Site Rengi

HABER ÖZETİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile New York’ta görüşecek..
Erdoğan 2028’de son kez Cumhurbaşkanı adayı olacak..
Kaşif Kozinoğlu dosyasını kapatan iki savcıya gözaltı!.
İstanbul Borsası’nı speküle eden şirketler tasfiye ediliyor..
Piyasaların beklediği açıklama geldi..
Cinsel sapkınlara düzenlenen “Ailem Güvende” operasyonuna Silivri Bülbülü’nden tepki!.
Borsa İstanbul’da ne dolaplar dönüyor!.
Türkiye Suriye ile işbirliği yaptıkça İsrail kuduruyor!.
FED’in faiz kararı Trump’u kudurttu!.
Dünyayı Böl-Parçala-Yönet sistemi ile sömüren İngiltere dağılıyor!.
FED beklenen faiz kararını açıkladı..
Kıçını başını açıp keriz silkeleyen hesaplar kapatılmaya devam ediyor..
Serbest bırakılan avukat yine torbacılık yaparken yakalandı!.
Bu gece gelecek zam ile birlikte motorin 100 TL’yi geçecek!.
Husiler ABD ve İsrail’e köpeklik yapan Arapları vurmaya devam ediyor..
Silivri Bülbülü Özgür bugün de Fransızlara sürtündü!.
Yunan basını: Türkiye’ye çok yönlü hamlelerine karşı tek sığınağımız İsrail..
ABD İsrail’e 2,8 milyar dolarlık bomba satıyor!.
Kurtlar Vadisi’nin senaristi Osman Sınav FETÖ tarafından tehdit edilmiş!.
AK Parti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Adaylığının Önünde Bir Engel Olmadığını Açıkladı..
Sapıklara yapılan operasyona ilk tepki yine aynı güruhtan!.
Tırıvırı Haydar’ın altın şovu elinde patladı!.
Tarladan 10 liraya alınan ürünü 100 liraya satan kabzımallar gözaltında!.
Kılıçdaroğlu’nun kurultaydaki ilk rakibi belli oldu..
LGBT’li sapkınlara yapılan operasyon AB’yi rahatsız etmiş!.
Adalet Bakanı Gürlek’i durdurabilene aşkolsun!.
Yargıtay’dan Özgür Özel’e “Partinin İsmini Değiştirin” tebligatı!.
CHP için kurultay takvimi işleme başladı..
LGBT derneklerine yurt dışından akan milyonlar deşifre oldu!.
Kurtlar Vadisi senaristlerinin FETÖ bağlantıları deşifre ediliyor..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Fiyaskoyla sonuçlanan Gideon Operasyonu! Darbe için gelen ABD paralı askerlerinin cezası belli oldu!.

Fiyaskoyla sonuçlanan Gideon Operasyonu! Darbe için gelen ABD paralı askerlerinin cezası belli oldu!.
08.08.2020
A+
A-

Darbe girişimi, suikast planı, paralı askerler… ABD’nin Venezuela’nın meşru Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu devirip, yerine piyonu Juan Guaido’yu getirme çabaları boşa çıktı. Maduro’yu kaçırmak için Venezuela’ya sızan ve yakalanan iki eski ABD subayı, 20 yıldan fazla hapse mahkum edildi.

ABD’nin desteklediği Juan Guaido’nun kendini gayrımeşru bir şekilde Devlet Başkanı ilan etmesi ve takip eden süreçte, birçok ABD girişimi başarısız oldu.

Bu girişimlerden birinde, eski ABD özel kuvvetler personeli oldukları tespit edilen tim, Maduro’yu kaçırmak için Venezuela’ya sızdı.

İki ABD’linin yargılandığı davaya bakan başsavcı, ülkenin seçilmiş liderini kaçırıp ABD’ye uçurmayı amaçladığı iddia edilen 34 yaşındaki Luke Denman ve 41 yaşındaki Airan Berry’ye verilen cezaları açıkladı.

Başsavcı Tarek William Saab, ikisi de ABD’li özel bir askeri firmanın (paralı askerler) çalışanı olan ikilinin, silah kaçakçılığı ve terörizm gibi suçlamaları kabul ettiğini ve her birinin 20 yıldan fazla hapis cezasına çarptırıldığını söyledi.

Her ikisi de eski ABD askeri subayları olan Denman ve Berr, Kolombiya topraklarından Venezuela’ya Kolombiya’da eğitim verdikleri bir grup militanla sızmaya çalıştı. Mayıs ayında yakalanan iki Amerikalının planın, ‘Maduro’yu kaçırmak, Karakas’taki bir havaalanının kontrolünü ele geçirmek ve Venezuela liderini ABD’ye uçurmak’ olduğu belirtiliyor.

Florida merkezli güvenlik firması Silvercorp USA’da planlanan ve ABD taraftarlarının destek verdiği ‘Gideon Operasyonu’, tam bir fiyaskoya dönüştü.

Medyaya sızan bir belgede, şirket başkanı Jordan Goudreau’un ‘Silvercorp’un operasyonu yürütmek ve Venezuela hükümetini devirmek için’ ABD destekli Juan Guaido ile imzaladığı ortaya çıktı. Guaido ise, medyaya yansıyan belgeyi yalanladı.

Karakas, davanın kovuşturulmasının bir parçası olarak Goudreau’nun Venezuela’ya iade edilmesini talep etti. ABD hükümeti ise, kendisine silah kaçakçılığı suçundan ayrı bir soruşturma yürüttüğünü belirtti.

Maduro’yu devirmek için Guaido’ya açıkça destek veren ABD’nin, Maduro’nun yakalanıp getirilmesi için, 15 milyon dolarlık bir ödül koyduğu iddia ediliyordu. ABD, bu iddiaları kabul etmiyor.

Washington, Ocak 2019’da kendi kendini devlet başkanı ilan eden Guaido’ya mali ve diplomatik destek veriyor. Venezuela’da iktidarı ele geçirmek için yaptığı sayısız girişim, şimdiye kadar başarısız oldu.

(star)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.