Site Rengi

HABER ÖZETİ
Muhalefeti çıldırtan Recep Tayyip Erdoğan farkı!.
BM’den “İsrail’i Turnuvalardan Men Edin” çağrısı!.
Reis BM salonuna girince Kahpe İsrailliler salondan kaçtı!.
ABB’deki konser dalaveresinde vurgunun mali boyutu 800 milyon!.
Azerbaycan Kahpe İsrail’e destek verip şerefsizliğini tescilledi!.
“Türkiye’nin Sorunlarını Kim Çözer” anketi..
ABB’de düzmece konserlerle buhar olup uçan para miktarı 154 milyon!.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne şafak operasyonu..
Erdoğan ile ilgili yaptığı alçakça karşılaştırma başını yaktı!.
AK Partili başkan rüşvet ve yolsuzluktan tutuklandı!.
Fransa BM’de Filistin’i resmen tanıdığını açıkladı..
Başına 10 milyon dolar ödül koydukları Şara’yı şimdi Beyaz Saray’da ağırlıyorlar!.
TELE 1’in alçak KJ’sine jet soruşturma!.
Gram altın 5 bin lirayı geçerek tarihi bir rekora imza attı!.
Bahçeli’nin Türkiye-Rusya-Çin ittifakı önerisine ilgili Erdoğan’dan ilk açıklama..
Filistin tanındıkça Netenyahu iti kuduruyor!.
İthal otolara yüzde 30 ek vergi!.
Trump’tan Biden’e ağır hakaretler: HER ZAMAN KÖTÜ BİR O*SPU ÇOCUĞU OLDU!.
ABD ürünlerine ek vergiler kaldırıldı..
Yenilgi sonrası Ali Koç’tan ilk açıklama..
Fenerbahçe’nin 7. başkanı Saadettin Saran oldu
İngiltere, Kanada ve Avustralya, Filistin devletini resmen tanıdı..
Ülkenin Milli Eğitim Bakanı kızını devlet okulu yerine özel okula gönderiyor!.
Eski Danıştay Başsavcısı Tansel Çölaşan’ın hayaline bakın!.
Trump iti şimdi de Afganistan’ı tehdit etti!.
İngiltere bugün Filistin resmen tanıyacak..
Fenerbahçe’nin yeni başkanı bugün belli olacak..
Kılıçdaroğlu Özel’in kurultay davetine geri çevirdi!.
UEFA Kahpe İsrail’i maçlardan men etmek için oylamaya gidiyor!.
Peş peşe gelen istifalar ile ilgili AK Parti’den açıklama..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

6 saatlik izinde baba Mehmet Zeki Sekin, şehit oğlu Fethi Sekin’in kabrini ziyaret etti!.

6 saatlik izinde baba Mehmet Zeki Sekin, şehit oğlu Fethi Sekin’in kabrini ziyaret etti!.
17.05.2020
A+
A-

3 yıl önce terör saldırısında şehit düşen kahraman polis memuru Fethi Sekin’in babası Mehmet Zeki Sekin, bugün 65 yaş ve üstü vatandaşlara ikinci kez verilen sokağa çıkma izninde şehit oğlunun kabrini ziyaret etti.

İzmir Adliyesi önünde 3 yıl önce terör saldırısında kahramanlığıyla çok sayıda insanın hayatını kurtaran şehit polis memuru Fethi Sekin’in babası Mehmet Zeki Sekin, 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkma kısıtlamasının 6 saatliğine kaldırılmasını fırsat bilip şehit oğlunun kabrini ziyaret etti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında 22 Mart’tan itibaren sokağa çıkma kısıtlaması getirilen 65 yaş ve üstü vatandaşlar, bugün 12.00-18.00 saatleri arasında ikinci kez verilen izin kapsamında sokağa çıktı.

Kabrini ziyaret ederek özlem giderdi

İzmir Adliyesine 5 Ocak 2017’de PKK’lı teröristlerce gerçekleştirilmek istenen saldırıyı canı pahasına önleyerek şehit düşen polis memuru Fethi Sekin’in babası Mehmet Zeki Sekin de verilen izin kapsamında evladının Baskil ilçesi Doğancık köyündeki kabrini ziyaret ederek özlem giderdi.

Evladının ve aynı kabristanda bulunan eşi Zeynep Sekin’in mezar taşlarını silen, bakımlarını yapan, kabirlerine su döken Sekin, özlem ve rahmetle anarak dua etti.

Kabir ziyaretinin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulunan baba Sekin, şehit oğlunun kabrini her hafta ziyaret ettiğini ancak salgın tedbirlerinden dolayı uzun süre bu imkanı bulamadığını söyledi.

“Çok şükür millet olarak bu tedbirlere uymayı da başardık”

Sekin, şöyle konuştu:

Allah devletimize zeval vermesin, çok şükür devletimizin aldığı tedbirler sayesinde büyük bir tehlikeyi ucuz bir şekilde atlatacağız inşallah. Bugün ABD, İtalya, İspanya gibi gelişmiş ülkeler maalesef koronavirüsle mücadelede çok geri kaldı, salgından en çok etkilenen ülkeler arasında yer aldılar, birçok vatandaşlarını kaybettiler. Çok şükür devletimiz, salgınla mücadelede almış olduğu tedbirler sayesinde salgının ilerleme hızını azaltmayı başardı. Alınan tedbirler nedeniyle uzun süre çocuklar, gençler ve yaşlıların dışarı çıkmaları kısıtlandı ama olsun. Salgının yayılmasını engellemek için bu tedbirlerin alınması gerekiyordu, çok şükür millet olarak bu tedbirlere uymayı da başardık.

“Onları çok özlemiştim, özlemle hasret giderdim”

Baba Sekin, 3 yıl geçmesine rağmen o gün yaşadığı acıyı ilk gün gibi yüreğinde hissettiğini ancak gösterdiği kahramanlıkla ülkenin birlik ve beraberliğinin sembolü olan oğlunun kendisi için gurur kaynağı olduğunu aktardı.

Şehadetinin 3 yılında her ne kadar üzülse de kahramanlığından dolayı gururlu olduğuna değinen Sekin. şunları kaydetti:

“Eşimden ve evladımdan uzak kalmıştım”

Evladıma ve eşime duyduğum özlemle her hafta kabirlerini ziyaret ederek onlar için dua ediyor, hasret gideriyordum ancak bu koronavirüs illetinden dolayı uzun süre onlardan ayrı kalmıştım. Çok şükür 65 yaş ve üstü vatandaşlara 6 saatliğine verilen sokağa çıkma izni kapsamında şehit oğlumun ve eşimin kabirlerini ziyaret etme fırsatı buldum. Onları çok özlemişim, gurur, sevgi ve özlemle hasret giderdim.

Elazığ’da 24 Ocak’ta büyük bir deprem felaketi de yaşadıklarını, yine devletin yardımlarıyla yaralarını sardıklarını vurgulayan şehit babası, sözlerini şöyle tamamladı:

Çok şükür devletimiz güçlü, onu daha da güçlü kılmak için hep birlikte mücadele edeceğiz. Geçmişte ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyen vatan hainlerinin türlü türlü saldırılarına maruz kaldık, bunların hepsini şehitlerimiz kanıyla, birlik ve beraberliğimiz sayesinde bertaraf ettik. Koronavirüs salgınını da yine devletin uyguladığı tedbirlere harfiyen uyarak en az zararla bertaraf edeceğimize inancımız tamdır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.