Site Rengi

HABER ÖZETİ
Kumarbaz Haluk’a bağış toplayan Oğuzhan Uğur tutuklandı!.
ABD Trump’ın talimatı ile İran’a yeni saldırılar başlattı!.
İran saldırıya geçince ABD’ye köpeklik yapan Kuveyt’i korku sardı!.
“Devlet Yok Ahbap Var” sözü ile milleti galeyana getiren Oğuzhan Uğur tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi!.
Trump ölen ve yaralanan ABD’li asker sayısını kamuoyundan gizliyor!.
Motorine son iki hafta da 10 lira zam geldi!.
CHP’li Başkanın Gezi İhaneti’nde yaptığı alçakça tweetler ortaya çıktı!.
Gazze’de İspanya’nın Dünya Kupası zaferi kutlandı..
2026 Dünya Kupası İspanya’nın oldu..
İran ile ABD arasındaki savaş yeniden alevlenmeye başladı!.
Ekrem’in yaveri Özgür Yeni Parti için patent başvurusu yaptı!.
Yunan siyasetçiden bomba itiraflar: Anadolu da Türkleri Katlettik!.
Bir ülke daha İstanbul Sözleşmesi safsatasından çekildi!.
DEM Parti tetikçilik yapan sokak itlerine ceza verilmesine karşı çıktı!.
Kumarbaz Haluk Levent’i devletten üstün ilan eden dangalaklar sus pus oldu!.
FETÖ’cü kahpeler enkazın yerini tespit edip Yazıcıoğlu’nun ölmesini beklemişler!.
İstanbul’da ticari taksi açılış fiyatı 230 TL’ye yükseldi..
Venezuela’daki deprem felâketinde ölü sayısı 5 bini geçti!.
Haluk Levent’in yardım paraları ile oynadığı yüklü bahisler ortaya çıktı!.
Sırtımıza kambur olan KKTC’de asgari ücret Türkiye’nin iki katı!.
15 Temmuz Hain Darbe Girişimine “Tiyatro” diyen Nasuh Mahruki tutuklandı!.
Haddini aşan Acun Ilıcalı’ya Aziz Yıldırım’dan adamlık dersi!.
Altın yarırımcısını ters köşe yapmaya devam ediyor..
Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında 19 kişi tutuklandı!.
Ahbap’a temiz kâğıdı veren CHP’li meclis üyesi için gözaltı kararı!.
Trump’ın oy oranı seçim kaybettiği seviyeye kadar geriledi..
Felâket palavracısı Oğuzhan Uğur da Ahbap’tan gözaltına alındı!.
IBAN mağdurlarının beklediği 12. yargı paketi Meclis’ten geçti..
Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm emri FETÖ’den!.
Trump yine İran’a tehditler savurdu!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Fiyaskoyla sonuçlanan Gideon Operasyonu! Darbe için gelen ABD paralı askerlerinin cezası belli oldu!.

Fiyaskoyla sonuçlanan Gideon Operasyonu! Darbe için gelen ABD paralı askerlerinin cezası belli oldu!.
08.08.2020
A+
A-

Darbe girişimi, suikast planı, paralı askerler… ABD’nin Venezuela’nın meşru Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu devirip, yerine piyonu Juan Guaido’yu getirme çabaları boşa çıktı. Maduro’yu kaçırmak için Venezuela’ya sızan ve yakalanan iki eski ABD subayı, 20 yıldan fazla hapse mahkum edildi.

ABD’nin desteklediği Juan Guaido’nun kendini gayrımeşru bir şekilde Devlet Başkanı ilan etmesi ve takip eden süreçte, birçok ABD girişimi başarısız oldu.

Bu girişimlerden birinde, eski ABD özel kuvvetler personeli oldukları tespit edilen tim, Maduro’yu kaçırmak için Venezuela’ya sızdı.

İki ABD’linin yargılandığı davaya bakan başsavcı, ülkenin seçilmiş liderini kaçırıp ABD’ye uçurmayı amaçladığı iddia edilen 34 yaşındaki Luke Denman ve 41 yaşındaki Airan Berry’ye verilen cezaları açıkladı.

Başsavcı Tarek William Saab, ikisi de ABD’li özel bir askeri firmanın (paralı askerler) çalışanı olan ikilinin, silah kaçakçılığı ve terörizm gibi suçlamaları kabul ettiğini ve her birinin 20 yıldan fazla hapis cezasına çarptırıldığını söyledi.

Her ikisi de eski ABD askeri subayları olan Denman ve Berr, Kolombiya topraklarından Venezuela’ya Kolombiya’da eğitim verdikleri bir grup militanla sızmaya çalıştı. Mayıs ayında yakalanan iki Amerikalının planın, ‘Maduro’yu kaçırmak, Karakas’taki bir havaalanının kontrolünü ele geçirmek ve Venezuela liderini ABD’ye uçurmak’ olduğu belirtiliyor.

Florida merkezli güvenlik firması Silvercorp USA’da planlanan ve ABD taraftarlarının destek verdiği ‘Gideon Operasyonu’, tam bir fiyaskoya dönüştü.

Medyaya sızan bir belgede, şirket başkanı Jordan Goudreau’un ‘Silvercorp’un operasyonu yürütmek ve Venezuela hükümetini devirmek için’ ABD destekli Juan Guaido ile imzaladığı ortaya çıktı. Guaido ise, medyaya yansıyan belgeyi yalanladı.

Karakas, davanın kovuşturulmasının bir parçası olarak Goudreau’nun Venezuela’ya iade edilmesini talep etti. ABD hükümeti ise, kendisine silah kaçakçılığı suçundan ayrı bir soruşturma yürüttüğünü belirtti.

Maduro’yu devirmek için Guaido’ya açıkça destek veren ABD’nin, Maduro’nun yakalanıp getirilmesi için, 15 milyon dolarlık bir ödül koyduğu iddia ediliyordu. ABD, bu iddiaları kabul etmiyor.

Washington, Ocak 2019’da kendi kendini devlet başkanı ilan eden Guaido’ya mali ve diplomatik destek veriyor. Venezuela’da iktidarı ele geçirmek için yaptığı sayısız girişim, şimdiye kadar başarısız oldu.

(star)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.