Site Rengi

HABER ÖZETİ
Fenerbahçe Türkiye Kupası’na veda etti..
Tunceli eski Valisi Tuncay Sonel Gülistan Doku davası kapsamında tutuklandı!.
ABD Başkanı Trump ateşkesi uzatmak istemediğini açıkladı..
Macaristan’ın yeni lideri Netenyahu’yu tutuklayacağını açıkladı..
Trump yine aptal aptal cümlelerle kahramanlık taslamaya devam ediyor!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan şiddete karşı yol haritasını açıkladı..
Gülistan Doku cinayetinin kilit ismi Vali bey de oğlu gibi “Görmedim, Duymadım, Bilmiyorum” yalanına sarıldı!.
Okul saldırılarında son durum: 171 savcı görevlendirildi, 68 kişi tutuklandı!.
Japonya’da 7,4 büyüklüğünde deprem!.
İsrailli alçaktan Gazze’yi tamamen işgâl çağrısı!.
Kabine bugün Orta Doğu başlığı altında toplanıyor..
ABD ile İran arasındaki karşılıklı saldırılar tekrar başladı..
Hürmüz’de tansiyon yine yükseldi!. Trump “Vurduk” dedi İran yalanladı!.
Gülistan Doku’nun katil zanlısı Vali Beyin oğlunun ifadesine ulaşıldı!. Görmemiş, Duymamış, Bilmiyormuş!.
İran’dan ABD’ye “Savaş‘a Hazırız” mesajı..
İran’dan Trump’a rest: Afganistan’a Heyet Göndermiyoruz!.
Okul saldırılarından sonra BTK’dan kritik hamle!.
Gülistan Doku davasının cinayet zanlısı olan Vali’nin oğlu linç edilmekten son anda kurtuldu!.
CHP’li başkanların çarpık sapıklıkları deşifre oldu!.
İran Hürmüz Boğazı’nı yeniden trafiğe kapattı!.
Mutlak Butlan kararı çıkarsa CHP içinde neler olur..
Trump’ın “Uranyumu Teslim Edecekler” sözlerine İran’dan jet yalanlama!.
Bir yolsuzluk operasyonu da CHP’li Ataşehir Belediyesi’ne!.
İran Hürmüz Boğazı’nı sadece sivil gemilere açık olduğunu açıkladı..
Fenerbahçe’ye şampiyonluk yolunda ağır darbe!.
Gülistan Doku davasında tanık polis Vali hakkındaki tüm skandal gerçekleri anlattı!.
Hürmüz Boğazı açıldı, petrol fiyatları çakıldı!.
Yapı Kredi Bankası’ndan radikal karar!. Şiddet içerikli dizilere reklam verilmeyecek!.
Papara 100 milyon dolara satıldı..
CHP’li Uşak Eşme Belediye Başkanı da rüşvetten tutuklandı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Bakan Koca adına paylaşım yapmaya devam ediyorlar!.

Bakan Koca adına paylaşım yapmaya devam ediyorlar!.
24.03.2020
A+
A-

Sosyal medyada, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca adına paylaşım yapan hesaplara karşı bakanlık uyarıda bulunmuştu. Hesapların hala aktif oldukları görüldü.

Acilen harekete geçilmeli! Bakan Koca adına paylaşım yapmaya devam ediyorlar
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ediyor. Dünya genelinde 13 bin 49 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Tanı konulabilen kişi sayısı ise an itibariye 307 bin 297 olarak kayıtlara geçti. Koronavirüs tehlikesinin yayılmasıyla birlikte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, erken önlem alarak Türkiye’yi alarm durumuna geçirdi. Yaşananların ardından vatandaşları da şeffaf bir şekilde bilgilendiren Bakan Koca, Twitter’dan her gün son 24 saatte tespit edilen vaka sayısını ve varsa can kayıplarını paylaştı.
PARODİ HESAPLAR DİKKAT ÇEKTİ
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Twitter’da etkin bir şekilde açıklama yapmasının ardından, kendisinin ismine birçok sahte sosyal medya hesabı açılması dikkat çekti.Fahrettin Koca’nın Twitter hesabıyla birebir aynı profil fotoğrafı ve ismi kullanan söz konusu hesaplar, açıklama kısmına, “Fan sayfası-parodi hesap” gibi ifadeler yazsa da, tehlikeli olmaya devam ediyor.

Bu tür hesaplar paylaşım yaptığı zaman, anasayfada Bakan Koca’nın ismi ve fotoğrafıyla birlikte alttaki mesaj metni açılınca, vatandaşlar hesabı kontrol etme ihtiyacı hissetmeden inanabiliyor.

Öyle ki, birtakım siyasiler dahi parodi hesabı Bakan Koca’nın Twitter sayfası zannederek tepki çeken ifadeler kullandı.

VATANDAŞLAR GERÇEK SANIYOR

Parodi hesaplardan paylaşım yapıldığında, vatandaşların da Bakan’ın resmi hesabı sandıkları görüldü.

SAĞLIK BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, “Son günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca adına sahte sosyal medya hesapları açıldığı görülmektedir. Sahte hesaplara lütfen itibar etmeyiniz.” denildi.

HALA PAYLAŞIM YAPMAYA DEVAM EDİYORLAR

Twitter’da bazı parodi hesapların ufak değişiklikler yaparak, Bakan Koca’nın paylaşımlarını taklit etmeye devam ettikleri, vatandaşların da inandıkları görüldü. Bu hesapların içinde 160 binlik bir hesap da var.

ACİL MÜDAHALE EDİLMELİ

Bakan gibi paylaşım yapan parodi hesaplar için yetkili mercilerin harekete geçmesi bekleniyor.

WhatsApp Image 2020-03-23 at 22.11.38 (1)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.