Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD’nin “Kara Harekâtı” açıklamasına İran’dan cevap: Askerlerini Kendi Üslerinde Otellerde Saklayanlar Bizden Nasıl Koruyacaklar!.
Kendisinden 37 yaş küçük çalışanı ile otelde basılan başkanını savundu!.
Çocuğu suç işleyen anne babalara hapis cezası geliyor..
Salı günü rakibimiz Kosova..
Yine CHP’li belediye, yine karı kız, yine rüşvet yolsuzluk!.
İran’dan izin almadan Hürmüz Boğazı’ndan geçmeye kalkan gemiler anında vuruluyor..
ABD’ye asla güvenilmeyeciğini en iyi Trump gösteriyor!.
İran duvarına toslayan Trump yine ateşkes palavrasına sarıldı..
İran’da rezil olan Trump ABD’nin karizmasını kurtarmak için yalan makinesine döndü!.
Tel Aviv’i Gazze’ye İran’a selamlar olsun..
A Millilerimiz Romanya’yı 1-0 mağlup etti..
Muhittin Böcek’in iki şoförü yolsuzluk kapsamında tutuklandı..
The Economist’ten dikkat çeken İran kapağı..
Bunak it şimdi de NATO’ya sataşıyor!.
Türk Silahlı Kuvvetleri Bağdat’taki NATO Üssünü boşalttı..
Özgür Özel’in 13 milyonluk daireyi 800 bin TL’ye nasıl aldığı ortaya çıktı!.
Bayan Netenyahu çocuklarına baskı yapıldığı için çok üzülüyormuş!.
Dev Türk petrol tankeri İstanbul’a girerken İHA ve İDA’lar tarafından vuruldu!.
Gıda etiketlerindeki “Günlük” sahtekârlığına düzenleme geldi!.
CHP’nin palavrasına ayakçılık yapan tapu müdürleri tutuklandı!.
İngilizler Trump’un savaş ve ateşkes oyunları ile yaptığı milyon dolarlık vurgunları deşifre etti!.
Akit Gazetesi Özgür Özel’i sağlı sollu tokatlamaya devam ediyor!.
İBB’deki para kuleleri skandalları ile ilgili flaş itiraflar!.
Trump müzakere açıklamaları yaptıkça brent petrol düşüyor..
İran-İsrail arasında 1 aylık ateşkes ve 15 maddelik yol haritası iddiası..
İran, Hürmüz Boğazı’nın sadece kendileri ile savaşmayan ülkelere açık olduğunu söyledi..
Kuduz köpek gibi sağa sola saldıran Trump anketlerde çakıldı!.
İran füzelerle Tel Aviv’i vurmaya devam ediyor!.
Bakan Gürlek’in tapu kayıtlarını sorgulatan “CHP’li Ayşegül” bakın kimmiş!.
Emine Ülker Tarhan tabela partisini kapatıp CHP’ye geri döndü..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Fatih Portakal’a kötü haber! Kaçak yapı yıkılacak!.

Fatih Portakal’a kötü haber! Kaçak yapı yıkılacak!.
18.05.2020
A+
A-

Amerikan sermayeli FOX TV’nin ana haber sunucusu Fatih Portakal’ın İzmir Seferihisar’daki çiftliğinde inşa ettiği kaçak yapılar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri önceki gün Portakal’ın 8.3 dönümlük çiftlik evinde inceleme yaptı. Rapora göre, Portakal’ın kaçak olarak yaptırdığı ve İmar Barışı’na başvuruda bulunmadığı 40 metrekarelik sundurma alan yıkılacak.

Rapora göre, Portakal 107 metrakarelik 4 adet kaçak yapıdan 3’ü için İmar Barışı’na başvurdu ve 67 metrekarelik alanı Yapı Kayıt Belgesi alarak yasal hale getirdi. Rapora göre Portakal, tek katlı ağaç kütükler üzerinde temeli olmayan 36 metrekarelik kaçak alan ile 21 metrekarelik ve 10 metrekarelik ticari kullanım amaçlı tek katlı yapılar için 23 Ekim 2018’de İmar Barışı’na başvurarak Yapı Kayıt Belgesi aldı. Ancak Portakal’ın, lüks çiftliğindeki evinin tam önünde bulunan 40 metrekarelik sundurma kaçak yapıyla ilgili bir başvuruda bulunmadığı tespit edildi. Bu tespitin ardından CHP’li Seferihisar Belediyesi’nin önümüzdeki günlerde ağaç kolonlar üzerine dikilen ve çatısı kiremitlerle kapatılan kaçak yapıyı yıkması bekleniyor.

Kümesi yerinde kalacak

Fatih Portakal’ın “yasak ve çürük yapıları yasal hale getirdiler” diyerek eleştirdiği İmar Barışı’ndan yararlandığının ortaya çıkması üzerine kendisine yönelik tepkileri savmak için kaçak yapının ‘tavuk kümesi’ olduğunu söyleyerek skandalı örtbas etmeye çalışmıştı. Portakal, “Kümesimi yıkmayın, tavuklarımı evsiz bırakmayın” diyerek yapılan işlemlerle dalga geçmişti. İnceleme raporuna göre, Portakal’ın çiftliğinde bulunan tavuk kümesiyle ilgili hiçbir işlem yapılmadığı da ortaya çıktı.

Sosyal medyada Portakal’a büyük tepki

FOX TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal’ın kaçak yapılarıyla ilgili tepkiler sürüyor. Halil Karadere isimli vatandaş, “İmardan malı götürmüşsün. Hani karşıydın imar affına” diye yazarken, Garip Yolcu isimli Twitter kullanıcısı, “12 tane tavuk için 4 milyonluk bir çiftliğim olmadı şu yalan dünyada” diye yazdı.

Evren Seyit Yazıcı ise, gazeteci Uğur Mumcu’nun “Bu memlekette banka soyarken kar maskesi, ülke soyarken de Atatürk maskesi taktılar” sözüne atıfta bulunarak, “Onun ne demek istediğini şimdi daha iyi anladık. Halkçılıktan bahseden milyarlık kansızlar, utanmadan eleştirdikleri imar barışına ilk koşanlar oysa ki” dedi. Ömer Göze ise, “Yılmaz Özdil, Can Dündar, Fatih Portakal’ın ortak özelliğini bununuz” diye tweet attı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.