbank’ta yeni bir Seçil Erzan skandalı!.
Metin Akpınar-Duygu Nebioğlu skandalında ortalık toz duman oldu!.
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
Vatandaşların linç ettiği Uzman Çavuş cinsel tacizden tutuklandı!.
Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyat açıklaması!.
Erdoğan’ın kıdemli yancısı Gezi Teröristlerine af çağrısı!.
Kahpe ABD’nin ikiyüzlülüğü!. “Gazze’de Soykırım” kelimesi yasaklandı!.
Hastane randevularında yeni döneme giriliyor…
DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46

Coronavirüs çocuklara ve bebeklere bulaşır mı?.

Coronavirüs çocuklara ve bebeklere bulaşır mı?.
23.03.2020
A+
A-

Milyonlarca anne ve anne adayı coronavirüs çocuklara ve bebeklere bulaşır mı diye merak içinde. Çin’den başlayarak ülkemize kadar giren coronavirüs annelerin de korkulu rüyası oldu. Milyonlarca anne coronavirüs nedeniyle çocuklarını parka dahi çıkaramaz oldu. Peki coronavirüs çocuklara, bebeklere bulaşır mı?.

Coronavirüs dünya üzerinde milyonlarca anne ve anne adayının kabusu haline geldi. Anneler bebeklerini düşünürken bir yandan da yeni tip coronavirüs salgını hakkında bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Annelerin aklında coronavirüs çocuklara ve bebeklere bulaşır mı sorusu var? Uzmanlar bu konu hakkında ne diyor? İşte coronavirüsün (corona virüs) bebekler ve çocuklar üzerindeki etkileri…

Milyonlarca anne ve anne adayı koronavirüs çocuklara ve bebeklere bulaşır mı diye merak içinde. Çin’den başlayarak ülkemize kadar giren koronavirüs annelerin de korkulu rüyası oldu. Milyonlarca anne koronavirüs nedeniyle çocuklarını parka dahi çıkaramaz oldu. Peki koronavirüs çocuklara, bebeklere bulaşır mı? Bu konu hakkında bilim insanlarının

CORONAVİRÜS ÇOCUKLARA VE BEBEKLERE DE BULAŞIR MI

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Acil Hastalıklar Programı Başkanı Maria van Kerkhove, bugünkü basın brifinginde çocuklarda da coronavirüsün ağır etkiler yarabileceğini belirtti.

Maria van Kerkhove konuyla ilgili şunları söyledi: “Çocukların hastalıklara eğilimli olduğunu ve Kovid-19 kapabildiğini biliyoruz. Ama dünya genelindeki vaka sayısını dikkate aldığımızda çocuklar arasında vaka sayısı büyüklere göre daha az. Genel olarak hastalanacak çocukların büyük bir kısmı hafif semptomlar gösterecek ama bu herkes için geçerli değil.”

Çin’de birkaç çocuğun ağır şekilde hastalandığını ve bir çocuğun da öldüğünü bildiren Kerkhove, “Böylece çocukların da ağır hastalanabileceğine hazırlıklı olmalıyız ama genel olarak hastalık onlarda hafif şekilde seyrediyor” dedi.

ANNE ADAYINA CORONAVİRÜS BULAŞIRSA GEBELİK RİSKLİ OLUR MU?

Geçmişteki Corona virüs çeşitleri (SARS ve MERS salgınlarında) ile olan hastalıklarda, düşükler ve ölü doğum vakaları bildirilmiştir. Fakat şimdiki salgına neden olan Corona virüsun (COVID-19 hastalığı) gebelik üzerine etkisi konusunda yayınlanan tek bilimsel makalede (LANCET 12 .O2.2020) enfeksiyonu kapmış anne adaylarının doğum sonrası bebeklerinde herhangi bir Corona virüse ait sağlık problemine rastlanılmamıştır.

HAMİLELİK SIRASINDA CORONAVİRÜS GEÇİRMİŞ KİŞİLERİN ÇOCUKLARI DOĞDUĞUNDA OLASI BİR DURUMDA RİSK GRUBUNDA MIDIR?

Bununla ilgili yapılan tek vaka çalışmasında, COVID- 19 pozitif anneden doğan bebeklerde olumsuz durum olarak erken doğum ve buna bağlı bebekte olabilecek riskler saptanmıştır ama uzun dönemde çocuğun sağlığına etkisi ile ilişkili kesin bir bilgi yoktur.

CORONAVİRÜS ANNE SÜTÜYLE BULAŞIR MI?

Virüs enfeksiyonu yakın temasla insandan insana damlacık yoluyla geçen veya öksürme, hapşırma ile bulaşan bir enfeksiyondur. Tek vaka serisinde COVID-19 enfeksiyonu olan annenin sütünde virüse rastlanılmamıştır.

9 AYLIK BEBEĞİN KOROANVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI

İngiltere’nin Manchester kentinde Cassian Coates isimli bebekte koronavirüs tespit edildi. 9 aylık bebeğin, birkaç gün boyunca ateşinin yükselmesi nedeniyle ebeveynleri Myroslava ve Callum tarafından hastaneye götürüldüğü ve burada koronavirüs teşhisi konulduğu belirtildi. Yerel medyaya konuşan anne, “İçeri girdik ve bizi bir bekleme salonuna aldılar. Salonda büyük bir tabelada ‘şüpheli hasta’ yazıyordu. Sonra maskeli bir doktor geldi, bazı temel kontroller yaptı, kulağından ateşini ölçtü ve oğlumuzda koronavirüs olduğunu söyledi” dedi.

BİNLERCE BEBEĞİN HAYATI KURTULDU

Stanford Üniversitesi’nden araştırmacılar Çin’de coronavirüs nedeniyle üretimlere ara verilmesi ile hava kirliliğinin azalmasının prematür bebeklerde hava kirliliğine bağlı ölümü azalttığını söyledi. Yani buna göre, coronavirüs salgını Çin’de yaşlıların ölmesine neden olurken, binlerce prematüre bebeğin hayatta kalmasını sağladı.

CORONAVİRÜSLÜ ANNE DOĞUM YAPTI: BEBEKTE CORONAVİRÜS ÇIKMADI

Coronavirüs (Covid-19) taşıyıcısı olduğu tespit edilen bir anne, sağlıklı bir bebek dünyaya getirdi. Daha önce hafif virüs semptomları gösteren anne koronavirüs taşıyıcısı olduğu tespit edildikten sonra doğumdan birkaç gün önce karantinaya alınmıştı.

Ancak riskli bir doğum sürecinin ardından bebek, sezaryen doğumla sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi. Doğumdan sonra yapılan coronavirüs testinde, bebeğin virüs taşımadığı anlaşıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.