Site Rengi

HABER ÖZETİ
Ahbap’taki rüşvet trafiği deşifre oldu!.
Sendika başkanı 1 milyon, yardımcısı 750 bün maaş alıyor!.
Dün Haluk Levent ile kol kola milleti tokatlayanlar bugün kıvırmaya başladı!.
Öğrenci affını içeren kanun teklifi Meclis’ten geçti..
IBAN mağdurlarını da kapsayan 12. Yargı Paketi Resmi Gazete’de yayımlandı..
ABD Başkanı Trump İsrail’in Gazze’den çekileceğini açıkladı..
Gülistan Doku davasındaki tutuklu sayısı 20’ye yükseldi!.
MHP’den ses getirecek teklif: Rüşvet ve Yolsuzluk Parti Kapatma Nedeni Olsun!.
Haluk Levent’in kabarık sabıka dosyaları!.
Okullardaki Mescit ve Cuma Namazı düzenlemesine DEM Parti karşı çıktı!.
Behzat Ç.’yi de yolsuzluktan paketlediler!.
ABD seçmeninin Trumpa desteği yüzde 32’ye kadar geriledi..
Trump yine İran’a içi boş tehditler savurdu!.
FED’in faiz kararı belli oldu..
Ahmet Davutoğlu siyaseti bırakma kararı aldı!.
Parti kurup “En Müslüman Benim” rolleri kesmeye başladılar!.
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’a verilen 860 bin dolar rüşvet dava dosyasında!.
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş yolsuzluktan paketlendi!.
Yol-Köprü-Tünel ücretleri ile trafik cezalarını ödemeyen gurbetçilere sınırdan geçiş izni verilmeyecek..
CHP’nin sapık başkanı Özkan Yalım’ın Kamuya verdiği zarar 17 milyon!.
Türkiye, Kerkük petrol sahasının yüzde 15’ini satın aldı..
Erdal Beşikçioğlu CHP’de kaldı, teşkilat Ekremcilere katıldı!.
Yusuf Tekin’den Kemalistlere Laikatak geçirtecek Mescit ve Cuma Namazı talimatı!.
Trump’tan Netenyahu’ya Türkiye resti!. F-35’leri KİME SATACAĞIMIZI SANA SORACAK DEĞİLİZ!.
Cem Küçük TGRT’den kovuldu!.
Ahbap’a kayyum atandı!.
Sedat Peker’e küfür ve hakaretler yağdıran müptezele kurşun yağmuru!.
CHP yine Beyaz Türklere teslim edildi!.
DEM Parti’den Terörsüz Türkiye açıklaması: 86 Milyon Kazandı..
Ahbap soruşturması büyüyerek devam ediyor!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

UCM yerine Kriket Konseyini etiketleyince ortalık karıştı! ABD Dışişleri Bakanlığı’nın paylaşımı alay konusu oldu!.

UCM yerine Kriket Konseyini etiketleyince ortalık karıştı! ABD Dışişleri Bakanlığı’nın paylaşımı alay konusu oldu!.
07.09.2020
A+
A-

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun, İngilizce kısaltılışı “ICC” olan Uluslararası Ceza Mahkemesini (UCM) eleştirdiği videonun, Bakanlığın Twitter hesabından Uluslararası Kriket Konseyi (ICC) etiketlenerek paylaşılması, sosyal medya kullanıcıları arasında alay konusu oldu.

ABD Dışişleri Bakanlığı, dün yaptığı bir paylaşımda Pompeo’nun UCM hakkındaki “Bu, hilekar bir mahkeme, avukatları tamamen yolsuzluğa bulaşmış ve siyasi. Onlar, ABD’nin Afganistan’ın özgürlüğü için verdiği savaşa katılan Amerikalıları yargılamakla tehdit ediyor, bu kabul edilemez.” sözlerine yer verdi.

Ancak paylaşımda “@ICC” kullanıcı adıyla etiketlenen hesabın, UCM değil aynı İngilizce kısaltmaya sahip Uluslararası Kriket Konseyine ait olduğu ortaya çıkınca olay sosyal medya kullanıcıları arasında alay konusu oldu.

ULUSLARARASI KRİKET KONSEYİ YETKİLİSİ DE PAYLAŞIMA YANIT VERDİ

“Paula Weston” isimli bir kullanıcı, yaptığı yorumda, “Şu ana kadar, Uluslararası Kriket Konseyinde yapılan yolsuzluklar hakkında karanlıktaydım. Kriketin uluslararası düzenleyici kurumu adaletin karşısına çıkmalı. Pompeo çok cesur bir adam.” ifadelerini kullandı.

“Biddy” isimli başka bir kullanıcı ise, “Tabii ki de kriket yolsuzluk demek. Kriketin hiçbir anlamı yok ve oynaması 2 gün alıyor.” dedi.

Bakanlığın paylaşımına en üst düzey yanıt ise Uluslararası Kriket Konseyi Yolsuzlukla Mücadele Birimi Soruşturma Koordinatörü Steve Richardson’dan geldi. Richardson mesajında, “Hukuk departmanımızı konudan haberdar edeceğim.” ifadesini kullandı.

ABD’NİN UCM YAPTIRIMLARI

ABD Başkanı Donald Trump, haziran ayında bir kararname imzalayarak, UCM yetkililerinin ABD’deki mal varlıklarına el konulması ve ülkeye giriş yasağının da dahil olduğu bazı yaptırımlar uygulanması talimatı vermişti.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ise 2 Eylül’de Amerikan askerlerinin Afganistan’da savaş suçu işlediği iddialarını soruşturdukları gerekçesiyle UCM Başsavcısı ve diğer üst düzey yetkililere yaptırım uygulayacaklarını açıklamıştı.

İnsanlığa karşı savaş suçu ve soykırım işleyenlerin yargılandığı UCM, 2002’de BM anlaşması olan Roma Statüsü ile kuruldu. 123 ülke Roma Statüsü’ne imza atıp UCM’ye taraf olurken ABD, Çin, Rusya ve Hindistan gibi ülkeler UCM’ye taraf olmadı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.