Site Rengi

HABER ÖZETİ
Gözler Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararında!.
Down sendromlu çocuğu oyun alanına almayan işletmeye ibretlik ceza!.
Devlet hastanesindeki doktorların kan donduran sapıklığı!.
İmamoğlu İnşaat ve 24 şirkete kayyum atandı!.
Asılsız ihbar yapıp 112’yi meşgûl edenlere 15 bin lira ceza geliyor!.
İnsan sağlığı ile oynamanın bedelini basit bir özür ile geçiştirdiler!.
Ekrem İmamoğlu hakim karşısında..
Fenerbahçe’nin yüzde 4,8’lik hisseleri yabancılara satıldı!.
Gözaltına alına gazeteciler Murat Ağırel ve Timur Soykan serbest bırakıldı!.
Özgür Özel’in boykot çağrısı ters tepti!. 2 Nisan’daki harcamalar iki karına çıktı!.
ABD Başkanı Donalt Trump Türkiye’ye geliyor..
Savaşıp Ermenistan’ın kucağından aldığımız sözde gardaşımız Aliyev’in gerçek yüzünü görün!.
Çin Trump’un vergi yaptırımları ile dalga geçti: KAMPANYALARINDAKİ ŞAPKLARINI BİLE BİZ ÜRETİYORUZ!.
Ekrem İmamoğlu protestolarına katılıp tutuklanan 102 genç tahliye edildi..
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İmralı Heyeti arasındaki ilk görüşme gerçekleşti..
Cumhur İttifakı’nın canını sıkacak genç seçmen anketi!.
Otel faciasının bilirkişi raporu tamamlandı!. Resmen Cinayet!.
Piyasalar alt üst olunca Trump vergi politikalarında geri adım attı!.
ABD ile Çin arasındaki vergi savaşında son durum!.
CHP’li milli voleybolcunun polis nefretine bakın!.
İBB’nin peyzaj aracı ile insan kaçakçılığı yaptılar!.
Şaban Sevinç’ten Fatih Altaylı’ya salvador: ŞEREFSİZ YAVŞAK!.
ABD Çin’in gümrük vergisini yüzde 104’e çıkardığını açıkladı!.
KKTC’de başörtülü öğrencilerin derslere girişi resmi olarak yasalaştı!.
MHP Lideri Bahçeli Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sarayına komşu oldu..
Savcılık Ümit Özdağ hakkında 7 yıl 10 ay hapis cezası talep etti!.
Erdoğan’dan Özel’e 500 bin liralık “Cuntacı” davası!.
Brent petrol fiyatları dibe vurunca akaryakıt indirimleri pompalara yansıdı!.
ABD borsaları güne çöküşle başladı!.
Sözde ekonomist prof. Özgür Demirtaş’ın analiz yazısı çalıntı çıktı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

UCM yerine Kriket Konseyini etiketleyince ortalık karıştı! ABD Dışişleri Bakanlığı’nın paylaşımı alay konusu oldu!.

UCM yerine Kriket Konseyini etiketleyince ortalık karıştı! ABD Dışişleri Bakanlığı’nın paylaşımı alay konusu oldu!.
07.09.2020
A+
A-

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun, İngilizce kısaltılışı “ICC” olan Uluslararası Ceza Mahkemesini (UCM) eleştirdiği videonun, Bakanlığın Twitter hesabından Uluslararası Kriket Konseyi (ICC) etiketlenerek paylaşılması, sosyal medya kullanıcıları arasında alay konusu oldu.

ABD Dışişleri Bakanlığı, dün yaptığı bir paylaşımda Pompeo’nun UCM hakkındaki “Bu, hilekar bir mahkeme, avukatları tamamen yolsuzluğa bulaşmış ve siyasi. Onlar, ABD’nin Afganistan’ın özgürlüğü için verdiği savaşa katılan Amerikalıları yargılamakla tehdit ediyor, bu kabul edilemez.” sözlerine yer verdi.

Ancak paylaşımda “@ICC” kullanıcı adıyla etiketlenen hesabın, UCM değil aynı İngilizce kısaltmaya sahip Uluslararası Kriket Konseyine ait olduğu ortaya çıkınca olay sosyal medya kullanıcıları arasında alay konusu oldu.

ULUSLARARASI KRİKET KONSEYİ YETKİLİSİ DE PAYLAŞIMA YANIT VERDİ

“Paula Weston” isimli bir kullanıcı, yaptığı yorumda, “Şu ana kadar, Uluslararası Kriket Konseyinde yapılan yolsuzluklar hakkında karanlıktaydım. Kriketin uluslararası düzenleyici kurumu adaletin karşısına çıkmalı. Pompeo çok cesur bir adam.” ifadelerini kullandı.

“Biddy” isimli başka bir kullanıcı ise, “Tabii ki de kriket yolsuzluk demek. Kriketin hiçbir anlamı yok ve oynaması 2 gün alıyor.” dedi.

Bakanlığın paylaşımına en üst düzey yanıt ise Uluslararası Kriket Konseyi Yolsuzlukla Mücadele Birimi Soruşturma Koordinatörü Steve Richardson’dan geldi. Richardson mesajında, “Hukuk departmanımızı konudan haberdar edeceğim.” ifadesini kullandı.

ABD’NİN UCM YAPTIRIMLARI

ABD Başkanı Donald Trump, haziran ayında bir kararname imzalayarak, UCM yetkililerinin ABD’deki mal varlıklarına el konulması ve ülkeye giriş yasağının da dahil olduğu bazı yaptırımlar uygulanması talimatı vermişti.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ise 2 Eylül’de Amerikan askerlerinin Afganistan’da savaş suçu işlediği iddialarını soruşturdukları gerekçesiyle UCM Başsavcısı ve diğer üst düzey yetkililere yaptırım uygulayacaklarını açıklamıştı.

İnsanlığa karşı savaş suçu ve soykırım işleyenlerin yargılandığı UCM, 2002’de BM anlaşması olan Roma Statüsü ile kuruldu. 123 ülke Roma Statüsü’ne imza atıp UCM’ye taraf olurken ABD, Çin, Rusya ve Hindistan gibi ülkeler UCM’ye taraf olmadı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.