Site Rengi

HABER ÖZETİ
Antalya emniyet müdürü ile Böcek ailesinin baş döndüren rüşvet trafiği!.
Balıkesir’de 4,9’luk deprem!.
Yolcu uçaklarında zorunlu su ikramı dönemi başlıyor..
Çoban krizi büyümeye devam ediyor!. 130 bin lira maaşa bulunamıyor!.
Rusya kanser aşısının hazır olduğunu ve ücretsiz uygulanacağını açıkladı..
Evinde karısı ile bastığı jandarmayı öldüren başkomiser hakkında yüreklere su serpen karar!.
30 İl Başkanından Kılıçdaroğlu’na “Geri Dön” çağrısı!.
Antalya Emniyet Müdüründen polislere dublörlü tuzak!.
Görevden alınan Antalya Emniyet Müdürü için gözaltı kararı!.
Antalya emniyet müdürünü yakan Muhittin Böcek iddiası!.
CHP’de şaibeli kurultayı ayak oyunları ile yasalaştırma uyanıklığı!.
Yoksuldan alınan ÖTV yüzde 25, zenginden alınan ÖTV yüzde 8!.
Gürsel Tekin’in kayyum heyetinden bir kişi daha çekildi!.
Diktatörden satılık ultra lüks spor araçlar!.
FETÖ’cülerden alınan Maydanoz Döner TMSF tarafından satışa çıkarıldı!.
Klıçdaroğlu’nun geri dönerse tanımayacaklarmış!.
Kayyum olarak atanan Gürsel Tekin göreve başladı..
CHP’de gerçekleri söyleyenlere tahammül yok!. Barış Yarkadaş’ta partiden kovuluyor!.
Erdoğan fahiş emlak vergisinde geri adım attı!.
Kahpe İsrail işgâl planının ikinci aşamasına geçti!.
İstanbul Cumhuriyet Savcısı boğazı kesilerek öldürüldü!.
CHP kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’e ihraç etti!.
Kayyum olarak aranan Gürsel Tekin’den bomba gibi açıklamalar!.
Görevden alınan CHP İstanbul İl Başkanı Çelik’ten açıklama!.
MHP Lideri Bahçeli’den CHP’ye atanan kayyum ile ilgili flaş açıklama!.
Kayyum kararının arsından CHP’nin ağır topları acil toplantıya çağırıldı!.
CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum atandı!.
9 ayda 5 bin 832 yangın çıktı!.
CHP’nin sözde ilahiyatçısına göre başörtüsü Allah’ın emri değilmiş!.
Kahpe İsrail Gazze işgâli için 60 bin yedek askeri silah altına alıyor!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Baldızı böyle isyan etti! “Ablamı öldürdükten sonra bize kahvaltıya gelmiş!.”

Baldızı böyle isyan etti! “Ablamı öldürdükten sonra bize kahvaltıya gelmiş!.”
14.07.2020
A+
A-

MERSİN’de, evde tartıştığı 6 çocuğunun annesi Emine Demir’i (39) bıçaklayarak öldüren Habip Demir’in (43) yargılanmasına devam edildi. Emine Demir’in kız kardeşi Fatma Zirek, katil zanlısının ablasını öldürdükten sonra evine gelip, kahvaltı yaptığını belirterek, “Artık ablamla ilişkilerinin bittiğini, boşanacağını sonra ablamı öldüreceğini söyledi. Ancak zaten ablamı öldürdükten sonra bize gelmiş” dedi.

Olay, geçen 18 Aralık’ta Akdeniz ilçesine bağlı Mesudiye Mahallesi 5123 Sokak’taki apartmanın birinci katında meydana geldi. Evde Emine Demir ve eşi Habip Demir’in tartıştığını duyan komşuları durumu polise bildirdi. Polis ekipleri zili çaldı, ancak açan olmayınca kapıyı kırıp içeri girdi. Emine Demir’i kanlar içinde bulan polis, kadına müdahale edip, sağlık ekibi çağırdı. Sağlık görevlilerince yapılan kontrolde birçok yerinden bıçaklanan Emine Demir’in yaşamını yitirdiği belirlendi. Demir’in cenazesi toprağa verilirken, Adana’da yakalanan katil zanlısı Habip Demir, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Hakkında ‘eşi kasten öldürme’ suçundan dava açılan Habip Demir’in 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık Habip Demir rahatsızlığı nedeniyle katılmazken, Emine Demir’in kız kardeşi Fatma Zirek ve taraf avukatları hazır bulundu.

ÖLDÜRÜP ‘EVDE UYUYOR’ DEMİŞ

Duruşmada söz verilen Fatma Zirek, katil zanlısının ablasını öldürdükten sonra evine kahvaltıya geldiğini söyledi. Olaydan 6 ay önce ablasının ailecek Mersin’e gelmesine vesile olduğunu kaydeden Zirek, “Ablamla konuştum ve onların Gaziantep’ten buraya gelmelerini sağladım. Zaten o günden sonra zanlı, buna vesile olduğum için bana sürekli husumet besledi. Ablamın herhangi bir başka bir erkek ile ilişkisi kesinlikle olmamıştır. Zanlının isim verdiği kişi benim iş yerimde çalışmakta ve ablamla hiçbir bağı bulunmamaktadır. Şahıs o kadar kıskanç bir insan ki oğlunu bile eşinden kıskanıyordu. Olay günüde ablamı öldürdükten sonra bize kahvaltıya geldi. Ben ablamın işte olduğunu biliyordum ama bize rahatsız olduğunu, evde uyuduğunu söyledi. Yaklaşık 2 saat bizde kaldı ve sürekli bizimle tartıştı. Artık ablamla ilişkilerinin bittiğini, boşanacağını sonra ablamı öldüreceğini söyledi. Ancak zaten ablamı öldürdükten sonra bize gelmiş. Ben işe gittikten sonra ablamın öldüğünü öğrendim. Şahısın en ağır cezayı almasını istiyorum” diye konuştu.

DURUŞMA ERTELENDİ

Demir ailesinin komşusu Şükran Y. ise, “Ben oturdukları süre zarfında hiçbir sorunlarını görmedim. Daha önce hiç tartıştıklarına da şahit olmadım. Emine ablanın herhangi bir erkekle görmedim, ilişkisinin olduğunu duymadım. Olay günü ben evde yoktum ama evde bulunan kardeşim herhangi bir ses duymadığını söyledi” dedi.

Müşteki avukatları da sanığın suçu tasarlayarak ve planlı bir şekilde yaptığını belirterek, zanlının en ağır cezayı almasını talep etti. Savcı, sanığın ‘akıl sağlığına’ yönelik rapor alınmasını ve tutukluluk halinin devam etmesini talep etti. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devam etmesine karar vererek, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı 9 Eylül 2020’e erteledi.

KADINLARDAN DESTEK

Duruşma öncesi adliye önünde bir araya gelen çok sayıda kadın, kadına yönelik şiddete tepki gösterdi. Burada Kadın Platformu tarafından yapılan açıklamada, “Emine Demir 18 Aralık 2019 tarihinde evli olduğu erkek Habib Demir tarafından defalarca bıçaklanarak katledildi. Her zamanki gibi sanık ceza indirimi, ağır tahrik indirimi alabilmek için erkek yargıya seslenecek ve öldürdüğü, kendini savunma hakkı olmayan Emine Demir için kim bilir ne iddialarda bulunacak. Biz Emine Demir için buradayız” denildi. Açıklamaya Emine Demir’in oğlu Nurullah Demir ile kardeşi Fatma Zirek de katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.