Site Rengi

HABER ÖZETİ
Emir Sarıgül kara para aklama soruşturması kapsamında tutuklandı!.
Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde Lille’yi 4 golle geçti..
Paris’teki olaylarda tutuklu sayısı 174’e yükseldi!.
Aliyev iti başörtüsü yasağını eleştiren 30 Türkün ülkeye girişini yasakladı!.
Altınbaş Holding’in patronu da fon vurguncusu çıktı!.
AYM Yeni Parti’nin isim değişikliği hakkında kararını verdi..
İtalya’da yağmacılara karşı ordu sokağa iniyor!.
CHP’li Tanju Özcan yolsuzluktan 7 yıl 3 ay hapse mahkûm edildi!.
Türkiye’nin en önemli kurulunun başına bir İngiliz geldi!.
Sergen Yalçın A Milli Takımı çalıştırmaya resmen başladı..
Mekke Anlaşması kanun teklifi Meclis’te..
Kışlaya yapılan villaları AK Partili vekiller ve bürokratlar havada kapmış!.
30 milyon rüşveti alan SPK Başkanı helâllik istemiş!.
Alev topuna dönen Fransa’da sokağa çıkma yasağı ilan edildi!.
Salah’lı Karadeniz fırtınası önüne geleni deviriyor!.
Mahkemeye sevk edilen Murat Ağırel, Aylin Kotil ve Ömer Sarıgül tutuklandı!.
Sarıgüller kara para aklamaktan tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi!.
Esenyurt Belediyesi’ne kayyum olarak atanan bu rüşvetçi hırsız kimin referansı ile geldi!.
Özgür Özel erken seçime kapıları kapattı!.
Milyonlarca euroluk Sarıgüller operasyonunda 17 kişi gözaltına alındı!.
Fsansız polisi göstericileri bayıltana kadar dövüp gözaltına alıyor!.
Çaldıkları milyarları yakalanınca iade edenlere hapis cezası yok!.
Tam 132 defa sahte zeytinyağı üretmekten işlem yapıldı ama yine de tutuklanmadı!.
Sarı Yelekliler Avrupa Baharı’nın startını verdi!.
Fon skandalı AK Parti’ye yüzde 6 oy kaybettirdi!.
Üniversiteli köpekperestler sokak köpekleri için polise saldırdı!.
Paris sokakları savaş alanına döndü!.
Arda Güler, imzalı formasını hafızlık öğrencilerine hediye etti..
İBB HALK Ekmeğin adım adım iflasa sürüklenişi!.
Sarıgüllülerin kara para aklama videosu ortaya çıktı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Fatih Portakal’a kötü haber! Kaçak yapı yıkılacak!.

Fatih Portakal’a kötü haber! Kaçak yapı yıkılacak!.
18.05.2020
A+
A-

Amerikan sermayeli FOX TV’nin ana haber sunucusu Fatih Portakal’ın İzmir Seferihisar’daki çiftliğinde inşa ettiği kaçak yapılar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri önceki gün Portakal’ın 8.3 dönümlük çiftlik evinde inceleme yaptı. Rapora göre, Portakal’ın kaçak olarak yaptırdığı ve İmar Barışı’na başvuruda bulunmadığı 40 metrekarelik sundurma alan yıkılacak.

Rapora göre, Portakal 107 metrakarelik 4 adet kaçak yapıdan 3’ü için İmar Barışı’na başvurdu ve 67 metrekarelik alanı Yapı Kayıt Belgesi alarak yasal hale getirdi. Rapora göre Portakal, tek katlı ağaç kütükler üzerinde temeli olmayan 36 metrekarelik kaçak alan ile 21 metrekarelik ve 10 metrekarelik ticari kullanım amaçlı tek katlı yapılar için 23 Ekim 2018’de İmar Barışı’na başvurarak Yapı Kayıt Belgesi aldı. Ancak Portakal’ın, lüks çiftliğindeki evinin tam önünde bulunan 40 metrekarelik sundurma kaçak yapıyla ilgili bir başvuruda bulunmadığı tespit edildi. Bu tespitin ardından CHP’li Seferihisar Belediyesi’nin önümüzdeki günlerde ağaç kolonlar üzerine dikilen ve çatısı kiremitlerle kapatılan kaçak yapıyı yıkması bekleniyor.

Kümesi yerinde kalacak

Fatih Portakal’ın “yasak ve çürük yapıları yasal hale getirdiler” diyerek eleştirdiği İmar Barışı’ndan yararlandığının ortaya çıkması üzerine kendisine yönelik tepkileri savmak için kaçak yapının ‘tavuk kümesi’ olduğunu söyleyerek skandalı örtbas etmeye çalışmıştı. Portakal, “Kümesimi yıkmayın, tavuklarımı evsiz bırakmayın” diyerek yapılan işlemlerle dalga geçmişti. İnceleme raporuna göre, Portakal’ın çiftliğinde bulunan tavuk kümesiyle ilgili hiçbir işlem yapılmadığı da ortaya çıktı.

Sosyal medyada Portakal’a büyük tepki

FOX TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal’ın kaçak yapılarıyla ilgili tepkiler sürüyor. Halil Karadere isimli vatandaş, “İmardan malı götürmüşsün. Hani karşıydın imar affına” diye yazarken, Garip Yolcu isimli Twitter kullanıcısı, “12 tane tavuk için 4 milyonluk bir çiftliğim olmadı şu yalan dünyada” diye yazdı.

Evren Seyit Yazıcı ise, gazeteci Uğur Mumcu’nun “Bu memlekette banka soyarken kar maskesi, ülke soyarken de Atatürk maskesi taktılar” sözüne atıfta bulunarak, “Onun ne demek istediğini şimdi daha iyi anladık. Halkçılıktan bahseden milyarlık kansızlar, utanmadan eleştirdikleri imar barışına ilk koşanlar oysa ki” dedi. Ömer Göze ise, “Yılmaz Özdil, Can Dündar, Fatih Portakal’ın ortak özelliğini bununuz” diye tweet attı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.